Lišiak Ty parafrázovač jeden! hehe Ešte ma napadlo pri Foxovi dopísať toto. Hehe Moja Fox 80mm nechodí naozaj na plný zdvih. Mám ju ľahko prefúknutú a dokonca aj naschvál. hehe Ale na tom 100/96 mám tlaky tak akurát pre plné využitie zdvihov.
Ježiš qua snáď nechceš chodiť po Karpatoch na cyklokrose?! Ale priznám, že som sa nad cyklokrosom už zamýšlal ,že nebolo by zlé jednu sezónu sa na tom potrápiť. hehe
Jezus ano založíme klub. Stanovy budeme vymýšlať v Poráči pri ohni a nápady na najúžasnejšie stanovy budeme tvoriť s podporou Pisovej špeci borovičky a východniarskeho piva. hehe
Bodka.
... Keby ste aspoň konečne napísali rozumný argument na obhajobu kupy 80tkovej vidlice pre ženu hobby vikendovu jazdkyňu. Lebo o tomto sa tu bavíme ! .
Preco len jazdkinu?
No a co sa tyka argumentov:
- s kratsou vidlicou mozem mat o nieco nizsie riaditka a teda bude pre niekoho lepsia do vyslapov,
- nizsia vidlica posuva o nieco nadol aj stred a hornu ramovu trubku co moze vyhovovat nizsim postavam,
- mensie zanorenie pri slapani zo sedla,
- pri rovnakej konstrukcii bude kratsia vidla tuhsia,
- pre mna je hlavny problem ze v sucasnosti uz nikto nerobi paralelogramove vidlice s vyssim ako 90mm zdvihom!
- par veci by ma este napadlo ale nechce sa mi az tak tuho rozmyslat
Na čo všetko je dobrých 140 na long distance by som ti vedel dlho rozprávať už preto, že ma to priamo naviedlo k Zestymu...
Na dlhsom vyjazde som s tebou este nebol ale v Strecne ani v Trusalovej som nemal pocit, ze by si potreboval zrovna 140/140 full.
...A to, ze zacnete presviedcat niekoho s 80 mm vidlou, ze 140 je minimum, nikam nevedie. A plati to aj opacne - niekoho so 160 mm zdvihom nikto nepresvedci o tom, ze 80 mm je ideal.
No v podslednom case som jazdil aj 170/150 a presiel som na 150/125 a mam pocit, ze na konforte mi to len pridalo (125mm na teleskope na Amen sa mi ale zdalo malo). Na HT som tiez vozil aj 100mm Foxa a 80mm od G:A je pre mna tiez prijatelnejsich.
No tak si daj 80tku, najlepsie nie fox-u aby ti nechodila plny zdvih... Hobby jazdcovi, ktorý ty nie si, môže priniesť len a len viac istoty vo vedení biku a neodšrkiepitelne viac pohodlia, bez ohladu na to či ti chodi 100 alebo 120 na 80% či kolko % ...
Turbi: Prečo by sme sa mali posrať? Ako keby som ja nemal 100 zdvih
Neviem, prečo stále určití ludia strhávajú tuto debatu tak kam netreba. Keby ste aspoň konečne napísali rozumný argument na obhajobu kupy 80tkovej vidlice pre ženu hobby vikendovu jazdkyňu. Lebo o tomto sa tu bavíme ! .
a naco hobby jazdkyne bude 100 ked aj z tych 80 vyuzije max 4cm ?
ak poznas taku jazdkynu, ktora potrebuje 100 lebo 80 dava na doraz a je jej to malo, tak to uz nieje len taka hobby jazdkyna, ale riadna drticka
zacalo sa to dankou .. vsak? a ona je pani jazdkyna nie hobbycka co jazdi len po asfalte ... ;-] preto sa mi to zdalo zbytocne malo
a inak neviem co sa hadate ako male deti ked zatial som este na mtbikerovi nezazil zeby niekto po diskusii aj zmenil nazor ;-]
zigo: ktym argumentom si zabudol napisat vyhodu ze pri nizsej vidlici si dokladnejsie precvicis aj krcne stavce, co pre hobby jazdkynu je velmi potrebne ;]
Stále sa zabúda na jednu podstatnú vec, ktorú vyšší zdvih prináša. Nejde tu len o to, koľko kto využíva mm zo zdvihu. Ide o to, ak má vidlica 100 mm a 80mm mení sa aj jej priebeh zdvihu. To znamená napr. pri sile 1 200 N sa zanorí 100mm vidlica o 80mm no a 80mm vidlica o 64mm. Rozdiel = 16mm! No a v tom bude rozdiel citeľný. Navyše, ak jazdím hobby načo mi je lepšia geometria do výšlapu? Skôr by som preferoval lepšiu stabilitu v zjazde. ... a aj preto majú Meridy v hodnoteniach nižšiu stabilitu a podobne. Nechápem načo sa trýzniť 80mm.
