Rok po rozhodnuti skončit s cyklomaratónmi moja kondicka šla rapidne dolu. Prejsť 100km v horách s prevýšením 3000m a viac si vyžadovalo veĺa driny.Opať ma napadli elektrické bicykle.Znova som to skusil a znova usudil že je to slabé, ťažké .
Totiž všetky e bajky predávané v unii môžu mať max. dopomoc 250w.Ale sú i offroad e bajky kde je vykon neobmedzeny, len s nimi nesmie jazdec na cestu. Po ceste nejazdim iba výnimočne, tak som si jeden bajk s off motorom poskladal zo súčiastok ktoré som poobjednaval v čine i USA.
Parametre stroja su: výkon :1,68 kw, ***** výkon je viac než 3,5kw. Hmotnosť bajku je 27 kg
spotreba :4-15Wh/km, závisí od rýchlosti a terénu,max rychlost okolo 60-70km/hod
nadrž-bateria: 50V 15Ah, tj mám "natankované" na 50 až 170km,/ v pohode prejdem v horách
okolo 70-80km,s prevýšením cez1000m/
stúpavosť : neobmedzená, kým sa udržim v sedle-nad 31% sa zvyčajne neudržím
náklady na motorizáciu : 1670.-E /včetne rôznych upgradov a heavy duty súčiastok/
Ako motor pracuje : vypinačm sa zapne, pootočením akceleračnej rukovete pridam a idem.Ak
sa mi nechce, nemusim pedálmi ani pohnúť, motor ma vytiahne všade i bez mojej dopomoci.
Iba sa hreje a baterka vydrží ozaj iba 50km.
Po ceste a rovine často motor vypinam idem iba na vlastný pohon, ale ak je kopec a ja sa zadýchavam či potím, dopomáham si motorom. I v najstrmších kopcoch si záťaž dávkujem aby som šiel s ľahkosťou, bez prekyslovania tela a ešte k tomu rýchlosťou aku si zvolím. 100 km v horách s prevýšením 3000m prejdem za 4-4,5 hod, som síce unavený, lebo motor je iba dopomoc, ale unava je menej ako polovičná.
Je škoda, že europski uradníci z bruseli ma tak hlúpo obmedzujú, lebo mať silný motor je dobrá vec.
Viď príspevok v už existujúcej téme o e-bikoch tu: post810833.html#p810833
Musím priznať, že ten príspevok som písal iba preto, aby som vyprovokoval Milanko40, ktorý nám už dávnejšie sľúbil recenziu svojho nového e-biku a stále sa k tomu nemá. Mohol by dať zatiaľ aspoň nejaké foto z reálneho terénu ...
http://www.vitalmtb.com/videos/member/Eddy-e-duro,26064/Steel-City-Media,14510
Jeho bike už je na bazáre...
Tak to potom kúpil nakoniec dva elektrobiky a jeden z nich predáva.
Lebo na bazári je tento:
http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-pevne-a-hardtail/204224/elektro-haibike.html
http://www.elektrokolaostrava.cz/Haibike-Xduro-Cross-SL-He-28-d251.htm
... a on písal, že kúpil a používa tento:
post810833.html#p810833
... a na ten sa chystal aj napísať recenziu.
Len tak medzi nami, moja električka má 19 kíl, takže toto si vyprosím poprosím!!!!!!!!!!!!!
pekny bajk ten haibike... bosch pohon, čítal som recenzie nan, len same chvaly, to čo mam ja je niečo odlisne...do kopca bez motora zvyčajne neťaham /na to mam 9 kiloveho treka/ , ved načo mam ten motor? a ak, tak ťaham iba tak, že volim o stupen dva lahsi prevod, do fakt strmeho kopca okolo 20% by som ťahal iba chvilku, tu vahu je citiť . a mam tiež pneumatiky 2,35palca,ktoré sú pre výkon motora primerane. vaha je preto taka, lebo mam lifepo baterie 800Wh, externu riadicu jednotku a to je 9kg.Motor tiež nejake 3-4 kila. Ale vaha i keby bola 37 kg nevadi, pokial je štava, bajk má lepsiu stabilitu v rýchlosti. už 2A prudu citelne pomáhaju na rovine, pri 53V napati v baterke je to 106W , čiže s takouto spotrebou by som mohol využivať dopomoc motora viac ako 7 hodín. amperov vie pustiť riadiaca jednotka až 100, tj 5,3kW, ***** výkon, ale to by som už šiel 70km rýchlosťou.. zvycajne jazdim tak, že pušťam v priemere 4A a v kopcoch 7-15A. Pri 30-40 A na budíku už ani ťahať nestíham a tam kde cyklisti bez motora ledva šlapu ja idem 20kilometrovou rýchlosťou.
Niekedy som jazdil enduro, ale je to hlučné, ***** to a je to zakazane v lese, tak som si urobil cykloenduro-ma to všetky výhody bicykla a zmačknutím štartera sa meni na motorku, akurat ta vaha...no
chystam sa i na liptov, kludne možme vyjsť niekam i spolu.