Je zatiaľ len hudbou budúcnosti kedy bude mať moje rozhodovanie v tejto cenovej kategórii nejakú vážnosť, ale kým k tomu dôjde chcem mať aspoň trochu jasno... je to dosť zložité porovnanie ale rád si prečítam názory. . schválne som nekonkretizoval ktorý model mojo a ktorý model jekyll pretože nejde o ohodnotenie výbavy ale funkčnosti rámov. jekyll samozrejme karbon aby sme neporovnávali neporovnateľné... tí čo sa nemajú možnosť vyjadriť stačí keď napíšu ktorú z týchto dvoch značiek by si vybrali.
za mna jednoznacne Mojo!
Jekyll negativa:
- obycajny prepakovany jednocap, tu ma DW-Link na Ibise proste navrch
- specialny tlmic, v pripade poruchy tam nedas nahradu bezne dostupnu na trhu
- je hnusny
urcite to niekto rozpitve podrobnejsie a mozno s inym vysledkom, ale pre mna toto proste Cannon vyradilo a dalej som sa v tom nevrtal...
Ibis nemá výbavy, kupuje sa len rám a dohádžeš čo chceš..
inak moja volba by ostala ako naposledy
prvá vec je DW-link a druhá (tá čo rozhodla o Ibise keď som finišoval výber ja) je prístup k zákazníkovi, aj keď ako presne to funguje u CD neviem (ten som vo výbere nemal)..
thr axle uplne vsade, nizky point of gravity.. plus... skus to potazkat
v pripade poruchy ma kazdy dealer nahradny tlmic in stock. (kazdy normalny)
tazko hodnotit, pokial to neskusis, ale od toho su test rides!!!
ak vychadzas z FR backgroundu ako ja, tak urcite jekyll...
- v pripade ze by bola porucha, spravia to na pockanie po dohode! tj., zaparkujes, odovzdas bike, das kafe na Maria hlf., do 2 hodin si na dialnici back to svk.
minuly tyzden som kupil Rize one40ty... v strede sezony idem tiez do jekylla!
Ak ma kazdy dealer nahradny tlmic in-stock, tak to IMO znamena jedine to, ze v pripade poruchy chcu vyzerat seriozne pred zakaznikom. A len oni vedia, aka je ocakavana poruchovost. Tym normalnym dealerom myslis autorizovany predajca?, a tych je fakt hojne ...
Thru axle v zadu sice potesi, ale nie je to zasadny parameter pri zdvihu -+160mm.
Podla mna to su dost ine biky.
Mojo je slapavy bike, aj na dlhe trate, s ktorym sa da pekne technicky valit aj dolekopcom.
Jekyll je skor na ten dolekopec, pretoze to slapavy bike nie je podla mna.
klucove slovo je : TEST RIDE!!! su to dva rozne ramy, ako som pisal, zalezi z akeho backgroundu vychadzas... ja z FR... cize jekyll ALL THE WAY!!!
pozri, v tejto krajine je uz taka tradicia, ze ludia hodnotia veci, ktore mozno live ani nevideli! pozor na to! predsudky su zleeeee...
ver mi, po 18 rokoch jazdenia a 10 rokoch inportu napr. znacky rotwild (aj) na Slovensko, poznam tu scenu v celku dobre.
ano, kazdy dealer MUSI drzat tlmic fox pre jkl na krame, z dovodu reklamacie a opravy. poslal som ti link... ak mas zaujem o testovaciu jazdu, mozes skusit 3x jkl a dokonca kazdy model v 3 velkostiach ak mas chut...
cize: TEST RIDE!!! ver mi, nechcem ti zle...
trh na Slovensku je zial obmedzeny a sialene DRAHY!!!
ty nemusis byt obmedzeny... si zakaznik!
sorry ale toto zavana tym ze by si z pripadneho predaja cannona nieco mal (resp. niekto tebe blizky)...nevravim ze nemas pravdu v tom co hovoris...kazdopadne vyzera to ze len tazko mozes byt plne objektivny (netvrdim ze ostatni su ale...)
Jeden cisto prakticky argument, podla mna vyrazne v neprospech Jekkyla.
