Caute, viete poradit nejake schopne kluky na HT bike (jazdim XC), nieco v podobnej kategorii Shimano XT. Bike mam cierny s cervenymi eloxovan. doplnkami, tak bud nejake cierne, popripade cerveno/cierne (3x9rychl.) Vymenit ich chcem za povodne Shimano Deore (Hollowtech II.).
investicia by bola 150-200e max.,a zase napr. vahovo co som pozeral tie XT kluky nie su velmi o vela lahsie voci tymto, nejak rapidne co by clovek asi pri jazde pocitil ..alebo?
ja som mal zo stylami problémy a to velmi rýchlo, nejako sa rozbabral stred, nevedeli nato zohnat suciastku nikde, nakoniec sa to vyriesili XT klukami s ktorýmy som 100% spokojný zatial, takze ja odporucam shimano. a co som cital aj inde tak zo stylami bývali problémy castejsie.a zas váha a cena je podobna ako u XT.
sorry nevšimol som si že čierne. tak potom neviem co by som bral, ale tak na druhej strane kazda jedna vec sa dokaze pokazit, a ja som natrafil na blbý kus mozno len ale stylo sú fešnejšie ako SLX podla mna
tak ono by neboli spatne ani XT kluky na ciernej kostre atd.. kukam ze vahovy rozdiel medzi XT a tymito FC-M532 co mam je okolo 140g asi, tak by to mozno bolo ok, tak sa este uvidi, ze co a ako,a ci do toho upgradu pojdem, lebo zatial tieto funguju spolahlivo a ide o to,ci to ma v podstate vyznam menit voci tym co su povodne zatial na bicykli
Vsak prave - Styla a Noiry sa mne osobne pacia omnoho viac ako SLX, XT a XTR. Taktiez netreba zabudat, ze Truvativ dodava ku klukam podstatne kvalitnejsie utesneny stred s dlhsou zivotnostou a system montaze/demontaze kluk je jednoduchsi (nehrozi strhnutie zavitov v lavej kluke ako pri Shimane). Celkovo sa mi zda Truvativ domyslenejsi a viac "user friendly".
P.S. Inak uz su resp. budu aj cierne XT. Ale v predaji som ich este nevidel.
P.P.S. Deore HT II su podla mna takmer rovnako dobre ako SLX/XT, v podstate zaostavaju len hmotnostou. Cize ak s nimi nie je problem a nejde o setrenie hmotnosti, tak zmena v principe nic nezlepsi.
no ved prave, zrejme bude najlepsie to nechat tak, a tych ~140g uz nejak clovek prezije ale viac menej stale ide len o hmotnost..cim drahsie, tym lahsie, a tie najdrahsie/najlahsie sa najskorej opotrebuju (vacsinou). Tie Noir 3.3 cervene su pekne, len cena je okolo ~220E a zrejme by sa jednalo viac menej cisto len o vyzorovy efekt/upgrade ako ucelovy
podla mna je hovadina ze by sa xtr najrychlejsie opotrebovali lebo su drahe... su to dost odolne kluky vzhladom na to k comu su urcene.
a noiri mas o 200g lahsie. a mas tam velkmi vysoky pimp factor =P
tak ono by neboli spatne ani XT kluky na ciernej kostre atd.. kukam ze vahovy rozdiel medzi XT a tymito FC-M532 co mam je okolo 140g asi, tak by to mozno bolo ok, tak sa este uvidi, ze co a ako,a ci do toho upgradu pojdem, lebo zatial tieto funguju spolahlivo a ide o to,ci to ma v podstate vyznam menit voci tym co su povodne zatial na bicykli
tak nespakuluj, zoder tie co mas a kup o radu vyssie SLX za dobru ceny dlha zivotnost...a investuj radsej do inych veci na biku....
Ja by som volil M590 - vyzeraju podla mna o dost lepsie. Druha vec, ze M542 podla mna nemaju Al strednu placku a keby aj mali, tak tych par gramov co usetris bude znamenat kratsiu zivotnost.
pozeral som aj po tych firex 3.3, akurat treba pocitat s postovnym na slovensko + prepocitanie kurzu..
a tie Blaze 3.1 maju celkom peknu vahu(este ktovie ci je vobec pravdiva), len ci to nebude teda na ukor kvality a zivotnosti..
co som pozeral, tak SLX maju od deore trochu nizsiu vahu a strednu placku (pri 32) ocel+"kompozit" a XT este malu placku hlinikovu a este nizsiu vahu teda(dute kluky ap).. uvazoval som aj nad SLX, ale tie uz stoja skoro raz tolko..
Blaze nemaju integrovany stred, takze tie urcite nie. A vaha je pri nich udavana samozrejme bez stredoveho zlozenia. Od Truvativu v tej cenovej kategorii jedine Firex.
P.S. M542 su skarede ako noc, ani gramy to nezachrania.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.suncycle.sk/product_info.php?cPath=22_74&products_id=2410&osCsid=v9ncrnrus4krk69mn1a1ldlef7
P.S. Inak uz su resp. budu aj cierne XT. Ale v predaji som ich este nevidel.
P.P.S. Deore HT II su podla mna takmer rovnako dobre ako SLX/XT, v podstate zaostavaju len hmotnostou. Cize ak s nimi nie je problem a nejde o setrenie hmotnosti, tak zmena v principe nic nezlepsi.
a noiri mas o 200g lahsie. a mas tam velkmi vysoky pimp factor =P
tak nespakuluj, zoder tie co mas a kup o radu vyssie SLX za dobru ceny dlha zivotnost...a investuj radsej do inych veci na biku....
velky kandidat je samozrejme deore, bud klasika
m590 http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?cPath=22_74&products_id=100782 alebo
"akoze deore" m542 http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?cPath=22_74&products_id=100523 , ktore by mali mat narozdiel od m590 stredny prevodnik hlinikovy(m590 ocel).. teda aspon podla toho co som vycital na internete, neviem s uplnou urcitostou ci je tomu tak
pripadne nejake ine navrhy? nejake truvativ http://www.yannick.sk/katalog/action/productdetail/oc/1401.xhtml alebo fsa, raceface... diki
Ak nechces Shimano, tak potom toto: http://www.kupkolo.cz/produkty/kliky_824/Kliky_32/MTB-kliky-Truvativ-Firex-3.3-Team-vcetne-osy_3870.html
a tie Blaze 3.1 maju celkom peknu vahu(este ktovie ci je vobec pravdiva), len ci to nebude teda na ukor kvality a zivotnosti..
co som pozeral, tak SLX maju od deore trochu nizsiu vahu a strednu placku (pri 32) ocel+"kompozit" a XT este malu placku hlinikovu a este nizsiu vahu teda(dute kluky ap).. uvazoval som aj nad SLX, ale tie uz stoja skoro raz tolko..
P.S. M542 su skarede ako noc, ani gramy to nezachrania.