váha v prospech Haibike, tlmenie v prospech Haibike, brzdy v prospech Haibike / Julie osobne vlastním, ale Fromulky maju tiež super nábeh/ , radenie u Haibike môžeš meniť ža x7 ma šalter za x0 , ...
ja by som volil Haibike
Otazkou je kde sa tychto bajkoch chces vozit po meste alebo aj v lese a uzivat si zjazdy ? Haibike nepoznam geometriu tak neviem poradit !
rad by som les a ked sa naucim mozno aj neake tie zjazdiky si vyskusat. ale zasa budem sa musiet do toho lesa neako dostat, takze pravdepodobne neake kilometriky najazdim aj na asfaltkach
Nápis Recon zabezpečuje lepšie tlmenie?
Vidlice sú porovnateľné, Tora je len nižšie na tom kvalitou matriálov, možno semeringov, ďalej je použitý ťažší materiál, teda celková hmotnosť vidlice je vyššia ako u Recona. Inak je to takmer zhodná vidlica. Takže podľa komponentov by som pri výbere medzi bikami nerozhodoval.
Netreba písať blbosti keď sa človek niečomu nerozumie.
Osobne by som vybral .. no to je asi jasné, no na pohodové jazdnie bude lepší Lp.
Vidlica je posudzovaná akurát tak z môjho hladiska len radou. Tlmenie to má aj pod riťou
váha - možno recon je ťažší ako tora, ale ja hlavne vidím váhu biku ako celku. Tá váha a použité materiály sa niekde asi budú musieť odzrkadliť
...
lebo za každú cenu treba zkritizovať
Tora je ťažšia ako Recon a o pekných pár gramov, to navyšuje aj celkovú hmotnosť biku.
Navyše nevieš aké presné sú hmotnosti tých bikov. Pri tejto cene však pozerať na hmotnosť biku je hlúposť. Podstatné sú iné veci ako 0,5kg hore dole.
Najviac čo pocítiš, sú jazdné vlastnosti biku a jeho geometria. Som si istý, že by si nepocítil rozdiel medzi Reconom a Torou. A rozhoduješ sa predsa podľa toho ako sa Ti na biku jazdí a nie podľa toho čo je napísané na vidlici. Dokonca ani tých 500g nárast by si nemusel pocítiť.
Nápis Recon zabezpečuje lepšie tlmenie?
Vidlice sú porovnateľné, Tora je len nižšie na tom kvalitou matriálov, možno semeringov, ďalej je použitý ťažší materiál, teda celková hmotnosť vidlice je vyššia ako u Recona. Inak je to takmer zhodná vidlica. Takže podľa komponentov by som pri výbere medzi bikami nerozhodoval.
Osobne by som vybral .. no to je asi jasné, no na pohodové jazdnie bude lepší Lp.
..nápis určite nie ... ale keby si si chytil niekedy do ruky Toru a Recon súčastne, našiel by si aj iné rozdiely .. aj také ktoré vidieť voľným okom a nie len nápis ...
Okrem toho že je Tora ťažšia ako Recon a má iné materiály, má aj menšiu pozitívnu komoru vzduchu. Recon sa považuje za veľmi progresívny no Tora je ešte progresívnejšia ... celkovo je to nižší model, ktorý ponúka nižšie pohodlie.
Ale presne ako si napísal:
Váhový rozdiel medzi Torou z toho LP a Reconom 335 SL je skoro 800 g. Viem to preto, lebo kamarát si kúpil toho Tecnica 900 a ja som mu posunul môjho Recona. Hlavný rozdiel je v materiáli vnútorných nôh. Tora má oceľové a Recon hliníkové.
Nejazdil som recon, toru odskúšal niekolko desiatok Km. Myslím si však že váhu pocitíš, hlavne ak je zainteresovaná vpredu /čiže vidla/
A k pohodliu: je dúfam každému jasné, že jazda na vidle s o 2cm vyžším zdvihom je pohodlnejšia
jasné že 100 cm zdvih je lepši ako 80 mm ..ale u týchto vidlíc sa dá zdvih jednoducho prestaviť aj doma ... takže v tomto smere sú na tom rovnako, otázka je ako tých 100 mm využívajú .... Recon určite lepšie ako Tora ... a to robí pohodlie pri jazde.
Ten ocelovy matros a slabsie klzaky robia toru troska lenivejsiu a zavislu od mazania (jazdil som ju cez 3000 km). Vnutornosti su tam tusim zhodne. RS doslova naschval kazi vidlice z nizsieho radu aby neboli tak dobre a aj tie iste vidlice mozu mat iny chod lebo taiwnaci mali na sklade daco ine, alebo dacoho dali menej, alebo viac. Moja tora bola bez akehokolvek mazacieho oleja a mala ine vnutorne klzaky ako ine.
