caute, potreboval by som poradit s kupou tohto bicykla. rozmyslam nad nim asi 4 mesiace. narazil som nanho po hladani na tomto fore. celkom ma zaujal. myslim ake ma komponenty a aj vzhlad je prijemny....taky nenapadny. chcel by som sa len opytat na ten ram co sa da od neho cakat a ci neviete niekto nahodou aku ma hmotnost. nikde som ju nenasiel ako keby bola tajomstvo...chcem totiz bike aspon na 10 rokov s malymi investiciami ...vdaka za kazdu radu
No takto... v tejto cenovej relácii ťažko zoženieš niečo rozumné.
Vidla ... je to aspoň RockShox, ale keby to bola aspoň Dart 3... asi s ňou nebudeš dlhodobo spokojný a budeš meniť... "dlhodobo udržateľné" sú Tory.
Pozoruhodná zmes komponentov, dokonca aj predný a zadný náboj rôzne...
Brzdy - mechanické kotúčovky? Radšej by som videl dobré Včka... je pravda že hydry sú virtuálne bezúdržbové, ale o mechanických to neplatí, a navyše po fotkách z Horala sa moje podozrenie, že kydy o lepšej funkčnosti diskov v humuse sú len marketingové odrby, opäť vrátilo na hornú hranicu podozrenia.
Na 10 rokov, to choď potom s cenou radšej trošku vyššie...
U Kony by som začal takým Blastom Deluxe a menil vidlu... a jasné že pedále za SPD, aj keď to samozrejme závisí aj na tvojom ročnom objeme km... alebo by som skúsil že ako sa vyvinú posezónne zľavy a zarúbal možno ešte vyššie.
Dá sa samozrejme kúpiť aj lepšie...
neviem co mas proti veckam...v tomto s tulenom suhlasim naboje no...sice fungovat to samozrejme bude ale je to take divnô
a tvoju poznamku o zlavach niak nechapem
za taku cenu je na tom bicykli dobry akurat ten rám. mam pocit že platiš za značku. vidla je v tomto pripade uplne o ničom RS Dart 1 totižto nema ani tlmenie a pokial nevažiš minimalne tych 80 kg tak ti to bohvie ako chodiť nebude. Tourney - Acera - Alivo je divna kombinacia... kebyže sa tourney vymeni za aceru alebo alivio tak by mi to pripadalo rozumnejšie... tak isto ako s tymi nabojmi. A mechanicke disky určite neber... tieto mechaniky mi pripadaju ako učelovo esteticke a nie na dobre brzdenie... takže tu by som bol určite za V-breaks a ak nechceš tie tak priplatiť nejaku tu tisicku a zobrať bike aspon s Tektro Auriga hydrami. Napriklad GT Avalanche 2.0 Disc - a tu mam pocit že ho dostaneš ešte lacnejšie ako tu konu
mame v rodine jeden tento bike asi pol roka.bol kupeny za 17 000,-
neviem aky je to rocnik lebo radenie to ma komplet Deore, a vidla je Dart dvojka 100mm,32mm nohy...coz je nieco ine ako tu bolo spominane...
inak myslim, ze na rekreacne jazdenie je to v poho. a za tu cenu sme u nas v meste nenasli nic lepsie cena/vykon.
vidla je naozaj vhodna aspon na tych 70kg.
co sa tyka kotucov...nejaky zjazd som s tym nesiel, ale je pravda, ze ich treba dost casto napravat..
ked to porovnavam s bikom v tomto odkaze, tak mame presne to iste, aj farba ramu je detto.
akurat je tam dart 2 a radenie,smyk,prehadzovacka deore.
-kazdopadne myslim, ze za 17tis to bol dobry kauf
ja som vychadzal z tohto http://www.kaktusbike.sk/kona/?bike=47 no a s tym rocnym objemom km. posledny rok som mal objem km mozno 3 km takze chcem si kupit bike len na vikendy kedze mam posledny rocnik na gympli budem sa sprtat. ale asi s tymi 10timi rokmi som to prehnal. skuste poradit aj nieco ine nech to ma aj Vecka ak by ste vedeli o niecom inom ja budem vdacny. a tie kotucove brzdy boli tusim niekde tu na fore oznacene ako dobre. ale ako vravim necham si poradit.
