Ako vidim Filus odpovedal tak na 30% otázky.
Zistíš to jednoducho. Hlavne potrebuješ zistiť aký typ krku má rám. Sú 3 typy. Klasická, tzv. 1,1/8". To má priemer 28,6mm.
Potom je Tapered a to je zužovaný. Dole pri korunke vidli je priemer 1,5" a na vrchu klasiku 1,1/8".
Tretí je hrubý a síce celý krk má priemer 1,5". Raptora mám aj ja a ten má krk 1,1/8" - takže sú 2 možnosti. Kúpiť vidlu s krkom 1,1/8" (jednoduchšia) alebo Tapered (zložitejšia) a hlavové zloženie tomuto vyhovujúce (pre mňa osobne to je úplná blbosť )
Dúfam že som pomohol
prečo že 30% otázky ? pokiaľ viem tak raptory sa robia s hrdlom na 1,1/8" krk (ak sa to medzi časom zmenilo tak sa idem hanbiť do kúta ) tá vidla má 1,1/8" krk takže pasovať to bude
Citujem saimona:
Som začiatočník a neviem ani ako to zistiť čiže by som bol rád keby ste mi povedali podľa čoho to mám zistiť.
Ďakujem.
Tým pádom si mu odpovedal len nato že pasuje, ale prečo to pasuje je preň len jedna veľká neznáma (sám tomu rozumiem, pred krátkym časom som sa do bikovania ešte len naplno dal, a ešte len zistuješ všetko Know-how )
Veľa ľudi ti povie že geometriu poserieš, ale niekedy sa raptory predavali so 160mm. Čo som sa dozvedel tak najobľúbenejšia vidla na raptora je DURO FR20 160mm. Ja tiež idem kupovať 160mm.
Ako vidim Filus odpovedal tak na 30% otázky.
Zistíš to jednoducho. Hlavne potrebuješ zistiť aký typ krku má rám. Sú 3 typy. Klasická, tzv. 1,1/8". To má priemer 28,6mm.
Potom je Tapered a to je zužovaný. Dole pri korunke vidli je priemer 1,5" a na vrchu klasiku 1,1/8".
Tretí je hrubý a síce celý krk má priemer 1,5". Raptora mám aj ja a ten má krk 1,1/8" - takže sú 2 možnosti. Kúpiť vidlu s krkom 1,1/8" (jednoduchšia) alebo Tapered (zložitejšia) a hlavové zloženie tomuto vyhovujúce (pre mňa osobne to je úplná blbosť )
Dúfam že som pomohol
mudrlant
(tak si zamudrujem aj ja) na to aby si tam dal tappered krk musis mat na to stavany ram takze do uvahy prichadza len 1 1/8" co ma raptor, ako si aj ty spominal.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tretí je hrubý a síce celý krk má priemer 1,5". Raptora mám aj ja a ten má krk 1,1/8" - takže sú 2 možnosti. Kúpiť vidlu s krkom 1,1/8" (jednoduchšia) alebo Tapered (zložitejšia) a hlavové zloženie tomuto vyhovujúce (pre mňa osobne to je úplná blbosť
Dúfam že som pomohol
Som začiatočník a neviem ani ako to zistiť čiže by som bol rád keby ste mi povedali podľa čoho to mám zistiť.
Ďakujem.
Tým pádom si mu odpovedal len nato že pasuje, ale prečo to pasuje je preň len jedna veľká neznáma (sám tomu rozumiem, pred krátkym časom som sa do bikovania ešte len naplno dal, a ešte len zistuješ všetko Know-how
Saimon: som rád
Tretí je hrubý a síce celý krk má priemer 1,5". Raptora mám aj ja a ten má krk 1,1/8" - takže sú 2 možnosti. Kúpiť vidlu s krkom 1,1/8" (jednoduchšia) alebo Tapered (zložitejšia) a hlavové zloženie tomuto vyhovujúce (pre mňa osobne to je úplná blbosť
Dúfam že som pomohol
mudrlant
(tak si zamudrujem aj ja)
PIss
so ZeroStack hlavkom a takýmto "adaptérom" http://www.jensonusa.com/Headsets/Cane-Creek-110-EC44-Lower-Conversion vopcháš aj tapered vidlu do 1,1/8 hlavovej trubky
ale tam treba rátať s tým, že to dvihne predok
a teda, je to podľa mňa dosť kravské riešenie