Ahojte. Zvazujem kupu biku a rozhodujem sa medzi Specialized Epic alebo Cannondale Scalpel ( 2,3,4 ). Jazdim cca 90-120 km tyzdenne prevazne lesne cesty. Neviem sa rozhodnut, ale preferujem rychly,lahky a komfortny bike v slusnej vybave XT, karbon a pod. za primeranu cenu. Ja mam 182 cm a vaha 90. Ak mate skusenosti, tak mi prosim skuste poradit do coho by ste isli. Dakujem
Scalpel vs Epic? Čo sa ti viac páči, prípadne na čo ti dajú lepšiu cenu. Rám majú oba momentálne top na trhu. Epic má Brain, Scalp Lefty. Ja osobne by som bral Epic, nepáčia sa mi tie obrovské trubky na scalpely ale to už je môj názor.
Ako píšu chalani, epic pohoda ale scalpel ma lefty a je to špecifický bajk.. Jazdil(m), len hliníkovu verziu, ktorá je na to ze je to 4 stále dosť rýchla.. No ty chceš karbonovu verziu a tam ma o jeden čap menej na zadnej stavbe, čiže je efektívnejšia hore kopcom pri open tlmicu ako hliníková verzia a navyše je karbon aj o dosť ľahší... Čiže to už musí byť raketa
Tiez by som chcel vediet v com je scalpel specificky? Whitemamut ako si to myslel, ze ci je lefty vyhoda ako sid? Ake su vyhody Brainu a ake lefty? Dakujem
Obidva su spickove XC pretekarske chrtidla a ako pohodlny bike by som neoznacil ani jeden... ale ako pise marina_militare, vsetko je relativne. Na temu ktory je lepsi ... ked sa spytas 5 roznych ludi aky XC bajk je najlepsi, dostanes 8 roznych odpovedi. Nabehni do obchodu a vyskusaj ktory ti bude viac sediet. V tychto cenovych kategoriach v podstate nie su vyslovene zle bajky, je to len o tom co komu viac vyhovuje.
Osobne by som si na rekreacne jazdenie kupil skor Spes. Camber, Trek Fuel EX alebo nieco podobne. Pohodlnejsie a univerzalnejsie bicykle.
Pre tých bez nemeckého jazyka: Epic je lepší vo výjazdoch, Scalpel má vyššie položenú hlavu, preto MTB Magazín doporučuje z týchto dvoch kvôli handlingu práve Epic
Naozaj si myslím, že je to takmer jedno podľa jazdných vlastností. Skôr by som vyberal podľa toho ktorý sa mi viac páči, ktoré technológie ma viac oslovili.
Ja sa tiez pridavam k nazoru ze oba su rychle a lahke v slusnej vybave ale urcite nie komfortne, Podla popisu co chcs jazdit su oba zla volba ktora bude este k tomu stat vela peniazi. Takze navrhujem to znova cele premysliet. Toto su pretekatske stroje. Odporucam nieco s aposn 110-120mm zdvihu a polozenejsou hlavou.Spesl Camber, ghost AMR 29 , nerve 29, fakt kazda znacka ma taky stroj..... ponuka je obrovska
Ja to vidím takto, jazdil som na e***** s Works jeden výjazd áno je to ľahký bajk a super raketa no ten stoji majland... Co sa týka scalpela ten momentálne vlastním, ale hliníkovu najlacnejšiu verziu 4 2014...Nemôžem povedať že bajk by bol extra ťažký keď v lku ma aj s pedalmi 13,60kg a do tam mam deore výbavu v podstate... Záleží aj od toho aké máš obutie, ak tam dáš 2,25 plaste ako maxis ardent a podobne aj to celkom ide aj drží a je to v podstate trail bajk... O tom ze by ten bajk nebol pohodlný by som nikdy nepovedal... Keď som presadol späť na chvíľu na lapiera zestyho tak som si pripadal ako na detskom bajku a kostitrase v miernejšom teréne oproti scalpelu 29..Ano starší scalpel na 26 bol o dosť odlišný a nepohodlný.. A o hlávku a uhlová sa dá polemizovať, kto ake ma schopnosti... Dá sa na to zliest veľa aj si skočiť ... Navyše si od Nitry a tam máte oveľa miernejší terén ako mi na Považí a vyššie, čiže vyššii zdvyh ani nepoužijes...A navyše ***** tipu brain a podobne nemusím, navyše u speslu máš špecifický tlmic, ktorý nevymenis len tak ako na scalpely a lefty je lefty... Je to ale len môj názor.. Navyše scalpel sa dá kúpiť v karbone za slušné peniaze aj na cyklobazar.cz ak je to tvoja veľkosť
Na S-Works je použitý karbón FACT 11m na nižší model 10m a na najnižšie 9m a je to cítiť , osobne sa prikláňam ku Scalpelu ,lefty je lefty a mam pocit že Cannondale používa karbón všade rovnaký, ale trebalo by to vyskúšať ako sadne geometria.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jojo, fakt skvelá odpoveď s výpovednou hodnotou...
Scalpel vs Epic? Čo sa ti viac páči, prípadne na čo ti dajú lepšiu cenu. Rám majú oba momentálne top na trhu. Epic má Brain, Scalp Lefty. Ja osobne by som bral Epic, nepáčia sa mi tie obrovské trubky na scalpely ale to už je môj názor.
Osobne by som si na rekreacne jazdenie kupil skor Spes. Camber, Trek Fuel EX alebo nieco podobne. Pohodlnejsie a univerzalnejsie bicykle.