GT avalanche 2.0 DISC
TEKTRO AURIGA
XCR LO (podsstatne maksia ako DART-ka ja mam 56Kg a je mi trosku tvrda, ale ked priberem nad 60 tak bude OK)
Alivio radenie Acera smykac a LX menic
ale ma na kkt kluky, neviem ci mam zly kus, ale uz som bol 2x to dat "opravit" a stale mi to pri presmyknuti z 1(najmensieho) na 2-ku (stredne) zasekne retaz a vytiahne az na ram, ak to takto bude pokracovat, tak ma to riadne nasere a im to tam podem dat ze maju poslednu sancu, alebo ze nech si to nechaju a nech mi tam nahodia nejake DEORE kluky (si priplatim..) a bude klud
inak som z nim SUPER spokojny
PS : neviete v com moze byt ten problem ?
PS2 : je to aj FUNKCNA vada ked sa zosupuje farba z vonkaj. noh ? lebo v predu "dole" to uz mam dost zosuchane ( ) kukni moj podpis : http://*****saweb.google.sk/Freez93/GTAv ... SC2008Blue
čím sa stáva pre diskové brzdy krajne podozrivou...
Miraculix ošúchané nohy nemajú vplyv na funkciu, takže funkčná vada to pochopiteľne nie je ... "normal wear and tear"
Marečku, prečítaj si reporty z Horala, ako dopadlo bilancovanie V-brake vs. disc. V podmienkach ktoré sa vydávajú za hlavnú doménu diskoviek zlyhalo VŠETKO. S tým, že kto mal náhradné kláty do Včiek, brzdil dlhšie. Predsa len servis Včiek je v teréne jednoduchšie prevediteľný a aj cenovo je to niekde inde . Z vlastnej skúsenosti som - hovoríme o cross-country - nikdy nezažil, že by Včka neboli bohato dostačujúce.
To som v podstate tušil dopredu a už dlho, ale predsa len za nie až takýchto príšerných podmienok majú hydry (HYDRY!) jednu výhodu, a tou je faktická bezúdržbovosť - nemusíš riešiť vyťahávanie laniek, ich zasieranie, mazanie, postupné zjazdievanie klátikov. Mechaniky ťa ale ani tohoto neušetria, tak nevidím dôvod, prečo na bicykel navliekať takýto hybrid. Teda vidím, ale jeden jediný. Ak kupuješ nový bike, nemáš prachy na prevedenie s dobrými hydrami a perspektívne chceš diskové, tak tie mechaniky ti prekryjú obdobie kým došetríš a nemusíš riešiť nové kolesá resp. ich prestavbu pre diskové brzdy.
Na bicykle o ktorých sa tu bavíme sa snáď neznačkové vidly ani nemontujú, takže puberťákmi obľúbený koncept značkovosti nahraď konceptom funkčnosti. A prejdi si dostupné pramene, na vidlu s 28 mm vnútornými nohami sa montáž kotúčoviek v zásade neodporúča. Ono to samozrejme chvíľu vydrží, hlavne so 160kou rotorom a pri slušnom správaní, ale ak chalanisko nechce mať po kúpe dlhšiu dobu nejaké náklady (ako výmena vidly) išiel by som radšej rovno do vyššieho a trvale udržateľného modelu. A tým je Tora, či už pružinová, alebo vzduchová (prvá má asi lepší chod, druhá sa ľahšie ladí).
