neviem kam sa rýchlo spýtať, tak to dávam sem, kolega zvažuje kúpu tohto bajku, či sa to oplatí. nemám prehľad o karbonoch, ale ta výbava je taká zakladnejsia, nie? hlavne vidla? vdaka za radu https://www.legendsport.sk/produkt/felt-doctrine-5-nx-eagle/
Aku lepsiu vybavu? Ok brzdy hej, ale to je polozka za 200e aj keby si ich chcel vymenit za XT. Inak je to porovnatelne.
Ale ten ghost ma ovela modernejsiu geo a integrovanu teleskopku a GX neradi o nic horsie ako XT. Prechadzal som z NX na X01 a nejaky brutalny rozdiel tam teda nie je
Ked uz by som siel po cisto zavodnom stroji tak v tej cene ako ten lapierre urcite najdes aj napr. scott spark rc 900 alebo aspon 910. A aj Trek Supercaliber 9.7 je IMHO lepsia volba ako ten Lapierre s konzervativnou staromodnou geometriou.
A samotna prehadzovacka je len velmi mala zlozka z ceny celeho biku a aj keby si si tam dal XX1, tak je to upgrade za 200e.
kecinko v podstate mas pravdu, tou vybavou som myslel hlavne brzdy. Celkovo je mi SHimano sympatickejsie tak som sa nechal uniest pri tom Lapierre. CO sa tyka Scott Scale 910, tak je to jeden z kandidatov, ale dost ma laka tak zadna tlmiaca cast ci uz u Lapierre, alebo Ghost. Co som cital, tak ten ghost sa vie ohnut az o 2.1cm na zadnej stavbe.
Ten trek skoda ze nemali moju velkost, asi by som ho aj hned zobral.
Este mam otazku. Pri jednoprevodniku vpredu s 32 zubmi nebudem mat problem ist po asfalte v pripade ak budem potrebovat ist rychlejsie? Vsade tlacia tie jednoprevodniky a obavam sa dost toho ze to nebude stacit. Viem ze sa to da vymenit za 36 zubov, ale nerad by som nieco menil na novom bajku.
Do cca 40km/h staci 32z. Pri jazde dole kopcom nad 40 to uz nestaci.
36z je ale uz pomerne tazky prevodnik a v kopcoch treba mat uz nieco nabicyklovane.
Lappiere ma tomiacu cast, ale zaroven ma velmi strmy hlavovy uhol. To znamena, ze bude mat efektivne polozene tazisko pri stupaniach ale zjazdy s tym budu o drzku.
Brzdy vymenit nie je problem. Ram ano. V prvom rade sa rozhoduj podla geometrie ramu, potom vidla a zvysok.
Ale nemyslim si ze ked tie brzdy davaju na biky za 3000 tak su zle. Shimano ma lepsiu povest lebo je lacnejsie na udrzbu. Tie vyssie rady od Sramu su drahe.
Ten ghost ma nevyhodu len vo vahe, ale mas tam uz teleskopku co je velka vyhoda ze ju nemusis dorabat. Lebo vnutorne vedenie kablov je pakaren.
Ak uz by si siel po vahe. A chcel by si pretekarsku masinu, tak ten Scott mi pride najrozumnejsi.
Dobry by bol aj Specialized Epic HT Expert, ale tam by mi prekazal Brain.
Pripadne Cannondale FSI 3, ale ten je kvoli drahej vidle cenovo vyssie.
K tej geometrii..zatial som nenasiel karbonove HT s modernou trail geometriou. Vsetko to ma 69/69,5 hlavko, kratky reach atd. ?
Ten Ghost ma 68 a dlhy reach. Ak by vymenis vidlu za 120mm tak sa dostanes na 67.
Mondraker Podium to iste.
A budu to urcite rychlejsie biky ako nejaky 13 kilovy hlinikovy trailbike.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale ten ghost ma ovela modernejsiu geo a integrovanu teleskopku a GX neradi o nic horsie ako XT. Prechadzal som z NX na X01 a nejaky brutalny rozdiel tam teda nie je
Ked uz by som siel po cisto zavodnom stroji tak v tej cene ako ten lapierre urcite najdes aj napr. scott spark rc 900 alebo aspon 910. A aj Trek Supercaliber 9.7 je IMHO lepsia volba ako ten Lapierre s konzervativnou staromodnou geometriou.
A samotna prehadzovacka je len velmi mala zlozka z ceny celeho biku a aj keby si si tam dal XX1, tak je to upgrade za 200e.
Ten trek skoda ze nemali moju velkost, asi by som ho aj hned zobral.
Este mam otazku. Pri jednoprevodniku vpredu s 32 zubmi nebudem mat problem ist po asfalte v pripade ak budem potrebovat ist rychlejsie? Vsade tlacia tie jednoprevodniky a obavam sa dost toho ze to nebude stacit. Viem ze sa to da vymenit za 36 zubov, ale nerad by som nieco menil na novom bajku.
36z je ale uz pomerne tazky prevodnik a v kopcoch treba mat uz nieco nabicyklovane.
Lappiere ma tomiacu cast, ale zaroven ma velmi strmy hlavovy uhol. To znamena, ze bude mat efektivne polozene tazisko pri stupaniach ale zjazdy s tym budu o drzku.
Brzdy vymenit nie je problem. Ram ano. V prvom rade sa rozhoduj podla geometrie ramu, potom vidla a zvysok.
Ale nemyslim si ze ked tie brzdy davaju na biky za 3000 tak su zle. Shimano ma lepsiu povest lebo je lacnejsie na udrzbu. Tie vyssie rady od Sramu su drahe.
Ten ghost ma nevyhodu len vo vahe, ale mas tam uz teleskopku co je velka vyhoda ze ju nemusis dorabat. Lebo vnutorne vedenie kablov je pakaren.
Ak uz by si siel po vahe. A chcel by si pretekarsku masinu, tak ten Scott mi pride najrozumnejsi.
Dobry by bol aj Specialized Epic HT Expert, ale tam by mi prekazal Brain.
Pripadne Cannondale FSI 3, ale ten je kvoli drahej vidle cenovo vyssie.
Ten Ghost ma 68 a dlhy reach. Ak by vymenis vidlu za 120mm tak sa dostanes na 67.
Mondraker Podium to iste.
A budu to urcite rychlejsie biky ako nejaky 13 kilovy hlinikovy trailbike.