No a teraz jedna veľmi podstatná otázka - aká je tá zadná stavba široká? Sťažovali sa na to pri testoch prototypov. Sťažovali sa na to v recenzii pár mesiacov dozadu, pričom to dokonca považovali za niečo čo by mal každý zvážiť pred kúpou.
A menej podstatná otázka - opäť spomínali neustále mini pohupovanie, podobne ako pri 2013 ročníku (ktorý je tak odlišný že som nechcel veriť že to nevyriešia). Je to cítiť (no aj vidieť ) aj teraz?
Pred kúpou tochto biku som zvažoval viacero alternatív (najskôr som chcel napr.canyon strive 7),no nakoniec som sa rozhodol pre Lapierre.Proste mi tak nejak "padol do oka" a mal parametre ktoré som vyžadoval (27,5 palcové kolesá,pevná oska na obidvoch kolesách, atď).Ten test ohľadne zadnej stavby a "problémov" s tým spojenými,som čítal...No musím (aspoň za seba),jednoznačne skonštatovať,že absolútne neregistrujem ono spomínané "brnkanie" pätou o zadnú stavbu.Keď som išiel poň do predajne,okamžite som to konzultoval s predajcom,ktorý mimochodom jazdí tiež "Zestynu" (karbónovú verziu) a tak isto nemá žiaden problém.Avšak samozrejme som to šiel hneď aj vyskúšať,veď predsa nedám za bike toľké "love" a budem pri jazde nohami obrábať rám!...Takže ešte raz...u mňa super!Dokonca pri jazde na pedáloch,ktoré vidieť na foto,mám pri jazde dobrý cenťák rezervu od zadnej stavby.Samozrejme neskúšal som "nášlapné" pedále,ale tie už i tak dlhší čas nejazdím.Ono to bude asi individuálne a tiež možno o tom,ako má kto upnuté tretry v kufroch!A k tomu pohupovaniu...včera som dal zhruba 40km-trovú jazdu a i keď sa s bikom vlastne len zoznamujem,mne vyhovuje zatiaľ po všetkých stránkach.Tlmič má tri polohy a i keď som márne pátral po niečom ako mala moja predchádajúca Merida One-Forty,teda systém Pro Pedal,v polohe Trail sa dá ísť v pohode do kopca,bez dákej straty energie...Inak poloha Descent je už riadna žehlička a tú požívam len na zjazd.Samozrejme dá sa ďalej ladiť odpruženie dofúknutím,či naopak miernym podfúknutím vidly,či tlmiča...ale to Vy predsa všetci viete! Za mňa Zesty palec hore!
presne s ošuchavanim paty o rám som mal problem pri lapierre spicy 2013 .Jazdil som SPD a v technickych pasážach mi to straštne prekážalo tak aspon vidim že to bolo čaptavosťou mojich nôh
No ja som to z roznych recenzi 2014 Spicy & Zesty pochopil tak, ze prototyp mal strasne siroku zadnu stavbu ale na produkcnych ramoch by to malo byt opravene.
Prototyp ma rozmer 190mm kym produkcne verzie maju 175mm. Je asi 250 produkcnych kusov ktore maju siroku zadnu stavbu, ak taky dostanes, Lapierre ti v ramci reklamacie posle novu uzsiu zadnu stavbu. V pripade kupy sa na to spytaj predajcu ci distributora Lapierre.
pekny trek, aj dobre komponenty. dokonca ma prijemne prekvapuje, ze trek dal dvojpilu. ten uhol je 70,teda tabulkovo dost strmy, ale na xc biku s 29´´ kolesami je to podla mna ok.
ten trek ma ofsetnutu vidlicu, nie? to sa bude spravat inak ako by sa zdalo len na zaklade uhla!!
a som sa cudoval, kde to nabralo taky razvor, ked som si pozeral geometriu, som si nevsimol ten ofset. ked je vacsi ofset, sprava sa to ako keby to malo vacsi hlavovy uhol?
Áno, má "ofset" vidlu a jedná sa o G2 geometriu, ktorá je celkovo trochu iná ako ostatné geometrie - ide o predsadenie korunky vidlice pre lepšiu ovládateľnosť - aspoň tak to píšu .
Čo sa jedná praktickej stránky tak môžem povedať, že som mimoriadne spokojný s geometriou, mne sedí a celý bike sa správa veľmi dobre po stránke ovládania a tiež treba povedať, že sa jedná o race crosscountry, takže strmší uhol je ok.
...ináč ďakujem chalani za pochvaly...
@mravac váha aj s tými ťažšími pedálmi, čo ta mám dočasne nahodené je 12,6 kg, čo je zhodou okolností presne toľko čo váži môj súčasný 26" HT
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A menej podstatná otázka - opäť spomínali neustále mini pohupovanie, podobne ako pri 2013 ročníku (ktorý je tak odlišný že som nechcel veriť že to nevyriešia). Je to cítiť (no aj vidieť
ten drziak by som asi rychlo nahradil inym alebo dal do preč
za ten zlty transition mas uz 54 lajkov. to je urcite rekord
este by to mohli ludia doklepnut do tej stovky
už 56
už 56
a som sa cudoval, kde to nabralo taky razvor, ked som si pozeral geometriu, som si nevsimol ten ofset. ked je vacsi ofset, sprava sa to ako keby to malo vacsi hlavovy uhol?
Čo sa jedná praktickej stránky tak môžem povedať, že som mimoriadne spokojný s geometriou, mne sedí a celý bike sa správa veľmi dobre po stránke ovládania a tiež treba povedať, že sa jedná o race crosscountry, takže strmší uhol je ok.
...ináč ďakujem chalani za pochvaly...
@mravac váha aj s tými ťažšími pedálmi, čo ta mám dočasne nahodené je 12,6 kg, čo je zhodou okolností presne toľko čo váži môj súčasný 26" HT