Perfektne vysvetlene... Ja si teraz skladam MTB a o mechanickych diskovkach ani neuvazujem, ale problem nastane, ak niekedy budem menit ram alebo vidlu a nebude mat navarky
žiaľ vyzerá to že komerčné mechanizmy nám Včka phase-outnú, pretože na predaji diskoviek za rádove tisíce sa na kuse trhá viac ako na predaji Včiek za rádove stovky... takže navárky pre Včka budú v budúcnosti problém
to samozrejme nebude preto, že by diskové brzdy boli lepšie
len sa na nich lepšie ryžuje
načo si to mám čítať? však mám svoje vlastné skúsenosti - od roku 96 jazdím iba kotúče.
ak máš brzdy pripravené, prejdeš aj Horala
navyše maratón na tom pôjde chalan sotva a hlavne za dažďa.
ak náhodou nebude spokojný, prikúpi hydry. všetko má už ready (Aj náboje, ktoré sú na V čkových bikoch zriedka)
a pozri, koľkí pokojne a spokojne jazdia kotúče na 28mm nohách (napr SID)
a nájdi mu teda lepší bike za 14,500
SID má najnovšie, pokiaľ som správne zaregistroval, tiež 32ky nohy a navyše SID jazdia buď ľudia, ktorí nevedia čo s peniazmi, alebo ľudia, ktorým to niekto zaplatí (druhá vec je, že na adresu torznej tuhosti SIDa boli nejaké námietky) - a i kdyby, nedá sa porovnávať SID a Dart... SID je high-end, Dart je z masoviek najmasovejších (a výrobné tolerancie, ovplyvňujúce "polčas rozpadu", tomu budú zodpovedať)
To o tých nábojoch píšem aj ja (príspevok na vrchu tejto stránky, 6. riadok zhora).
Prečo by na tom nešiel maratón, ak sa mu zachce? je to len na jeho rozhodnutí... ľudia jazdia maratóny aj na crossoch.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vidla ... je to aspoň RockShox, ale keby to bola aspoň Dart 3... asi s ňou nebudeš dlhodobo spokojný a budeš meniť... "dlhodobo udržateľné" sú Tory.
Pozoruhodná zmes komponentov, dokonca aj predný a zadný náboj rôzne...
Brzdy - mechanické kotúčovky? Radšej by som videl dobré Včka... je pravda že hydry sú virtuálne bezúdržbové, ale o mechanických to neplatí, a navyše po fotkách z Horala sa moje podozrenie, že kydy o lepšej funkčnosti diskov v humuse sú len marketingové odrby, opäť vrátilo na hornú hranicu podozrenia.
Na 10 rokov, to choď potom s cenou radšej trošku vyššie...
U Kony by som začal takým Blastom Deluxe a menil vidlu... a jasné že pedále za SPD, aj keď to samozrejme závisí aj na tvojom ročnom objeme km... alebo by som skúsil že ako sa vyvinú posezónne zľavy a zarúbal možno ešte vyššie.
Dá sa samozrejme kúpiť aj lepšie...
predný a zadný náboj rôzny? to asi nebude fungovať
a ako sa vyvinú posezónne zľavy
celkom dobre dávaš
naboje no...sice fungovat to samozrejme bude ale je to take divnô
a tvoju poznamku o zlavach niak nechapem
neviem aky je to rocnik lebo radenie to ma komplet Deore, a vidla je Dart dvojka 100mm,32mm nohy...coz je nieco ine ako tu bolo spominane...
inak myslim, ze na rekreacne jazdenie je to v poho. a za tu cenu sme u nas v meste nenasli nic lepsie cena/vykon.
vidla je naozaj vhodna aspon na tych 70kg.
co sa tyka kotucov...nejaky zjazd som s tym nesiel, ale je pravda, ze ich treba dost casto napravat..
ked to porovnavam s bikom v tomto odkaze, tak mame presne to iste, aj farba ramu je detto.
akurat je tam dart 2 a radenie,smyk,prehadzovacka deore.
