nechce sa mi listovat dozadu, ale mam pocit ze pisal, ze aby si aj v strmom sklone vedel "pridupnut" bez mlyncekovania - nie ze krutit - ale cisto silovo spravit napr. 1/4 otacky na zvysenie rychlosti napr. pred nejakym skokom - v rozbitych pasazach cela otacka moze znamenat trafit pedalom kamen..
nejde mi to do hlavy...ak by si mal na tom Geniuse 30x50, mas len minimalne tazsi najlahsi prevod a na druhej strane nechapem, ze 30x10 ti je malo a potrebujes po ceste (???) dupat na 36x10...kks to co ides stale cez 30 kmh? vsak to aj tuto ziletkari maju obcas problem v priemere udrzat...navyse s tymi 2.8" gumami...divne...
Presne si to popisal. O trochu tazsi mi nevyhovuje a tlacit nechcem. Original tam bola 30tka a bolo to malo. Po asfalte jazdime bezne cez 30km/h. Naviac jazdim cestu a tam je odstupnovanie jemnejsie. Potom prejdes na horsky a skace to tak ze si clovek nevie najst komfortny prevod.
ale ty si tam mal 30/42...nie 30/50...a to už je sakra rozdiel...môj tatko vyšiel na 29ine (čiže ešte ťažší prevod ako by si mal na 27,5) s prevodom 30/50 túto takmer 30% stojku v Dolomitoch, tak neverím, že pri tvojom veku a kondícií (keď na 2,8 gumách ťaháš cez 30 kmh po rovine) nezvládneš mať málinko ťažší prevod...ale tak každý nech si jazdí čo chce...len mám pocit, že argumentujú presne tí, ktorí tú 50tku vzadu nikdy nemali...je to marný, je to marný...sorry za OT
Tak nieco pre teba
Kamaratov Genius 710 2019 - prerobeny na dvojplacku z rovnakeho dovodu ako sme rozoberali vyssie. Naviac reverba 170 mm a hixony karbonove rajdy.
A nemali scotty jednu packu na vidlu aj tlmic? To by sa zredukovalo na 6, presmyk sa riesil hore, mne tiez nevyhovuje system 1x takze toto nebudem dalej rozvijat. Osobne by som nevydrzal bez packy na zamknutie vidly. Teoreticky teleskop s packou pod sedlom ale to asi nebude to prave takze si asi nepomozes.
To tam bolo original. Kable zredukujes jedine elektrikou. Ale ta neni v dvojplacke.
Packa pod sedlom je hovadina. Ked si v terene pusti rajdy aby si si poskrabal vajca.
Bicykel je prisposobeny na to na co sa vyuziva.
Mamu ma Sklenařikovu takze vacsi ram je nepripustny. Bol by natiahnuty dopredu co zhorsuje komfort a ovladanie v terene. Len pre upresnenie sedlo islo este dolu odkedy to bolo fotene.
na nejakom chrtítku typu Spark či Scalpel a pod. to zamykanie dvojpáčkou ešte človek pochopí, ale dať to na toho Genius-a so 150 mm zdvihmi je to nezmysel...vidlicu si zamkneš rukou ako nič, tlmič to pri tomto uložení má horšie, ale tak v teréne ti to môže byť jedno...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
EDIT: bol som predbehnuty neofftopic prispevkom
Presne si to popisal. O trochu tazsi mi nevyhovuje a tlacit nechcem. Original tam bola 30tka a bolo to malo. Po asfalte jazdime bezne cez 30km/h. Naviac jazdim cestu a tam je odstupnovanie jemnejsie. Potom prejdes na horsky a skace to tak ze si clovek nevie najst komfortny prevod.
Tak nieco pre teba
Kamaratov Genius 710 2019 - prerobeny na dvojplacku z rovnakeho dovodu ako sme rozoberali vyssie. Naviac reverba 170 mm a hixony karbonove rajdy.
To tam bolo original. Kable zredukujes jedine elektrikou. Ale ta neni v dvojplacke.
Packa pod sedlom je hovadina. Ked si v terene pusti rajdy aby si si poskrabal vajca.
Bicykel je prisposobeny na to na co sa vyuziva.
Mamu ma Sklenařikovu takze vacsi ram je nepripustny. Bol by natiahnuty dopredu co zhorsuje komfort a ovladanie v terene. Len pre upresnenie sedlo islo este dolu odkedy to bolo fotene.
na nejakom chrtítku typu Spark či Scalpel a pod. to zamykanie dvojpáčkou ešte človek pochopí, ale dať to na toho Genius-a so 150 mm zdvihmi je to nezmysel...vidlicu si zamkneš rukou ako nič, tlmič to pri tomto uložení má horšie, ale tak v teréne ti to môže byť jedno...