Na Jekkyle totiz mas o 1 bowden a 1 packu na riaditkach naviac. Takze dnes, ked nastupuje trend polohovatelnych sedloviek s RC (dalsie kabel a packa navyse) budes mat teoreticky na riaditkach 3 packy a 3 bowdeny na kazdej strane! Teda ak budes ochotny sa naucit jedno z nich ovladat opacne, ak nechces mat 4 packy na lavej strane. To sa mi ani naznakom nezda user-friendly.
Ak chces na tom biku aj poriadne slapat, tak jednoznacne Mojo, pretoze Mojo nepotrebuje ziadny sci-fi tlmic a packy a lanka na jeho ovladanie. Ak chces jazdit vacsinou dole, tak mozno Jekkyl s pootvaranym tlmicom.
Zmluvne ceny u predajcov na SVK a Rakusku nebudem komentovat ...
ouuu! tak toto ma pobavilo.. ja mam mat nieco z predaja cannonu??? fuuu.. silne kafe.
ze ja som sa zas do niecoho vobec zapajal..
tak sa teda ospravedlnujem, kazdemu zucastnenemu..
a zadavatelovi temy: ak budes niekedy v okoli BA rohatky, zbadas biely cannon s lefty, bronzovy santa cruz alebo cerveno - strieborny rotwild , kludne ma stopni, mozme hodit rec... ak by si predsa chcel testovak skusit. dam ti priamo kontakt..
2 CRA: jj mojo som mal strasne davno, par rokov dozadu som si ho priviezol z usa, ale vtedy to bol uplne iny ramik, ale skvely!!! pokial viem, tak dodnes jazdi..
nedivaj sa cez vyhody a nevyhody! to sa neda.. TEST RIDE!!! po X te!!!
viem ti len potvrdit nasledovne:
cannon ma nizky center of gravity, cize jazdi sa s tym neuveritelne dobre, ked skusis cornering, je to uchvatne. takisto, QR osky na kazdom cape, nie len srob, ale durch osa cez kazdy cap!!!
koli tuhosti dal cannon tieto loziska este viac do stran - a minimalne v porovnani s mojim RZ one 40, je to citit!!! je to asi tak tuhe ako moj SC, ak nie viac... pri mensej vahe.. na SC mam 150mm osu... a to je fakt dost!
viem potvrdit ze "ELEVATE" mod na tlmici funguje!!! cize mas tam PLNE aktivne, platformove charakteristiky XC tlmica, a v momente ked to prepnes, je to ako ked porovnavas vzduchovy tlmic alla RS monarch s pruzinovym elementom... napr. cize uplne ine. uplne! zehlicka..
zaujimava vec, co som si vsimol - bike sa az tak moc nezanara, v "dlhom" mode, pri skokoch...
to moze byt dolezite, nemusi.. neviem.. znovu - zalezi z akeho backgroundu vychadzas... mne sa to pacilo.. na SC som napr. toto musel riesit revalvnutim malej kompresie o pol a velkej o cely shim... teraz je to fit.
aspekt geometrie neviem hodnotit, ja som nizky, dokonca moj santa mi pride DLHY!!! a to mam velkost S,.. u cannonu mi geoska sedi a pripomina mi trochu rotwild (FR a AM biky), cize si menej stratched out... menej "zalahnes" mojo na mna (znovu opakujem STARE MOJO) posobilo "dlho"pri 5stupnoch na predstavci a 6cm dlzke.. v tej dobe som tusim mal rotwild rfr 03 a actual top tube bola celkom isto kratsia..
aky ma ibis head angle? hmmm cannon, je stavany na platforme starsieho propheta, cize je to dost slack.. (opak ostreho)
neviem aka je vyska stredu na novom ibise, no zda sa to byt cca rovnake ako na cannone..
poznam pocit bat sa, ze sa nieco pokazi.. de facto pri mojej lefty som to riesil tiez ...asi 10 minut..., akurat teda, tlmice a vidlice si uz tradicne robim sam a kedze existuje 80 aid.com , tak viem dokonca na lefty postou dostat kit na uplne vsetko plus, hreje ma pocit ze sa v pripade pruseru viem spolahnut na dealera...
a naposledy: TEST RIDE! TEST RIDE!
dam priklad: katalogova geometria pre Santa cruz hovori, ze nomad sedi tak ako bullit... fakt je, bullit posobi DLHSIIIIIII!!!! a o tom to je.. pod zadok a previest sa!
naopak nova, carbon V10 by mi mala podla katalogu prist dlha v "m" ku... a fakt je ze mi je akurat!
