Ahojte, chcel by som si kupit svoj prvy full. Vzdy som jazdil viac freeride, bavia ma traily lesom,kamene, korene, jumpiky, ale rad by som mal bike na ktorom prejdem aj nejake stupanie na hreben ( Mala/ Velka Fatra) a nejake pojazdenie po kopcoch a nasledne si uzit downik. Uvazujem nad Giantom a Canonom, zdvih splna predstavu, ale zaujima ma spolahlivost, funkcnost, pomer CENA/VYBAVA/FUNKCNOST...dakujem vopred za farbiste rady a tipy
nomad nechapem preco sa mu snazis ponuknut iny bike ako si vybral. Ked uviedol tieto dva konkretne modely, tak uz asi ostatne vylucil. Ohladom vybavy ti neporadim, nevidim tu ziaden link a hladat si mi to nechce. Snad len tolko, ze RS nemusi byt horsi ako Fox. Zalezi samozrejme od modelu a preferencii. Ja by som k vyberu pridal aj srdce, lebo asi by sa mi subjektivne horsie jazdilo na biku, ktory sa mi menej paci.
tiež by som sa riadil srdcoom najmä ked to má byť prvý full, oba sú to určite kvalitné biky, no podla mojho názoru je Jekyll jeden z najkrajších bikov, takže u mna by bola volba jasná a ak maš rozpočet 2500 eur tak by som porozmýšlal aj nad Jekkyl 3 výbava je tam o dosť lepšia http://www.bikeshop.sk/katalog/cid/395.xhtml
nomad nechapem preco sa mu snazis ponuknut iny bike ako si vybral. Ked uviedol tieto dva konkretne modely, tak uz asi ostatne vylucil. Ohladom vybavy ti neporadim, nevidim tu ziaden link a hladat si mi to nechce. Snad len tolko, ze RS nemusi byt horsi ako Fox. Zalezi samozrejme od modelu a preferencii. Ja by som k vyberu pridal aj srdce, lebo asi by sa mi subjektivne horsie jazdilo na biku, ktory sa mi menej paci.
preto uvazujem,...na jar by som rad jeden z tychto bikov sedlal.
Mne osobne sa jekyll paci velmi....ale pre mna je dolezite aj to ako to jazdi a ak mate skusenisti ze REIGN je za tie peniaze lepsi, fukncnejsi, trvacnejsi tak len ma posuniete dalej...ale zatial som pocul len ze REIGN je z pohladu ceny, funkcnosti, jazdy lepsia volna..aj co sa tyka spolahlivosti a servisovania...rozum vravi jedno, srdce druhe
no na toho jekyla ti asi nikto nic nepovie..ja mam reigna a s ramom som spokojny pruzi to pekne ,je to citlive na asflate staci dat pro pedal a nehupe sa. vidlicu mam 160 a daju sa natom aj 60-70km trasy vaha je 15kg len je to narocne ale vela robia plaste a mam zakladne komponenty ktore su tazke ale bike stal polovicku tvojho rozpoctu .ale canon je viac taky iny - krajsi
ved to large...ja o Reignovi pocuvam len klady...hldam bike aj na dlhsie vyletiky, vystverat sa na nejaky hreben...pojazdit to a potom si naplno uzivat tie traily a downiky,.to milujem, nejaky jumpy do toho a vyblaznenie dokonane...nechcem uplne freeride bike, taky univerzal....myslim ze oba to splnaju ale ktory je lepsi z pohladu ceny/funkcnosti-kompomenty-udrzba-vydrz/ pruzenia funkcnost-citlivost.udrzba-FOX v RS/ ....ktory je lepsi ..inak uz uvazujem takto: zmena ceny zmena vyberu
lefty nechcem...uvazujem len nad Jekyllom alebo Reignom....idem mi o to pohupovanie pocas presunov, a samozrejme hlavne o filtrovanie nerovnosti a nejakych skockov pocas zjazdikov....pozeral som rozdiel medzi Jekyll 4 a Jekyll 3 a nezda sa mi cenovy rozdiel adekvatny komponentom..tak asi rasej ostanem pri porovnavani Jekkyl 4 2011 a Regn 1 2012... len co hovorite o servosivani tychto bikov,...mam pocit ze GIANT a RS co je na nom bude urcite menej nakladny a hlavne rychlejsie dostupny na servis ako Cannondale s FOX a nahmy tym jeho tlmicom... a co tie brzdy..AVID ELIXIR 3 v 5 ...bude tam velky rozdiel...pre mna je dolezete: 1. FUNKNOST, SPOLAHLIVOST, SERVIS PRUZENIA, 2. ODOLNOST RAMU JEHO VLASTNOSTI DO a Z KOPCA, 3. FUNKCNOST A SPOLAHLIVOST BRZDY AJ PRI DLHOM ZJAZDOVANI ....potom uz ta dalsia skladba komponentov je myslim funkcna v tejto triede na vysokej urovni
ja mam rize 140 ten co zavesil zihadlo 5 kupil som ho za fest lacno pod 2 litre spokojnost neskutocna ked kupis cannondale urcite neobanujes ja som tiez najprv chcel giant ale mal som ponuku ktora sa neodmieta a ta leftyna ma dostala inak na ramy od canonu mas vraj dozivotnu zaruku!!! tak keby som sa mal rozhodnut jednoznacne Jekyll
tiez som pocul ze cannony maju dozivotnu zaruku,..no ja nepredpokladam ze by som nieco zlomil...do teraz som jazdil na HT len s vidlou 100mm a nikdy som nic neodpalil,..teda mam na mysli ram ci vidla...raz mi praskla pruzina v RS ale ram pohoda....takze full snad vydrzi..predsa len uz niekolko metrove jumpy nedavam..uz ma zaujimaju len tie tripy, vyslapat na hreben, kopec, pojazdit po kopcoch a potom naplno si uzit zjazdik,..ide mi o to...ci to pohupovanie na cannone je nejak zabezpecene..lebo system Maestro od Giantu chvalia vsetci a vsade..hore necitit a dole spapka vsetko
tiez si to hovorim ze Reign je uz otestovany a servisovanie bude v pohode..ale myslim ze cannon je ostrielana znacka a nie je to ziadny zaciatocnik,i ked ten tlmic je new...no nieco podobne ten dizajner robil u Scott..tak skusenosti su....teleskopicka vidla sa da dokupit pri cene za ktoru by som zohnal Jekyll 4...nejake konkretne veci by som rad vedel...princip a spohlalivost a funkcnost tychto bikov a hlave...co si myslite rodiel medzi RS REVELATION RL a Fox 32 Talas Rl a oboch tlmicoch a komponentovej skladbe:
Jazdim nieco podobne ako ty a volil by som prave koli tlmicu Reign, alebo by som este popozeral na ine znacky, pokial nie si na tieto 2 fixovany..
