Mam najnovsiu reviziu Code RSC a teda ze by ma vobec niecim oslovili... kebyze to nie su take drahe brzdy (lebo kto take nieco kupi v bazari tak aby som vobec nieco za to dostal zmysluplne) tak ich ihned vymenim kludne aj za XT-cka dvojpiestikove.
Nema to sice ziadne chyby Guidov (ala expandujuce piestiky pri 20C teplote, 3 pary ?!? po sebe) ale brzdny vykon na 200mm kotucoch nic extra uzasne a ta "ultra" modulacia mi len leze na nervy, co moze byt osobne silny navyk na shimana ale v realite mi to stale pride len ako slaby vykon.
A pocitovo sa mi tiez moc nepacia, samotna packa ma asi dva krat vacsi odpor nez Shimano a aj na maximalny brzdy vykon vyzaduju silnejsie stlacenie. Zoservisovane, zabehnute a nastavene su dobre.
Nieco na tych sram brzdach bude divne, jedna skupina ich chvali, druha by ich nikdy nechcela. Preco ich potom vyrobcovia tak masivne tlacia ? ved slx su lacnejsie ako zakladne guide r. Sram ma bud fakt neschopakov na brzdy a drzi ich tam nejaky kamarat vyssie postaveny vo firme alebo ich nechcu urobit skvele, ved musia mat plne regale shimanackych brzd narozoberanych a analyzovanych.
No neviem. Jazdil som elixíry 5, teraz mám na jednom bajku elixir 9 už 5 rok bez problémov a na novom level TL zatiaľ Ok. Všetko si servisujem sám a som spokojný. Skúšal som legendárne, ospevované SLX a moc má neohúrili. Je to vec vkusu niekomu vyhovuje to čo inému nemusí. Ešteže je demokracia a mnohí máme aj maturitu
SRAM ma obzvlast agresivnu a vyhodnu OEM politiku podobne ako Intel v case P4 :- ). Full package komponentov vyjde o to vyhodnejsie cim viac toho zrejme pouzijes. Koniec koncov v spolupraci so SRAMom priniesli direct-sale znacky skoro dream vybavu v kategorii 2k+ (Pike+Monarch+1x11GX,Guide, kludne Roam kolesa) kde pri mix znaciek si dostal nefunkcnu evolution 32 Foxu a CTD float par rokov dozadu, na 2kg kolesach a popularnej kombinacii XT prehadzovacka Alivio zvysok :- ).
Ale inak asi vec vkusu. V PinkBike recenziach si vzdy povzdychnu ked je Shimano a ako radsej by mali Guide/Code brzdy.
Pre mna nove Formula Cura ked na to pride - len lutujem ze som ich nekupil ked este mali nizsiu cenu a nebol o ne taky zaujem, teraz si zrejme budem musiiet priplatit Pre extremistov uz budu mat aj 4 piestik.
JurajTalcik a dnes je z toho nightmare combo - nespolahlive teleskopky reverb, nespolahlive a slabe brzdy Avid a k tomu este lodna kotva NX Eagle svojho casu tie pidi uzke Roam kolesa tiez vedeli potesit a bonus ked pikerovi praskne mechur ale aby som bol aj pozitivny, s metrikou zmizol konecne Monarch
Trošku sa pochválim aj ja svojim Lapierre XR Team 29er carbon. Po predaji svojho Haibiku s 26" kolesamia veĺkými zdvihmi som hľadal niečo pre mňa amatéra, nakoniec mi ho posunul kamoš. škoda len že stratil kovanie na osadenie šmykača, chtiac nechtiac som musel skončiť u jednoprevodníka : )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nazdar
Brzdy su skvele,akurat banjo nesedelo z Guide ako som si myslel....takze bolo treba novu hadicu.
Nema to sice ziadne chyby Guidov (ala expandujuce piestiky pri 20C teplote, 3 pary ?!? po sebe) ale brzdny vykon na 200mm kotucoch nic extra uzasne a ta "ultra" modulacia mi len leze na nervy, co moze byt osobne silny navyk na shimana ale v realite mi to stale pride len ako slaby vykon.
A pocitovo sa mi tiez moc nepacia, samotna packa ma asi dva krat vacsi odpor nez Shimano a aj na maximalny brzdy vykon vyzaduju silnejsie stlacenie. Zoservisovane, zabehnute a nastavene su dobre.
akože dobre, ale sedlovku Ti mohli dať aj dlhšiu, bo táto vyzerá ako detská...
Ale inak asi vec vkusu. V PinkBike recenziach si vzdy povzdychnu ked je Shimano a ako radsej by mali Guide/Code brzdy.