Co sa zdvihu tyka tak 100mm je dnes na pohodove jazdenie jakz-takz. 120/120 si myslym ze mozu byt vsetci spokojny.
Takze moja odpoved: http://www.canyon.com/mountainbikes/specs.html?b=792ram vydrzi viac akoby colovek povedal, da sa na tom aj AM v pohode. O vybave uz ani nehovoriac a este aj rp-cko cc, necapem co riesite?
... nevidím v tom rozdiel v porovnaní s Hai Q FS SL09... a v prípade reklamácie netreba riešiť posielanie ... ale je to na chalanovi, nech sa rozhodne ...len akosi sme mu zmenili cenovú hladinu a aj počiatočný výber z dvoch konkrétnych bikov ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja by som volil Haibike
http://www.kubicasport.eu/produkt/780/MTB-celoodpruz./
vs
http://www.suncycle.sk/index2lapierre.php?nazov=TECNIC%20FS%20900&id=1045&extra=9
Otazkou je kde sa tychto bajkoch chces vozit po meste alebo aj v lese a uzivat si zjazdy ?
rad by som les a ked sa naucim mozno aj neake tie zjazdiky si vyskusat. ale zasa budem sa musiet do toho lesa neako dostat, takze pravdepodobne neake kilometriky najazdim aj na asfaltkach
a potom tieto:
Podľa čoho usudzuješ že na zjazd je lepší Lapierre?
ja by som siel do Lapierra nwm preco, asi osobne si/ympatie k tej znacke a k vyzsim zdvihom
ako povedal Miraculix..., pretože Haibike má zase super tlmenie, ale len XC zdvihy
váha
...
lebo za každú cenu treba zkritizovať
Navyše nevieš aké presné sú hmotnosti tých bikov. Pri tejto cene však pozerať na hmotnosť biku je hlúposť. Podstatné sú iné veci ako 0,5kg hore dole.
Najviac čo pocítiš, sú jazdné vlastnosti biku a jeho geometria. Som si istý, že by si nepocítil rozdiel medzi Reconom a Torou. A rozhoduješ sa predsa podľa toho ako sa Ti na biku jazdí a nie podľa toho čo je napísané na vidlici. Dokonca ani tých 500g nárast by si nemusel pocítiť.
..nápis určite nie ... ale keby si si chytil niekedy do ruky Toru a Recon súčastne, našiel by si aj iné rozdiely .. aj také ktoré vidieť voľným okom a nie len nápis ...
Okrem toho že je Tora ťažšia ako Recon a má iné materiály, má aj menšiu pozitívnu komoru vzduchu. Recon sa považuje za veľmi progresívny no Tora je ešte progresívnejšia ... celkovo je to nižší model, ktorý ponúka nižšie pohodlie.
Ale presne ako si napísal:
... ale tiež doporučujem Lapierre.
A k pohodliu: je dúfam každému jasné, že jazda na vidle s o 2cm vyžším zdvihom je pohodlnejšia
Co sa zdvihu tyka tak 100mm je dnes na pohodove jazdenie jakz-takz. 120/120 si myslym ze mozu byt vsetci spokojny.
Takze moja odpoved:
http://www.canyon.com/mountainbikes/specs.html?b=792 ram vydrzi viac akoby colovek povedal, da sa na tom aj AM v pohode. O vybave uz ani nehovoriac a este aj rp-cko cc, necapem co riesite?
Stevens F9 race velkost 19,menitelna velkost ramu medzi 17" a 19",vidla Manitou Black comp SPV,tlmic Manitou swinger 3way,hydraulicke brzdy magura luise,kluky XT,prehadzovac s radenim a presmykacom XT,kolesa Mavic crossland tubeless,kazeta XT.Super stav
second hand, pohybuje sa priblizne v rovnakej cenovej relacii
http://www.canyon.com/mountainbikes/specs.html?b=792 ram vydrzi viac akoby colovek povedal, da sa na tom aj AM v pohode. O vybave uz ani nehovoriac a este aj rp-cko cc, necapem co riesite?
... nevidím v tom rozdiel v porovnaní s Hai Q FS SL09... a v prípade reklamácie netreba riešiť posielanie ... ale je to na chalanovi, nech sa rozhodne ...len akosi sme mu zmenili cenovú hladinu a aj počiatočný výber z dvoch konkrétnych bikov ...