Este raz, zakladny kamen urazu na cannone je tlmic, tak ako sa kazili na scottoch tak sa mozu aj na cannonoch a nicim normalnym ich nenahradis...
BTW: Hlavovy uhol ibis mojo HD 140 vs canon jekyll je 68° vs 67,8°
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jekyll negativa:
- obycajny prepakovany jednocap, tu ma DW-Link na Ibise proste navrch
- specialny tlmic, v pripade poruchy tam nedas nahradu bezne dostupnu na trhu
- je hnusny
urcite to niekto rozpitve podrobnejsie a mozno s inym vysledkom, ale pre mna toto proste Cannon vyradilo a dalej som sa v tom nevrtal...
inak moja volba by ostala ako naposledy
prvá vec je DW-link a druhá (tá čo rozhodla o Ibise keď som finišoval výber ja) je prístup k zákazníkovi, aj keď ako presne to funguje u CD neviem (ten som vo výbere nemal)..
no + farba a design nieje o čom
thr axle uplne vsade, nizky point of gravity.. plus... skus to potazkat
v pripade poruchy ma kazdy dealer nahradny tlmic in stock. (kazdy normalny)
tazko hodnotit, pokial to neskusis, ale od toho su test rides!!!
ak vychadzas z FR backgroundu ako ja, tak urcite jekyll...
www.ciclopia.at
- v pripade ze by bola porucha, spravia to na pockanie po dohode! tj., zaparkujes, odovzdas bike, das kafe na Maria hlf., do 2 hodin si na dialnici back to svk.
minuly tyzden som kupil Rize one40ty... v strede sezony idem tiez do jekylla!
ta ta!
Thru axle v zadu sice potesi, ale nie je to zasadny parameter pri zdvihu -+160mm.
Mojo je slapavy bike, aj na dlhe trate, s ktorym sa da pekne technicky valit aj dolekopcom.
Jekyll je skor na ten dolekopec, pretoze to slapavy bike nie je podla mna.
pytal si sa na nazor...
klucove slovo je : TEST RIDE!!! su to dva rozne ramy, ako som pisal, zalezi z akeho backgroundu vychadzas... ja z FR... cize jekyll ALL THE WAY!!!
pozri, v tejto krajine je uz taka tradicia, ze ludia hodnotia veci, ktore mozno live ani nevideli! pozor na to! predsudky su zleeeee...
ver mi, po 18 rokoch jazdenia a 10 rokoch inportu napr. znacky rotwild (aj) na Slovensko, poznam tu scenu v celku dobre.
ano, kazdy dealer MUSI drzat tlmic fox pre jkl na krame, z dovodu reklamacie a opravy. poslal som ti link... ak mas zaujem o testovaciu jazdu, mozes skusit 3x jkl a dokonca kazdy model v 3 velkostiach
cize: TEST RIDE!!! ver mi, nechcem ti zle...
trh na Slovensku je zial obmedzeny a sialene DRAHY!!!
ty nemusis byt obmedzeny... si zakaznik!
to hura, preskocme svoje tiene!
RIDE ON!
pytal si sa na nazor...
blbost nikde nepsal jestli Mojo SL nebo HD
každopádně SL je jezdivější, HD je víc FR než Jekyll
se zbytkem souhlas, ale ten dopadne jednoznačně pro Mojo
Na Jekkyle totiz mas o 1 bowden a 1 packu na riaditkach naviac. Takze dnes, ked nastupuje trend polohovatelnych sedloviek s RC (dalsie kabel a packa navyse) budes mat teoreticky na riaditkach 3 packy a 3 bowdeny na kazdej strane! Teda ak budes ochotny sa naucit jedno z nich ovladat opacne, ak nechces mat 4 packy na lavej strane. To sa mi ani naznakom nezda user-friendly.
Ak chces na tom biku aj poriadne slapat, tak jednoznacne Mojo, pretoze Mojo nepotrebuje ziadny sci-fi tlmic a packy a lanka na jeho ovladanie. Ak chces jazdit vacsinou dole, tak mozno Jekkyl s pootvaranym tlmicom.
