Zdravim obzeram sa po novom biku, doteraz som jazdil HT a zaujal ma tento kusok http://www.kubicasport.eu/shop/goods/haibike-q-fs-se-mtb-26-2013-tmavo-sedamatna-cierna-19?goods=15894 , je to prijatelna cena, podľa mna aj prijatelne komponenty. O Haibiku je tu na fore toho popisane dosť, tak mam z toho trochu zmiesane pocity. Prípadne Vás poprosím o iné alternatívy v podobnej cenovej hladine. Kedze som full este nejazdil trochu sa obavam toho czdvihu 140 mm vzadu a 120/150 mm v predu ake to bude na asfaltke, ci to nebude moc hupat. Vacsinou jazdim po polných a lesnych cestach a nevyhybam sa tazkym terenom, no niekdedy je potreba sa presunut po ceste aj viac ako 10 km. Vazim 86 kg meriam 180 cm. Uvazoval som aj nad 27,5 " ale na moj vkus su dost drahe.
Ja osobne mam Hai Q FS RC '11 a urcite nemozem nan povedat ani jedno krive slovo. Jedine komponenty, ktore som za 2 roky prevadzky menil, bola kazeta a retaz inak uplne bez akychkolvek zavad alebo potreby servisu a to ho teda nesetrim (ride it like you stole it ).
Fullu sa urcite netreba bat a ani jazdy po ceste s nim. Je rovnako rychly a pri zamknutom tlmici/vidlici ani nepohupuje (ja osobne mam rad makksie nastavenie a mam vidlicu aj tlmic nafukany menej ako by bolo potrebne na moju hmotnost (70kg) a ani tak neregistrujem ziadne hupanie).
Takze smelo do toho!
Tie brzdy by sa hodilo nechať si hneď vymeniť za nejaké novšie Shimano.
Aký máš problém s tými brzdami????
Skúšam som ich na nových, nezabehnutých bikoch ale aj na dlhšie jazdených kde boli brzdy už zabehnuté a aj jedny aj druhé brzdili super ! Nie je s nimi žiadny problém.
Nič konkrétne zlé som sa tam nedočítal.
Subjektívne pocity človeka ktorý prvý krát jazdil hydrauliky nie sú smerodajné. Gumový chod nie je počas brzdenie za jazdy vôbec cítiť a účinnosť je skutočne závislá aj od použitých kotúčov.
Ale jasné treba vymeniť aby verejnosť bola spokojná.
Myslím, že v tomto nemáš pravdu. Keď som chcel nedávno kúpiť MT8, písal som do 3 e-shopov a z posledného odpísali niečo v zmysle "Brzdy sťahujeme z predaja kvôli veľkému množstvu reklamácií, ponúkame Marta SL Carbon, ktoré sú síce o 50g/kus ťažšie, ale omnoho spoľahlivejšie."
MT8 sú riadny prúser a to je dokázané, stačí ísť nižšie v tom druhom odkaze odo mňa a na ďalšiu stranu (alebo aj niekde inde bude o nich dosť popísané).
Ak je navyše súčasný stav stále takýto alebo podobný https://www.youtube.com/watch?v=2fPNuh1YnSQ / https://www.youtube.com/watch?v=29CcvqDIyOo , tak naozaj si neviem predstaviť kto by ich mohol uprednostniť pred overenými brzdami.
MT8 som neskušal ale mt custom(mix 2a 4ky) je pruser.... jeden poriadny zjazd a upiekli sa ako babovka....kotuče 180/160mm potom som sa na nich skoro prizabil na fatrane 2013,
ked su studene maju fajn výkon aj davkovanie, ale ked preženieš hranicu, ktora je dost nizko, ide to s nimi rýchlo z kopca potom už len smradu, pačka na gripe a fialový kotuč
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Fullu sa urcite netreba bat a ani jazdy po ceste s nim. Je rovnako rychly a pri zamknutom tlmici/vidlici ani nepohupuje (ja osobne mam rad makksie nastavenie a mam vidlicu aj tlmic nafukany menej ako by bolo potrebne na moju hmotnost (70kg) a ani tak neregistrujem ziadne hupanie).
Takze smelo do toho!
Aký máš problém s tými brzdami????
Skúšam som ich na nových, nezabehnutých bikoch ale aj na dlhšie jazdených kde boli brzdy už zabehnuté a aj jedny aj druhé brzdili super ! Nie je s nimi žiadny problém.
post698779.html#p698779
post777190.html
post782468.html#p782468
...
Keby je možnosť ich lacno hneď vymeniť za niečo očividne lepšie tak prečo ju nevyužiť?
Subjektívne pocity človeka ktorý prvý krát jazdil hydrauliky nie sú smerodajné. Gumový chod nie je počas brzdenie za jazdy vôbec cítiť a účinnosť je skutočne závislá aj od použitých kotúčov.
Ale jasné treba vymeniť aby verejnosť bola spokojná.
Ak je navyše súčasný stav stále takýto alebo podobný https://www.youtube.com/watch?v=2fPNuh1YnSQ / https://www.youtube.com/watch?v=29CcvqDIyOo , tak naozaj si neviem predstaviť kto by ich mohol uprednostniť pred overenými brzdami.
ked su studene maju fajn výkon aj davkovanie, ale ked preženieš hranicu, ktora je dost nizko, ide to s nimi rýchlo z kopca