fixovany nie som...ale vyberal a pozeral som uz dlhsie a prave tieto dva modely sa mi pozdavaju najviac. Reign a maestro ma len to najlepsie odpurucanie a je ako stvorene na endurko jazdenie v tom co chcem pojazdit...no ten cannon ma tiez slubne prognozy, najma co som videl na zahranicnych testoch....mam este dva mesiace do kupy, tak este sa mozno nieco zmeni,..no zatial mi vychadza viac cannon jekyll 4 2011....ale to je skor srdce...hlava jasne vravi Reign 1 2012
Ja mam Reigna od roku 2009, mala som tu cest sa minuly rok previezt na Jekyllovi, tom co si dal link. Bol moja velkost ale vobec mi nesadol. Bol ako motorka pricom Reign je viac ako bicykel Na dlhsi vylet by som ho nechcela. Moj Reign teraz vazi cca 12,8 a ten Cannon sa mi zdal, ze ho ani nezdvihnem. Je to o pocite. Tiez som na nom po par problemoch vymenila Foxu Float RL za Revelation ta je 100%. Pokial mi bude drzat ram tak Reign nevymenim, budem len obmienat komponenty
heh lebo nepoznas moj reign ten je ako motorka (15kg+) a ako niektori radi hovoria "pokrutena motorka" ale je pravda ze keby do neho investujem 1000e na kompnenty lahsie tak by som sa na 14aj dostal.. ale skorej by si mal vskusat co mu sadne -mozno ze uz aj kupil..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.bikeshop.sk/katalog/cid/395.xhtml
takze jedna sa konretne o tieto modely:
http://velosprint.sk/shop/c.224_557/giant-reign-1-12.p.25647
http://velosprint.sk/shop/c.224_557/giant-reign-2-12.p.25648
nechapem polike vyssia rada, drahsi bike ohodenie RS nizsi FOX.....ak niekto vie preco a ci nie je lepsi nizsi model na FOX
http://velosprint.sk/shop/c.224_558/cannondale-jekyll-4-blu-11.p.23494 ....cannon ma zase ten tlmic divoky
preto uvazujem,...na jar by som rad jeden z tychto bikov sedlal.
Mne osobne sa jekyll paci velmi....ale pre mna je dolezite aj to ako to jazdi a ak mate skusenisti ze REIGN je za tie peniaze lepsi, fukncnejsi, trvacnejsi tak len ma posuniete dalej...ale zatial som pocul len ze REIGN je z pohladu ceny, funkcnosti, jazdy lepsia volna..aj co sa tyka spolahlivosti a servisovania...rozum vravi jedno, srdce druhe
ano vsimol...hned som tu aj mrkol...no otazka je stale rovnaka..co, preco, ako
http://www.bikeshop.sk/katalog/action/productdetail/oc/2215.xhtml#productParameters
http://velosprint.sk/shop/c.224_557/giant-reign-1-12.p.25647
ludia tak teraz radte.... co si myslite o tych komponentoch a pruzeni na tychto bikoch, brzdy atd
osobne by som na dlhe fatranske vyjazdy uprednostnil:
http://www.bikeshop.sk/katalog/action/productdetail/oc/2222.xhtml
http://velosprint.sk/shop/compare..html
fixovany nie som...ale vyberal a pozeral som uz dlhsie a prave tieto dva modely sa mi pozdavaju najviac. Reign a maestro ma len to najlepsie odpurucanie a je ako stvorene na endurko jazdenie v tom co chcem pojazdit...no ten cannon ma tiez slubne prognozy, najma co som videl na zahranicnych testoch....mam este dva mesiace do kupy, tak este sa mozno nieco zmeni,..no zatial mi vychadza viac cannon jekyll 4 2011....ale to je skor srdce...hlava jasne vravi Reign 1 2012