ak poznas taku jazdkynu, ktora potrebuje 100 lebo 80 dava na doraz a je jej to malo, tak to uz nieje len taka hobby jazdkyna, ale riadna drticka
Hmm,keď z 80 vužíva len 40 mm niekde je chyba,mne sa ešte nestalo,že by som nevyužil tie moje zdvihy aj keď jazdievam aj tie trasy čo Ty,samozrejme rezerva určite je,ale je to hodne o komforte,jasné dá sa jazdiť na HT,na 100,na 160,všetko je o prioritách,pokiaľ niekto ráči len lesné chodníčky tak 100 je optimálna,keď niečo drsnejšie vyššie zdvihy dojdu vhod,ale 80 mm je podľa mňa prežitok,aj keď pamätám dobu,keď 60 mm sa mi zdalo super
Žigo, pokiaľ viem, vo Varíne som bol s aktívnou neliečenou boreliózou, ktorú som začínal riadne cítiť (práve tam mi doplo čo je ten červený fľak a stuhnuté svaly) a v Trusalovej sme spolu ani nejazdili, a prečo? Pravdepodobne si si nevšimol, na čom došla moja partnerka. Snáď som ju nemal nechať šliapať samu? Ale je fakt, že DH trať z Martiniek by bola hranica mojich schopností. Nuž ale, ona aj je DH a tudíž skôr EN ako AM. Takisto sa zatiaľ nehrám na až takého AM.ENáka, proste "neprax", momentálne ma skôr vystihuje ten turbošov "cykloturista", aj keď ja sa vlastne tiež neviem zaradiť... (čo sa prejavuje aj tým, že moja cyklozbrojnica sa utešene rozrastá).
Ad argumenty: rozdiel v tuhosti vidly medzi tým či tam necháš alebo vyberieš 1-2 spacery je pomerne zanedbateľný (IMHO menší ako medzi 9 mm QR a 15 mm pevnou osou). Ak chcem dostať rajdy nižšie, uberiem podložky, použijem predstavec s menším/nulovým/negatívnym sklonom, zrežem vidlu alebo miesto vlájd použijem rovné rajdy. Menšie zanorenie pri šliapaní zo sedla? Nooo, na fulle idem zo sedla len ak je naozaj zle. Inak je to v podstate technická chyba. A posun stredu dole? Pri XC pokiaľ nie sú nejaké technickejšie pasáže mi to je skoro jedno, ale pri trail/AM/EN etc. biku sa každý kúsok svetlosti nad terénom počíta. A mimochodom načo vymysleli sloping?
kimlo: ak niekto dáva bez ohľadu na zdvih maximálne jeho 50 %, má predsa zle nastavenú vidlu (alebo jazdí ako posratý, ale aj v tom prípade by mal ufúknuť, aby zvýšil to využitie...)
Ježiško s turbošom: na CX by ste ma ukecali - taký lehce modifikovaný Stupavák by som si vedel predstaviť a pripomína mi to pár pokusov na Favorite z rokov 80tych...
fakt neviem na keru onu mi je do kopca potrebny zdvih vacsi ako 100mm... alebo aj vacsi ako 80.
a v zjazde mi to zas na pevnom XC rame bohato staci... niesom sracka aby som sa musel rozmaznavat vysokymi zdvyhmi... treba pracovat aj rukami a nohami chlapci, nie si len nechat rite vyvazat na velkych zdvihoch
a teraz do mna.
edit: na fulloch si majte zdvihy ake sa vam zachce, len sa ma nesnazte presvedcit ze na pevnaku mi je 80-100 malo.... nie, mne nieje.
kimlo: ved ani ja nesom "sracka" a na 17kg 180/180 som nemal problem vyslapat na martinky alebo chatu pod chlebom, alebo dat 60km z 1500nastupanymi po slanskych..? da sa povedat ze pohodlie islo na ukor spotreby energie, ale ta je len o malinko vyssia ako keby idem na 12kg 100/100 s mensim pohodlim, snad to chapes
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nech si jazdi do chce co chce....
kazdy si bude mlet to svoje...
1 preferuje kostitras
2.gramy
3.hupacku
4. kompromis miedzi mimi
Ježiš qua snáď nechceš chodiť po Karpatoch na cyklokrose?! Ale priznám, že som sa nad cyklokrosom už zamýšlal ,že nebolo by zlé jednu sezónu sa na tom potrápiť. hehe
Jezus ano založíme klub. Stanovy budeme vymýšlať v Poráči pri ohni a nápady na najúžasnejšie stanovy budeme tvoriť s podporou Pisovej špeci borovičky a východniarskeho piva. hehe
Bodka.
