Asi pred tristvrte rokom som kupil bicykel v jednom obchode, v ktorom bol akcii, jedna sa o maxbike Maxbike hardtail za asi 350 eur (ostravska znacka bikov.) Na biku sa mi jazdi relativne dobre, nemam s nim nejake vacsie problemy. Pri tohtorocnej jarnej prehliadke, som ho dal do servisu s tym, ze som este nemal garancku, najazdil som okolo 200km max. Musel som inde, pretoze obchod, v ktorom som ho kupil uz neexistuje... a predajcu sa neviem dopatrat, no aspon mam papiere od biku. Po prehliadke mi chlapik povedal ze je na mna bike mozno maly, pretoze je to 15' a ja mam 175cm. Plus ze ma najazdenych asi 400km.
Odvtedy mi to vrta v hlave, pretoze, si myslim ye ten bike chcel chlapik asi celkom dost predat, a zrejme ma ojekabatil.
Takze mam asi detsky bike ktory je stary necely rok, aj s papiermi. Uvazujem ci ho skusit strelit niekde na aukcii, kedze ma papiere aj vsetko, v tom pripade by som chcel vediet o kolko tak klesne cena biku za 1 sezonu?
Druha vec, je, ci sa mi oplati potom kupovat novy, kedze som len obcasny jazdec...a ci na nom neostat, ked som za neho dal tolko penazi. I ked naviem nakolko by sa zmenil pocit z jazdy, pri vacsom rame, a ci je ten rozdiel az taky zjavny.
Ospravedlnujem sa ze, pisem ako vajcak, vdaka za odpovede.
Skús pre tú srandu postnúť sem fotku tvojho bajku.
Či máš jazdiť na ňom ďalej,to naozaj netuším,záleží od toho čo od svojho bajku chceš. Neviem,či sa dá písať o pôžitku pri takomto bajkovaní + rátaj s tým,že asi na ňom vyzeráš dosť smiešne...
Ber to z tej lepšej stránky. 350 Eur za bajk nie je až tak tragicky veľa. Moja rada znie, skús ho pofotiť a predať, cenu nastav na nejakých 250 - 270 Eur , potom našetri a kúp si niečo čo zodpovedá tvojej veľkosti,t.j. 17,5´ - 18,5´...
http://www.kralovstvosportu.sk/ako-vybrat-bicykel-tabulka-velkosti-bicyklov
Ostatne je na tebe.
Pokiaľ sa ti na biku dobre jazdí, nerieš jeho veľkosť.
Máš nejaké bolesti, zle sa ti jazdí do kopca?
Alebo dole kopcom?
Ak si spokojný, tak ignoruj predavača a jazdi
Tú hlášku o 400 km som úplne nepochopil
Pripajam foto, je sice v teplakoch a pri vysavaci, ale hadam to vlemi nevadi.
http://www.ivelo.cz/domaci-servis-kol/vymena-sedla-nastaveni-posedu/
Ak vsetko sedi a nepotrebujes vyssie sedlovku, resp. ak je sedlovka stale pod minimalnou hraicou zasunutia nemas co riesit...
Dakujem vsetkym za odpovede, a cas
idem sa previezt.
V com si myslite, ze by to mohlo byt? nejaky unik brzdovej kvapaliny? vsimol som si ze okolie piestu je mastnejsie a nejaku tu skvrnku som nasiel i na packe prevodu, ktora je pod piestom brzdy.
Co s tym?
Dost ma to nasralo, kedze bike bol na servisnej prehliadke pred 2ma tyzdnami.
a doplacaju na to nie len kríže ale urcite aj nohy. pre tvoju velkost min. nejake L-ko. (príp. M ko u cubu)myslím že oni používaju trochu odlišn e číslovanie. M.