idem si k Vám po radu, lebo som v koncoch. Možno sa niekto s tým stretol. Na začiatok iba dodám,že 3 dlhoroční mechanici + reklamačné oddelenie, nebolo schopné tento problém vyriešiť.
Jedná sa o bicykel Kellys Reyon 10. Zadný prehadzovač prehadzuje 5-6 prevodov namiesto 9tich. Niekedy pri cvaknutí neprehodí vôbec. Na vrchné tri (najlahšie) sa ani nedostane.
Je nový prehadzovač (SLX 2017 10k / skúšali sme aj 2015 9k), lanká (shimano radiace),bowdeny (jagwire),reťaz (shimano HG-93 na 9k), kazeta (HG-201-9 9k), páčka (SLX 2016 9k). Skúšali sme aj pôvodné, aj iné druhy, jednoducho to neradí ani za toho... Náboj je tiež Shimano SLX 9k.
Ďakujem.
Za každú radu,prípadne pripomienku budem vďačný.
Pekný deň.
matko001 : vsak to som napisal hned na zaciatku
matko001 : vsak to som napisal hned na zaciatku
Skúšali sme, nič... lanká aj bowdeny idú hladko aj pekne. Všetko je našponované. Jednoducho sa to nepohne. Vkuse metidujeme nad tým, že je zadná časť rámu nakrivo navarená, eventuélne,že pätka nesedí na mm presne,ako by mala. Skúsim to porovnať s rovnakým modelom a uvidím. Ďakujem ti ale.
krok 1: odnes to Danovi.
Ake je tvoje realne meno? Lebo emailova adresa naznacuje, ze by si to mal hodit Jánovi Ciuttimu a mat to v rodine.
Ale teraz vazne.
Ak to chces urobit sam doma, tak nam nafot tieto pohlady:
1. Cely bike z boku - aby bolo vidiet ako mas vedene bowdeny - uz tu bol chalan ktory ich mal kratke a robilo to divne veci
2. Daj to do polohy kedy to nechce prehodit a nafod pohlad zozadu na prehadzovacku - hlavne ide o detail hornej kladky vs kazeta.
Ak to chces v servise, tak:
1. skus nastojom na rovnanie patky, ze ci je v rovine voci kolesu - tymto vylucis patku
2. Uvolni obidva dorazy (kedze asi nevies ktory je ktory), dotiahni B skrutku a OPATRNE skus radit. Pocitaj s tym, ze to mas v tomto kroku rozhodene a retaz ti moze spadnut mimo kazety.
ALE NAJDOLEZITEJSIE - DAJ TAM VSADE 9 RYCHLOSTNE KOMPONENTY A TEJ ISTEJ ZNACKY!! ( niekto mi dal sram a shimano do toho isteho a nebeha to)
2. skusil by som eliminovat vplyv kabelaze na rame - test s docasnym kratkym a "priamym" bowdenom napr. 20-30cm medzi prehadzovackou a radenim (test s retazou aj bez).
Koľko máš rokov prosím ťa? 13? 14? Bavme sa prosím ťa racionálne a jak normálni ľudia bez osočovania a urážania sa jak deti, tým sa nič nevyrieši. Niekde je jednoducho problém. Teraz to akurát pozerá 4tý človek....
To si presne myslím aj ja...
P.S. Ano, som sarkasticky. Pokojne ma ignoruj a neber ma osobne.
Je. Zmerané...
P.S. Ano, som sarkasticky. Pokojne ma ignoruj a neber ma osobne.
Ako môžeš vedieť,v akých a koľkých servisoch to bolo a kto to riešil??? Ak sa ti táto téma nepáči,tak ju zmaž a môžeš pokojne spávať a byť spokojný, že si robíš svoju robotu. Absolutne nijak som na teba neutočil, neurážal ťa ani ti nič nepovedal. Reaguješ jak infantilné malé dieťa, absolutne neprofesionálne, o tom že si moderátor ani nehovorím. To čo som napísal, som napísal. Nerozumiem,prečo sa stále do toho vrtáš, keď nevieš ničím pomôcť len vyrývaním. Dúfam a prajem ti, aby si mal raz zložitejší problém a robili z teba všetci debila.
P.S. A pomoct viem - aj som Ti vsetko co treba spravit spisal: https://www.mtbiker.sk/forum/post1290690.html#p1290690
V prvom rade ale naozaj treba demontovať 10 speedový šálter a nahodiť 9 speed bez ohľadu na to, že tam chvíľu aj 9 speed bol no tak isto to nešlo ako sa tu už prezentovalo lebo táto kombinácia nikdy naozaj nebude fungovať.
Prečo si kua myslím, že tam máš pätku z iného modelu?
Na foto je Reyon 10 2014 s úplne inou pätkou.