No odmeraj este kolko mas dlzku noh nadoraz po rozkrok, lebo ja si myslim ze aj 40 ka ti bude velka a neobkrocis vrchnu trubku kedze ta ide rovno aj v 40ke. Priatelka ma 165vyska/ 74 nohy a musela mat v 40 cm slopovany ram, tj vrchna trubka prehnuta smerom dole.,(ghost amr miss). takze budes musiet aj ty hladat ten spravny ram myslim. A bude to vec na zaklade ktorej budes musiet vybrat bajk, osadenie bude musiet byt az na druhom mieste v tomto pripade.
Tiez sa vobec nedrz udaju standover ktory pise ghost, nieje to merane tam kde realne nad ramom stojis ale v najnizsom mieste. Napr moj amr 26" v 48ke ma pisane 735mm ale to je v najnizsom mieste toho navarku k sedlu, realne stojim nad 770- 780mm a to ma uz sedlo kole do chrbta takze viac dozadu sa ist neda.
Miss amr 26" ma pisane v 40 cm 690mm, ale realne ma 720mm kedze je slopovana vo velkosti 40.
Ta amr plus v 40ke kedze vrchna trubka je stale rovna bude mat stadnover tak +-78cm.
Napriklad taky canoyn to uvadza spravne a aj vo velkosti 36 cm maju standover 77cm na spectral AL. Stanover sa medzi velksotou 36 a 48 lisi len o 2cm a to je rozdiel ktory sposobi dlzka hlavovej trubky. 90% vyrobcov nepocita s tym ze na ich S a SX ramy budu jazdit maly ludia s proporcialne kratkymi nohami a neprisposobi tomu vrchnu trubku, ram ma potom spravnu velkost sedlovej trubky aj dlzku ale clovek musi nad nim spickovat , co je dnes uz na trail absoutne nepouzitelne o endure ani nehovorim.
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/Slide-150-E1_id_25744_.htm#ausstattung
ak ti nevadí direkt sale z nemecka tak toto je troska inak ohádzané a ma to aj enduro vidlicu aj tlmič a aj rám ujde no pri tvojich kilách je to troska overkil, snaď vo výpredaji vo veľkosti 16 by si chytil aj nejakú lepšiu cenu, standover 743 mm
kolko mas rokov. rasties este ? lebo by som zacal na tvojom mieste sa hrat s technikou s nejakym priemernejsim bikom a ked trochu podrasties kupil delo. ale viem sa vzit do tvojej koze. ked uz vidis novy bike nadohlad tak ta nezastavi ani par volov
Moja rada: Peniažky si daj do prasiatka a vytiahni ich až keď budeš merať okolo 170cm tak za 3 roky. Z toho bicykla vyrastieš a potom budeš plakať. Radšej by som to teraz riešil nejakou výmenou vidlice za vzduchovú XCR, proste žiadna väčšia investícia, ale na druhú stranu taká, že to pocítiš a trénoval by som a keď vyrastieš, tak potom kupovať delo.
Paráda, to je super ako rýchlo sa to vyriešilo, občas podobné témy majú dvojciferný počet strán
Takže o 2-3 roky môžeš vytvoriť novú tému alebo napísať do tejto, ak teda ešte bude existovať a ak bude mtbiker.sk fungovať
Určite sa všetci potešia že mohli stratiť čas a riešiť s tebou výber bicykla ktorý by si bral keby náhodou máš teraz peniaze a keby náhodou teraz taký kupuješ.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vaha: 45
velkost kolies: 26
Tiez sa vobec nedrz udaju standover ktory pise ghost, nieje to merane tam kde realne nad ramom stojis ale v najnizsom mieste. Napr moj amr 26" v 48ke ma pisane 735mm ale to je v najnizsom mieste toho navarku k sedlu, realne stojim nad 770- 780mm a to ma uz sedlo kole do chrbta takze viac dozadu sa ist neda.
Miss amr 26" ma pisane v 40 cm 690mm, ale realne ma 720mm kedze je slopovana vo velkosti 40.
Ta amr plus v 40ke kedze vrchna trubka je stale rovna bude mat stadnover tak +-78cm.
Napriklad taky canoyn to uvadza spravne a aj vo velkosti 36 cm maju standover 77cm na spectral AL. Stanover sa medzi velksotou 36 a 48 lisi len o 2cm a to je rozdiel ktory sposobi dlzka hlavovej trubky. 90% vyrobcov nepocita s tym ze na ich S a SX ramy budu jazdit maly ludia s proporcialne kratkymi nohami a neprisposobi tomu vrchnu trubku, ram ma potom spravnu velkost sedlovej trubky aj dlzku ale clovek musi nad nim spickovat , co je dnes uz na trail absoutne nepouzitelne o endure ani nehovorim.
ak ti nevadí direkt sale z nemecka tak toto je troska inak ohádzané a ma to aj enduro vidlicu aj tlmič a aj rám ujde no pri tvojich kilách je to troska overkil, snaď vo výpredaji vo veľkosti 16 by si chytil aj nejakú lepšiu cenu, standover 743 mm
vaha: 45
velkost kolies: 26
kolko mas rokov. rasties este ? lebo by som zacal na tvojom mieste sa hrat s technikou s nejakym priemernejsim bikom a ked trochu podrasties kupil delo. ale viem sa vzit do tvojej koze. ked uz vidis novy bike nadohlad tak ta nezastavi ani par volov
Genesis Element kolesa 26
ram 33
Vidlica SR Suntour
Tektro brzdy, Alu V-brake
http://www.ivelo.cz/katalog/2012/genesis-element-x-10-mtb-26/ toto, len v inej farbe
Takže o 2-3 roky môžeš vytvoriť novú tému alebo napísať do tejto, ak teda ešte bude existovať a ak bude mtbiker.sk fungovať
Určite sa všetci potešia že mohli stratiť čas a riešiť s tebou výber bicykla ktorý by si bral keby náhodou máš teraz peniaze a keby náhodou teraz taký kupuješ.