prisiel cas na zmenu. Nove Endura su uz len 29´´ a tak sa oobzeram po vhodnych alternativach.
Jednou, velmi realnou sa javi novy Spicy.
A tak potreboval by som pocut skusenosti ludi co jazdia Spicyho.
co sa im na tom biku paci a co by zmenili. (nebavime sa o komponentoch ale iba o rame)
Takisto mam trosku problem s velkostou. Mam 184cm, dlhe ruky a trup a kratsie nohy. Co som sa docital tak Spicy su relativne kratke a male a tak zrejme budem potrebovat Lko.
Trosku sa tma ale bojim tej 49cm sedlovky.
Takze budem rad za konstruktivnu diskusiu
Co sa tyka ostatnych alternativ ako Nomad Carbon, Mojo HD, Cover Carbon. Tak tie nechcem.
http://velosprint.sk/shop/c.224_557/specialized-enduro-fsr-evo-blk-13.p.28781
http://velosprint.sk/shop/c.224_557/specialized-enduro-fsr-comp-red-blk-13.p.28785
Ake mas tie nohy dlhe. Ja mam 180 a 82 a kupujem 48cm bike, sedlovka bude este dost vysunuta, skor dolezite aby si nemal nejak vysoko hornu trubku.
Kompletka sa da zohnat este aj 26´´ ale tam su tie ceny prestrelene...
29´´ Enduro zatial nie su jasne kedy budu "k mání", resp. Sworks ram.
184 a nohy tiez asi tak cca 82-83cm. novy lapierre je 49 sedlovka. to je 19,5´´. pride mi to strasne vysoko. aspon podla papierov. bohuzial v BA nikde nemaju 2013 spicy alebo Zesty na vyskusanie.
2013 mau zmenenu trosku geo, to Lko je trochu mensie ako stare Lka.
Sám som tento 2012/13 rám ešte nejazdil a neviem zatiaľ povedať nič konkrétne, no z tých zmien mi vyplýva, že rám bude o niečo stabilnejší a viac vyladený na tvrdé jazdenie. No už čoskoro budem múdrejší.
Koniec-koncov aj v Lp ho zaradili do Big Mountain oproti predchádzajúcim rokom.
Čo sa týka veľkosti, tak určite Lko. Osobne mám cca 173cm a doteraz som jazdil na Sku. Objednával som však už Mko.
Ak sa preň rozhodneš, tak neváhaj, aby si ho ešte zohnal. Mko už podľa všetkého vypredali.
kks vsetkym to tu drbe. clovek chce minut milion korun na bike a nikde nic nemaju...
Asi je to bezne, tiez som bol zaskoceny ked mi povedali ze 26" spesle su v europe vypredane, resp, je len to co si predajcovia(resp ich zakaznici) predobjednali a nove uz sa objednat nedaju...(ale to je aj 29 palcovou politikou speslu)
Takisto ghost predajca mi povedal ze ak chcem konkretnu velkost z nejakeho lepsieho kuska, cim skor, lebo zaciatkom maja uz byvaju vypredane...takze som radsej necakal a uz ho mam.
Mne sa zda ze novy zesty maju v bajkuli, ten 2012(cierna/zlata) som tam videl ,ale zda sa mi ze aj novy tam uz mali. Ale tak asi si sa tam pytal.
Ja som objednával ešte v januári a bolo to posledné Mko.
to je celkom zaujimava ponuka. Zobral si 916?
ja som uplne zufaly do kelu. Sworks nevysiel. Lapierre nevysiel.
Neviem pri com nakoniec skoncim.
Áno, do týždňa bude snáď doma.