caute prosim vas napiste poradte na kolko barov by sa malo spravne fukat koleso aj predne aj zadne ? napr. na street,DH... hm? dik za odpovede,tipy a pomoc
Spravne sa ma fukat na tolko, kolko ti vyhovuje v tom ktorom terene a povrchu. Ak sa pri tom trafis do odporucanych hodnot vyrobcom pneumatiky, si doma.
JoKo: Zase to nepreháňaj, lebo nám vzlietneš. Ja fúkam tak na polovicu z toho a to mám o 10 kg viac ako ty
CraObs: 2,3589 je , ale len ako priemer. Podľa geometrie biku musíš vypočítať pomer zaťaženia predného a zadného kolesa, no a podľa toho to rozdeliť.
Cica, to akoze Ty a s tou postavou davas 6-7 bar? To je nejak malo, nie? Ved ja davam nejakych 7,7 a dal by som aj viac, ale nemozem, lebo mam shitovu pumpu a viac svojou vahou na nej nepretlacim. A vlastne aj keby som pretlacil, tak tie moje plaste maju max. tlak 8 bar, takze je to jedno...
A ešte aj menej! Dnes sme boli s Pazhim v Bad Deutch-Altenburg na kávičku , no a vzadu som nafúkal na 6 a vpredu len na 5.
Nevidím dôvod, fúkať na zbytočne vysoké tlaky (okrem preteku - dobre som to napísal JoKo?), podľa mňa stačí tak, aby si to neprerazil. Samozrejme niekto môže namietať, že sa môžu ničiť boky plášťa alebo galusky... Ale 8-9 musí úplne postačovať vždy. Voľakedy to bol max tlak na aký sa dali fúkať galusky a bolo to v pohode aj pre 100-kilových šprintérov na dráhe.
Kuva, nejaký som na tej fotke pochudnutý!
Skôr by som napísal, že máš zarasteného pimprláka...
TUFO S3 lite - výrobca doporučuje 8-16 barov, ja som dával max. 14, viac pumpa nedokázala natlačiť. Jazdil som ich výhradne na maratónoch v Rakúsku - lepšie cesty
TUFO C S33 - výrobca doporučuje 8-12 barov, ja dávam tak do 8, pri 6 bar sa mi už zdajú mäkké (ale jazditeľné)
A ja si pamätám, že na hodvábnych Clementkách sa tlačilo už strašne dávno cez 10 atm.
Nehádam sa, v tvojom veku musíš mať zákonite viac skúseností!
Ale keď ti výrobca doporučuje 8-16 a 8-12 tak s mojimi laickými 8-9 som sa tam celkom trafil.
takze na pneumatike ako na kazdej bez ohladu na to ci je auto, moto alebo na cyklistiku VYROBCA UDAVA MAXIMALNY TLAK KTORY NEODPORUCA PREKROCIT... a husti sa podla toho na akom terene sa jazdi,,, cim maksia tym je prilnavost k terenu vacsia...Z toho vypliva na cestu tvrda do terenu maksia.... J to skusam prstom ascafalt tvrdo teren odpustam,,,,,,,caute a pouzite k tomu pytagorovu vetu-
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja tlačím do gúm 12-14 barov.
Ja tlačím do gúm 12-14 barov.
14 bar??? ja tlacim sice v Pa
CraObs: 2,3589 je
Cica ukaz postavu : )
Tak dobre:
Nevidím dôvod, fúkať na zbytočne vysoké tlaky (okrem preteku - dobre som to napísal JoKo?), podľa mňa stačí tak, aby si to neprerazil. Samozrejme niekto môže namietať, že sa môžu ničiť boky plášťa alebo galusky... Ale 8-9 musí úplne postačovať vždy. Voľakedy to bol max tlak na aký sa dali fúkať galusky a bolo to v pohode aj pre 100-kilových šprintérov na dráhe.
Kuva, nejaký som na tej fotke pochudnutý!
TUFO S3 lite - výrobca doporučuje 8-16 barov, ja som dával max. 14, viac pumpa nedokázala natlačiť. Jazdil som ich výhradne na maratónoch v Rakúsku - lepšie cesty
TUFO C S33 - výrobca doporučuje 8-12 barov, ja dávam tak do 8, pri 6 bar sa mi už zdajú mäkké (ale jazditeľné)
A ja si pamätám, že na hodvábnych Clementkách sa tlačilo už strašne dávno cez 10 atm.
Ale keď ti výrobca doporučuje 8-16 a 8-12 tak s mojimi laickými 8-9 som sa tam celkom trafil.
large: asi áno, tak 16:30
takze na pneumatike ako na kazdej bez ohladu na to ci je auto, moto alebo na cyklistiku VYROBCA UDAVA MAXIMALNY TLAK KTORY NEODPORUCA PREKROCIT... a husti sa podla toho na akom terene sa jazdi,,, cim maksia tym je prilnavost k terenu vacsia...Z toho vypliva na cestu tvrda do terenu maksia.... J to skusam prstom ascafalt tvrdo teren odpustam,,,,,,,caute a pouzite k tomu pytagorovu vetu-