Máte niekto skúsenosti s expedičnou cyklistikou - zobrať spacák, stan, ... a vyraziť na 3-7 dní? Ak áno poraďte mi prosím aký bicykel je na tento typ cyklistiky najvýhodnejší. Uvažujem nad kúpou takého bicykla hlavne na poľné cesty a málofrekventované asfaltky. Vďaka
nemyslim si, ze to je doba vyzadujuca nejake specialne naroky na bike... 7 dni bezporuchovej prevazdky vydrzi v normalnych klimatickych podmienkach hocijaky slusnejsi bajk....a aj tak si myslim, ze nebudes taky hazarder, aby si vyrazil bez zakladneho naradia
Aj ja by som chcel poradit skusenosti s bicyklami nemam. Chceme ist pobehat slovensko a neskor aj nieco viac. Chcel by som nieco dost rychle a z tenkymi gumami. Vacsinou by sa jazdilo po ceste sem tam po polnych cestach. Co odporucate?
max 700€. Neviem ci je dobre mat odpruzenu vidlu alebo nie a ked ano tak asi uzamikatelnu. No hlavne nech to ide poriadne rychlo bez nakladu a nech to nieco aj utiahne
Ak chceš jazdiť prevažne po asfalte tak ti radím určite trekový bicykel. asi najväčšou výhodou sú 28'' kolesá a užšie plášte = menší valivý odpor. S trekovým bicyklom kľudne zájdeš aj do terénu pôjdeš pomalšie aby to z teba nevytriaslo dušu a je to úplne v poriadku, problémom môžu byť zjazdy v teréne ale ak budeš jazdiť cesty tak neriešiš.
Pozri a POROVNAJ si bicykle od rôznych výrobcov. Všímaj si hlavne geometriu rámu, výšku riaditok oproti sedadlu to určuj pohodlnosť posedu na bicykli. Ak chceš sedieť 2-7 dní v sedle každý deň a chceš prejsť 100-150 km za deň tak potrebuješ pohodlný posed. Za 700 € kúpiš už slušný bike. pozri aj jazdenky. Niektorý ľudia predávajú nezabehnuté bicykle za dobré ceny, lebo nemajú čas jazdiť. Výber je skutočne široký treba len hľadať a najlepšie je, keď si bike aj skúsiš predtým ako ho kúpiš.(hľadaj test centrá) Prajem ti dobrý výber a veľa šťastných KM.
pevný hliníkový trekingový rám pevné či odpružená vidlica.. plašte trekingove trošku širšie nech je pohodlie.. spolahlive pevne kolesa,spolahlive komponenty.. posed sa dá vždy doladiť, ideálne na komfort volant aj sedlo v rovnakej výške.. nezabudni pozreť na ráme návarky na nosič.. výbava stačí na úrovni deore komplet. spolahlivé brzdy.. nemusia byť zrovna hydraulické
tiež sa priklaniam trek/cross bike 28 klesá idu ako po masle jazdím aj 26mtb a trekk ide na asfalte oveľa rýchlejšie a z menšou námahou posed geometria je tiež pohodlnejšia na crosse a keď sa bojíš jazdiť po teréne z crossom tak ti natočím jak idem z mojim po lese cez konáre a nič sa mu nestane dnešné trekove bajky su take pevne že až....
Ja ho mam druhu sezonu, najazdene 3000km, maximalna spokojnost. Hydraulicke brzdy Shimano, radenie Shimano SLX atd. Mozno len vaha je vacsia ako by clovek cakal od crossu....
EDIT: Este dodam ohladom univerzalnosti, ze na tento bike sa zmestia aj MTB plaste - konkretne mam overene Maxxis Crossmark 2.1", ktore su dobre do terenu ale aj po ceste fajne idu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nemyslim si, ze to je doba vyzadujuca nejake specialne naroky na bike... 7 dni bezporuchovej prevazdky vydrzi v normalnych klimatickych podmienkach hocijaky slusnejsi bajk....a aj tak si myslim, ze nebudes taky hazarder, aby si vyrazil bez zakladneho naradia
batozinu budem mat v ruksaku
http://www.kellysbike.com/sk/bicykle-2013/tour/trekking/walker#.U6cJDfRdV9E Neviem sa rozhodnut co by ste poradili chcem to na dlhe trate 90% po asfalte s vysokou rychlostou + na turistiku cca. 2 - 3krat rocne s batozinou
Pozri a POROVNAJ si bicykle od rôznych výrobcov. Všímaj si hlavne geometriu rámu, výšku riaditok oproti sedadlu to určuj pohodlnosť posedu na bicykli. Ak chceš sedieť 2-7 dní v sedle každý deň a chceš prejsť 100-150 km za deň tak potrebuješ pohodlný posed. Za 700 € kúpiš už slušný bike. pozri aj jazdenky. Niektorý ľudia predávajú nezabehnuté bicykle za dobré ceny, lebo nemajú čas jazdiť. Výber je skutočne široký treba len hľadať a najlepšie je, keď si bike aj skúsiš predtým ako ho kúpiš.(hľadaj test centrá) Prajem ti dobrý výber a veľa šťastných KM.
http://jizdni-kola.online-sport.cz/kola-deleni-dle-ceny/trek-cross-kola-nad-15000/leader-fox-paradox-2013/
V tejto akcii vyjde na 650eur:
http://jizdni-kola.online-sport.cz/vyhodne-akcni-balicky/velky-zimni-mixer/kompletni-cyklo-vybava-na-novou-sezonu-extra-sleva/
Ja ho mam druhu sezonu, najazdene 3000km, maximalna spokojnost. Hydraulicke brzdy Shimano, radenie Shimano SLX atd. Mozno len vaha je vacsia ako by clovek cakal od crossu....
EDIT: Este dodam ohladom univerzalnosti, ze na tento bike sa zmestia aj MTB plaste - konkretne mam overene Maxxis Crossmark 2.1", ktore su dobre do terenu ale aj po ceste fajne idu.