-kazdopadne myslim, ze za 17tis to bol dobry kauf
TEKTRO AURIGA
XCR LO (podsstatne maksia ako DART-ka ja mam 56Kg a je mi trosku tvrda, ale ked priberem nad 60 tak bude OK)
Alivio radenie Acera smykac a LX menic
ale ma na kkt kluky, neviem ci mam zly kus, ale uz som bol 2x to dat "opravit" a stale mi to pri presmyknuti z 1(najmensieho) na 2-ku (stredne) zasekne retaz a vytiahne az na ram, ak to takto bude pokracovat, tak ma to riadne nasere a im to tam podem dat ze maju poslednu sancu, alebo ze nech si to nechaju a nech mi tam nahodia nejake DEORE kluky (si priplatim..) a bude klud
inak som z nim SUPER spokojny
PS : neviete v com moze byt ten problem ?
PS2 : je to aj FUNKCNA vada ked sa zosupuje farba z vonkaj. noh ? lebo v predu "dole" to uz mam dost zosuchane (
kukni moj podpis : http://*****saweb.google.sk/Freez93/GTAv ... SC2008Blue
dart má 32mm možno tak vonkajšie nohy... vnútorné má určite 28mm...
Miraculix ošúchané nohy nemajú vplyv na funkciu, takže funkčná vada to pochopiteľne nie je ... "normal wear and tear"
vidla je plne funkčná, + Deore...
celý bike je v pohode. A už sa dá kúpiť aj za 14 448 Sk
celý bike je v pohode. A už sa dá kúpiť aj za 14 448 Sk
ok = fungujú
vidla je plne funkčná = značková, olejové tlmenie, externá regulácia odskoku, lockout. tento Dart = Tora s 28 mm nohami
To som v podstate tušil dopredu a už dlho, ale predsa len za nie až takýchto príšerných podmienok majú hydry (HYDRY!) jednu výhodu, a tou je faktická bezúdržbovosť - nemusíš riešiť vyťahávanie laniek, ich zasieranie, mazanie, postupné zjazdievanie klátikov. Mechaniky ťa ale ani tohoto neušetria, tak nevidím dôvod, prečo na bicykel navliekať takýto hybrid. Teda vidím, ale jeden jediný. Ak kupuješ nový bike, nemáš prachy na prevedenie s dobrými hydrami a perspektívne chceš diskové, tak tie mechaniky ti prekryjú obdobie kým došetríš a nemusíš riešiť nové kolesá resp. ich prestavbu pre diskové brzdy.
Na bicykle o ktorých sa tu bavíme sa snáď neznačkové vidly ani nemontujú, takže puberťákmi obľúbený koncept značkovosti nahraď konceptom funkčnosti. A prejdi si dostupné pramene, na vidlu s 28 mm vnútornými nohami sa montáž kotúčoviek v zásade neodporúča. Ono to samozrejme chvíľu vydrží, hlavne so 160kou rotorom a pri slušnom správaní, ale ak chalanisko nechce mať po kúpe dlhšiu dobu nejaké náklady (ako výmena vidly) išiel by som radšej rovno do vyššieho a trvale udržateľného modelu. A tým je Tora, či už pružinová, alebo vzduchová (prvá má asi lepší chod, druhá sa ľahšie ladí).
beriem spat
Perfektne vysvetlene... Ja si teraz skladam MTB a o mechanickych diskovkach ani neuvazujem, ale problem nastane, ak niekedy budem menit ram alebo vidlu a nebude mat navarky
to samozrejme nebude preto, že by diskové brzdy boli lepšie
len sa na nich lepšie ryžuje
ak máš brzdy pripravené, prejdeš aj Horala
navyše maratón na tom pôjde chalan sotva a hlavne za dažďa.
ak náhodou nebude spokojný, prikúpi hydry. všetko má už ready (Aj náboje, ktoré sú na V čkových bikoch zriedka)
a pozri, koľkí pokojne a spokojne jazdia kotúče na 28mm nohách (napr SID)
a nájdi mu teda lepší bike za 14,500
To o tých nábojoch píšem aj ja (príspevok na vrchu tejto stránky, 6. riadok zhora).
Prečo by na tom nešiel maratón, ak sa mu zachce?