Preco len jazdkinu?
No a co sa tyka argumentov:
- s kratsou vidlicou mozem mat o nieco nizsie riaditka a teda bude pre niekoho lepsia do vyslapov,
- nizsia vidlica posuva o nieco nadol aj stred a hornu ramovu trubku co moze vyhovovat nizsim postavam,
- mensie zanorenie pri slapani zo sedla,
- pri rovnakej konstrukcii bude kratsia vidla tuhsia,
- pre mna je hlavny problem ze v sucasnosti uz nikto nerobi paralelogramove vidlice s vyssim ako 90mm zdvihom!
- par veci by ma este napadlo ale nechce sa mi az tak tuho rozmyslat
Na dlhsom vyjazde som s tebou este nebol ale v Strecne ani v Trusalovej som nemal pocit, ze by si potreboval zrovna 140/140 full.
No v podslednom case som jazdil aj 170/150 a presiel som na 150/125 a mam pocit, ze na konforte mi to len pridalo (125mm na teleskope na Amen sa mi ale zdalo malo). Na HT som tiez vozil aj 100mm Foxa a 80mm od G:A je pre mna tiez prijatelnejsich.
Turbi: Prečo by sme sa mali posrať?
Neviem, prečo stále určití ludia strhávajú tuto debatu tak kam netreba. Keby ste aspoň konečne napísali rozumný argument na obhajobu kupy 80tkovej vidlice pre ženu hobby vikendovu jazdkyňu. Lebo o tomto sa tu bavíme ! .
a inak neviem co sa hadate ako male deti ked zatial som este na mtbikerovi nezazil zeby niekto po diskusii aj zmenil nazor ;-]
Nie
Áno, suhlasím. no ked som začínala bol som hobby/laik tak toto mi teda hlavou nebehalo
Ja názor asi zmením, vždy som chcel byť tvrdý chlap. Nahodím starú sidu s anorektickými nohami.
a dojdi uz k nam pojazdit... kludne aj na fulle
Littlefox máš pochvalu za ten obrázok.
Hmm,keď z 80 vužíva len 40 mm niekde je chyba,mne sa ešte nestalo,že by som nevyužil tie moje zdvihy aj keď jazdievam aj tie trasy čo Ty,samozrejme rezerva určite je,ale je to hodne o komforte,jasné dá sa jazdiť na HT,na 100,na 160,všetko je o prioritách,pokiaľ niekto ráči len lesné chodníčky tak 100 je optimálna,keď niečo drsnejšie vyššie zdvihy dojdu vhod,ale 80 mm je podľa mňa prežitok,aj keď pamätám dobu,keď 60 mm sa mi zdalo super
Ad argumenty: rozdiel v tuhosti vidly medzi tým či tam necháš alebo vyberieš 1-2 spacery je pomerne zanedbateľný (IMHO menší ako medzi 9 mm QR a 15 mm pevnou osou). Ak chcem dostať rajdy nižšie, uberiem podložky, použijem predstavec s menším/nulovým/negatívnym sklonom, zrežem vidlu alebo miesto vlájd použijem rovné rajdy. Menšie zanorenie pri šliapaní zo sedla? Nooo, na fulle idem zo sedla len ak je naozaj zle. Inak je to v podstate technická chyba. A posun stredu dole? Pri XC pokiaľ nie sú nejaké technickejšie pasáže mi to je skoro jedno, ale pri trail/AM/EN etc. biku sa každý kúsok svetlosti nad terénom počíta. A mimochodom načo vymysleli sloping?
kimlo: ak niekto dáva bez ohľadu na zdvih maximálne jeho 50 %, má predsa zle nastavenú vidlu (alebo jazdí ako posratý, ale aj v tom prípade by mal ufúknuť, aby zvýšil to využitie...)
Ježiško s turbošom: na CX by ste ma ukecali - taký lehce modifikovaný Stupavák by som si vedel predstaviť
a v zjazde mi to zas na pevnom XC rame bohato staci... niesom sracka aby som sa musel rozmaznavat vysokymi zdvyhmi... treba pracovat aj rukami a nohami chlapci, nie si len nechat rite vyvazat na velkych zdvihoch
a teraz do mna.
edit: na fulloch si majte zdvihy ake sa vam zachce, len sa ma nesnazte presvedcit ze na pevnaku mi je 80-100 malo.... nie, mne nieje.
snad chapes