Nazdar bikeri , chcem Vas poprosit o vas nazor na uvedenu meridu, za cenu 550€ mi to pride ako dobry bike, ale niesom az taky odbornik, ide o to aby sadol velkostne aj ucelovo, planujem jazdit, cesty , les , polia . Preto radsej asi mtb ako cross a kolesa 26 alebo 29 ? Dakujem za kazdy nazor
Za tu cenu pozri radsej toto:http://www.kubicasport.eu/shop/goods/ctm-caliber-1.0--2012-matna-sedamatna-cierna-18?goods=13340
Po zlave sa na 550€ dostanes...
No inseam mam nejakych 90 cm , ako teraz tu 20ku co som mal , nebolo to dobre , nohu som nedokazal mat spravne a citil to aj moj chrbat. Preto 22" lebo 21" nieje o az tolko vacsia nemusim mat sedlovku uplne hore.
V akom ohľade si "nohu nedokazal mat spravne"?
To si musel mať vysunutú 40cm sedlovku nad vyznačené minimum(na sedlovke) alebo/a všeobecne odporúčané minimum(nech je zasunutá pod spoj hornej rámovky a sedlovky)?
Podľa mňa si nevedel/nedokázal nastaviť správnu predo-zadnú pozíciu sedla a dĺžkovo nesadol rám + neskúšal alebo nemohol si meniť posed výmenou predstavca.
Moj predosly bike bol CTM Rebel plus 20" a sedlovku som mal uplne hore (na odporucanom minime) a stale som mal pocit ze noha je viac zohnuta, ako by som chcel, na kratke vzdialenosti to az tak nevadilo ,ale pri dlhsich som citil chrbat. A raz som sa previezol na kamosovom HAIBIKEu a bol to uplne iny pocit. Preto, teraz ked si riesim novy bike, tak chcem aby bol vacsi a si myslim ze 22" by mi neposkodila. Ale rad si necham poradit, videl som aj tabulky a 22 je uz na hrane, ale ako som pisal asi radsej vacsi ako mensi
No inseam 90cm je uz dost. Spravne nadstaveny posed mas ked sedis na biku, patu mas na pedali a vtedy mas nohu vystretu. Na kazdom biku mas inu GEO takze si treba bicykel pred kupou vyskusat
Moj predosly bike bol CTM Rebel plus 20" a sedlovku som mal uplne hore (na odporucanom minime) a stale som mal pocit ze noha je viac zohnuta, ako by som chcel, na kratke vzdialenosti to az tak nevadilo ,ale pri dlhsich som citil chrbat.
Akurat som porovnal geometrie CTMka a Meridy a merida ma hornu ramovu trubku dlhsiu asi o 2,5 cm. Ale aj co som pozeral tabulky (a nepozeral som len jednu ) tak 20" asi nebude dost , tak 21 , ale merida 21 nema
Ano ale nemozes tiez povedat ze napriklad 20" je malo. Na ten bike sa musis posadit aby si mohol zhodnotit ci potrebujes vacsi ram... Preto zajdi niekde do predajne a vyskusaj
ja mam 188cm 95kg a mal som meridu matts 300 22" ... slapalo sa na tom fajn, ale bajk bol ozaj velky a nebol az taky obratny, do zakruty ako autobus Ale slapalo sa fajn, ruky menej trpeli lebo sa o nich opierala mensia vaha kedze som bol viac natiahnuty. Zalezi od preferencii ak sa citis lepsie na vacsom biku 22" od meridy by som sa urcite nebal. Mne zas vyhovuje skor nieco mensie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Po zlave sa na 550€ dostanes...
-7% CTM Caliber nabíjateľné zadné svetlo, 65 lm, čierna
13,99 € -7%
MOC 14,99 €Aky mas inseam?
To si musel mať vysunutú 40cm sedlovku nad vyznačené minimum(na sedlovke) alebo/a všeobecne odporúčané minimum(nech je zasunutá pod spoj hornej rámovky a sedlovky)?
Podľa mňa si nevedel/nedokázal nastaviť správnu predo-zadnú pozíciu sedla a dĺžkovo nesadol rám + neskúšal alebo nemohol si meniť posed výmenou predstavca.
Nebola tam 30cm sedlovka? Podľa http://www.horska-kola.net/1555-horska-kola-mtb/21302-horske-kolo-ctm-rebel-plus/ tam taká býva.
A inak ten caliber je tam celkovo úplne inde ohľadom geometrie, myslím že 20" bez problémov sadne a 35-40cm sedlovka bude stačiť.