adamch a na nejakom pozicanom fulle si uz v bikeparku jazdil? aku farbu trailov davas v plnom nasadeni? Ide mi len o to ze ci vlastne enduro bike ti treba. Alebo ho chces len preto ze taky maju kamarati. Trochu skus priblizit co mas odjazdene ,naco si trufas, ci ti ozaj nestaci aj lacnejsi trail bike na pojazdenie modrych v tych bikeparkoch nateraz.
A ak mas 15 chod cele leto makat doloz co zarobis a kup na jesen poriadnu masinu aj vybavu. Lebo aj ten ochranny gear ktory za nieco stoji , nieco stoji.?
To teraz som mal dirta.. pred tým som nejaké tie trialy na HT jazdil ale to boli modre a červené.Jazdil som na DH ale iba na našom trialy.Chcem niečo na začiatok kde sa zoznámim s horou a potom došetrim predám toto a kupim poriadne endurko...Mne s mojími kilami sa neoplatí kupovať 170mm keď som nedal na doraz ani 100mm na dirte
Porovnávaš neporovnateľné, to že nedáš 100mm na dirte neznamená že nedáš na traily na doraz 170mm (áno keď do nej bachneš 200 psi nevyužiješ ani 1/4 zdvihu). Teraz moderné vidlice sa dajú pekne doladiť tak, že aj s 50 kg vieš využívať 180 mm zdvihu, ale to všetko záleží na tom čo plánuješ jazdiť.
Ok , len doplnim ze to kolko vazis je uplne jedno , ak mas spravne nastavenu vidlu. Na tej MANITOU Circus co mas na dirte v bazari je pruzina , ktora sa da do urcitej miery nastavovat ale na 50kg tam urcite treba dat maksiu pruzinu(ak to vyrobca umoznuje) Pri spravne nafukanej vzduchovej dobrej vidle ktora je na lepsich bajkoch vyuzijes aj 170mm s 50kg vahy.
Aby si sa na skaut 2.0 zacal seriouzne zoznamovat s horou potrebusej urcite dokupit teleskopku a vymenit brzdy za aspon deore m6100. Bez teleskopky budes na nervy, a mt200 su vsetko len nie idelane brzdy na jazdu hlavne z kopca.
Tak k ramu a jeho vlastnostiam sa vyjadria mozno majitelia, ale celkovo za tie peniaze velmi solidne poskladany bajk s univerzalnou modernejsou geometriou , hlava nieje stale blaznivo polozena, ale reach je dobry. Jedina vec ktoru by som vymenil pred prvym vyjazdom su brzdy. MT410 dat nejazdene na bazar a kupit M6100 deore. 29ky su castejsie osadzane 30z prevodnikom , Ale to je individualne, zalezi od toho co zvladas uslapat do kopca a aky budes jazdit teren.
Neviem či tie brzdy budú až taká katastrofa. A štandardne sa aj na 29iny osadzuje 32 zubovy prevodník, presne ako je tam osadený ? Inak bike celkom pekne osadený a snáď bude mať toto riešenie so zvisle umiestneným tlmičom dlhšiu životnosť ako mal napr. Ridge ?
Je vtipné sledovať túto diskusiu... nie som síce odborník ale myslím, že ostatní sa ti snažia naznačiť, že to, čo posielaš naozaj nie sú vhodné stroje. Tak sa trochu pridám: Neuron je pekný bike, fajn tip ale naozaj nie je do bikeparku. Skús si prečítať tu: https://www.cube.eu/en/service/bike-classification/
Myslím, že to platí bez ohľadu na značku. Neuron je v 3. Bikepark sa prvý raz spomína v 5. Ale aby sme neboli takí prísny, skús si všímať bicykle od triedy 4.
Pýtal som sa na bikeparky ale čo vidím tak sa s nimi rozlúčim.. ale akože mne to nejak nevadí stačí ked budem môcť jazdiť traily za mestom a enduro preteky a časom potom kúpim nejake poriadne enduro.Podľa mna sa nepolati kupovať zakladneho swaga alebo thorxa... kupim asi neurona budem jazdiť tu lokálne a potom časom pôjdem do nejakého poriadneho endurka typu canyon spectral alebo iné. Ďakujem ze rady moc si to vážim...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A ak mas 15 chod cele leto makat doloz co zarobis a kup na jesen poriadnu masinu aj vybavu. Lebo aj ten ochranny gear ktory za nieco stoji , nieco stoji.?
Aby si sa na skaut 2.0 zacal seriouzne zoznamovat s horou potrebusej urcite dokupit teleskopku a vymenit brzdy za aspon deore m6100. Bez teleskopky budes na nervy, a mt200 su vsetko len nie idelane brzdy na jazdu hlavne z kopca.
Neviem či tie brzdy budú až taká katastrofa. A štandardne sa aj na 29iny osadzuje 32 zubovy prevodník, presne ako je tam osadený ? Inak bike celkom pekne osadený a snáď bude mať toto riešenie so zvisle umiestneným tlmičom dlhšiu životnosť ako mal napr. Ridge ?
Ak je budget problém, pozri AM 50s alebo AM 100s od Rockrideru... Oveľa použiteľnejšie poskladané bicykle, na to čo chceš jazdiť, hlavne 100s
Myslím, že to platí bez ohľadu na značku. Neuron je v 3. Bikepark sa prvý raz spomína v 5. Ale aby sme neboli takí prísny, skús si všímať bicykle od triedy 4.