Zmluvne ceny u predajcov na SVK a Rakusku nebudem komentovat ...
no len niektoré sa hojdajú len keď treba
a btw na výber je mojo SL, mojo HD 140 a mojo HD 160.. záleží len na jazdcovi ako to vyskladá, kludne od XC s 10kg po FR s 15kg..
ze ja som sa zas do niecoho vobec zapajal..
tak sa teda ospravedlnujem, kazdemu zucastnenemu..
a zadavatelovi temy: ak budes niekedy v okoli BA rohatky, zbadas biely cannon s lefty, bronzovy santa cruz alebo cerveno - strieborny rotwild , kludne ma stopni, mozme hodit rec... ak by si predsa chcel testovak skusit. dam ti priamo kontakt..
bitching nikam nevedie, treba si pomahat!
ride on!
nedivaj sa cez vyhody a nevyhody! to sa neda.. TEST RIDE!!! po X te!!!
viem ti len potvrdit nasledovne:
cannon ma nizky center of gravity, cize jazdi sa s tym neuveritelne dobre, ked skusis cornering, je to uchvatne. takisto, QR osky na kazdom cape, nie len srob, ale durch osa cez kazdy cap!!!
koli tuhosti dal cannon tieto loziska este viac do stran - a minimalne v porovnani s mojim RZ one 40, je to citit!!! je to asi tak tuhe ako moj SC, ak nie viac... pri mensej vahe.. na SC mam 150mm osu... a to je fakt dost!
viem potvrdit ze "ELEVATE" mod na tlmici funguje!!! cize mas tam PLNE aktivne, platformove charakteristiky XC tlmica, a v momente ked to prepnes, je to ako ked porovnavas vzduchovy tlmic alla RS monarch s pruzinovym elementom... napr. cize uplne ine. uplne! zehlicka..
zaujimava vec, co som si vsimol - bike sa az tak moc nezanara, v "dlhom" mode, pri skokoch...
to moze byt dolezite, nemusi.. neviem.. znovu - zalezi z akeho backgroundu vychadzas... mne sa to pacilo.. na SC som napr. toto musel riesit revalvnutim malej kompresie o pol a velkej o cely shim... teraz je to fit.
aspekt geometrie neviem hodnotit, ja som nizky, dokonca moj santa mi pride DLHY!!! a to mam velkost S,.. u cannonu mi geoska sedi a pripomina mi trochu rotwild (FR a AM biky), cize si menej stratched out... menej "zalahnes" mojo na mna (znovu opakujem STARE MOJO) posobilo "dlho"pri 5stupnoch na predstavci a 6cm dlzke.. v tej dobe som tusim mal rotwild rfr 03 a actual top tube bola celkom isto kratsia..
aky ma ibis head angle? hmmm cannon, je stavany na platforme starsieho propheta, cize je to dost slack.. (opak ostreho)
neviem aka je vyska stredu na novom ibise, no zda sa to byt cca rovnake ako na cannone..
poznam pocit bat sa, ze sa nieco pokazi.. de facto pri mojej lefty som to riesil tiez ...asi 10 minut..., akurat teda, tlmice a vidlice si uz tradicne robim sam a kedze existuje 80 aid.com , tak viem dokonca na lefty postou dostat kit na uplne vsetko
a naposledy: TEST RIDE! TEST RIDE!
dam priklad: katalogova geometria pre Santa cruz hovori, ze nomad sedi tak ako bullit... fakt je, bullit posobi DLHSIIIIIII!!!! a o tom to je.. pod zadok a previest sa!
naopak nova, carbon V10 by mi mala podla katalogu prist dlha v "m" ku... a fakt je ze mi je akurat!
RIDE ON!
Este raz, zakladny kamen urazu na cannone je tlmic, tak ako sa kazili na scottoch tak sa mozu aj na cannonoch a nicim normalnym ich nenahradis...
BTW: Hlavovy uhol ibis mojo HD 140 vs canon jekyll je 68° vs 67,8°
Este davam do pozornosti novu zalezitost od ibisu.. http://www.ibiscycles.com/bikes/mojo_sl-r/