zdravim potrebujem pomoc pretoze moje vyhladvacie a googliace schopnosti uz dosli, ak niekto vie tak nech mi poradi ake momenty maju byt v capoch celej zadnej stavby na ram GHOST ASX http://www.ghost-bikes.sk/detail/199/ASX-4900 , http://www.ghost-bikes.de/2010/en/bikes/mtb-fully/all-mountain/asx-4900/ (mam verziu 09 ale 10 je to iste len ina grafika) pretoze v manualoch to nepisu ani na ich officialnej nemeckej stranke to nieje alebo aspon som to tam nenasil, PORADTE ????? vopred dakujem za typi
roman zbytočne im to tu budeš vysvetlovať potom keď niečo urvú nech nevyplakávaju.
môžeme spraviť taku suťaž že do Porača zoberieme momentak a s citom budu doťahovať na určité momenty ak sa trafia hlboko sa im sopravedlnim začneme momentom 5 a skončime pri 22 a to by som naozaj chcel vidieť ako pišeš ten cit pri 22 Odpovaď Dlouhana je super profesionálna keď u nich funguje všetko takto tak pán boh zaplať.
Tohle není ten hlavní problém. Někdo opravdu cit v ruce má a zvlášť když někdy chvíli používal momenťák, tak to má i ověřené a moment by celkem trefil.
Hlavní problém je ale v tom, že by tu někteří dotahovali s citem aniž by ten moment, na který se to má utáhnout znali.
Qua Raro si myslíš, že ja starý chlap budem bande ožralých cyklochlapov robiť striptíz na Poráči s momenťákom v galotách?! hehe
Ináč som rád, že momenťák poniektorých začína zaujímať. Toť Tuleň minule tiež jeden kupoval v Pezinoku. hehe
Hlavní problém je ale v tom, že by tu někteří dotahovali s citem aniž by ten moment, na který se to má utáhnout znali.
jj, debata sa trosku zvrtla ale v poslednom prispevku som naznacil, ze je podstatne, aby tie momenty vyrobcovia udavali. Vsetko kreslia a optimalizuju v CADe a nie je problem zadefinovat optimalny utahovaci moment na konkretny spoj. Toto sa mi na SC paci, ze manualy na servisbiku maju spracovany do puntiku. Komplet rozborky vratane prelisovania lozisk, rozmerov nahradnych dielov a neviem coho vsetkeho...prosto super. Takto si to predstavujem, ked sa vlastnymi silami rozhodnem vyservisovat komplet ram.
Nemusi to byt az take podrobne ako to ma SC, ale nieco na tento sposob by to mat spravene kazdy seriozny vyrobca.
Tymto nechcem nejako SC protezovat, ale je to fakt, ktory sa neda odopriet...
Aby ste mali predstavu: http://www.santacruzmtb.com/tech/index.php?maintenance=1
rozborka Blur LT:http://www.santacruzbicycles.com/tech/blurlt2_bearing.php
otazkou teraz je, preco to nemozu mat (aj ked netreba az tak detailne) aj ine firmy? Pritom SC je mala firma, donedavna garazovka...
Nechapem to, asi im na konecnom uzivatelovi az tak nezalezi...
Tak ono většinou na dotaz se to z nich nakonec dostane. Třeba Canyon to na stránkách nemá, ale nedávno někdo na českém BF sháněl momenty a nakonec jim napsal a momenty mu poslali.
Ale taky nechápu, proč to rovnou nemají všechny značky na stránkách, přeci jim tohle i šetří práci, že takové maily nebudou muset řešit.
presne, ved oni ich vo vacsine pripadov vedia, tak preco ich neuvadzat rovno....to je ako ked sa ti vypali ziarovka v aute a ty sa musis od vyrobcu dozadovat, nech ti povie typ ziarovky....divne
Mozno by som sa prihovoril za to, aby sa spravila databaza na mtbikeri s utahovacimi momentami ala ta fotka
O momentovych klucoch sa tu uz pisalo. Tiez sa riesili rozne problemy ohladom servisu. Mozno by stalo za pokus zalozit nove forum SERVIS a v nom to vsetko pekne poukladat. Je uz to ale otazka na Cerva.
takze aj Lapierre to ma pekne spracovane
No tiez by som sa asi prihovoril o speci forum SERVIS. Uz sa nazhromazdilo dost peknych a cennych informacii.
drotar: jj, tema o momentovych klucoch a tato sa vzajomne prelinaju a doplnuju.
mlok može byť ako píšeš ja sa nehádam ja ten cit nemám( do určite sile ano) a preto použivam momenťák si to prekontrolujem a mám istotu. kto to dokáže bez neho a ma ten cit kludne nech si to robi s citom a jemne jak je libo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Toto som absolutne necakal. Ak by si napisal, ze platis pivo, beriem. Ale sutaz nerus, bude to zabavne aj bez cien a ospravedlneni.
môžeme spraviť taku suťaž že do Porača zoberieme momentak a s citom budu doťahovať na určité momenty ak sa trafia hlboko sa im sopravedlnim začneme momentom 5 a skončime pri 22 a to by som naozaj chcel vidieť ako pišeš ten cit pri 22
Tohle není ten hlavní problém. Někdo opravdu cit v ruce má a zvlášť když někdy chvíli používal momenťák, tak to má i ověřené a moment by celkem trefil.
Ináč som rád, že momenťák poniektorých začína zaujímať. Toť Tuleň minule tiež jeden kupoval v Pezinoku. hehe
jj, debata sa trosku zvrtla ale v poslednom prispevku som naznacil, ze je podstatne, aby tie momenty vyrobcovia udavali. Vsetko kreslia a optimalizuju v CADe a nie je problem zadefinovat optimalny utahovaci moment na konkretny spoj. Toto sa mi na SC paci, ze manualy na servis biku maju spracovany do puntiku. Komplet rozborky vratane prelisovania lozisk, rozmerov nahradnych dielov a neviem coho vsetkeho...prosto super. Takto si to predstavujem, ked sa vlastnymi silami rozhodnem vyservisovat komplet ram.
Nemusi to byt az take podrobne ako to ma SC, ale nieco na tento sposob by to mat spravene kazdy seriozny vyrobca.
Tymto nechcem nejako SC protezovat, ale je to fakt, ktory sa neda odopriet...
Aby ste mali predstavu: http://www.santacruzmtb.com/tech/index.php?maintenance=1
rozborka Blur LT:http://www.santacruzbicycles.com/tech/blurlt2_bearing.php
Nechapem to, asi im na konecnom uzivatelovi az tak nezalezi...
Ale taky nechápu, proč to rovnou nemají všechny značky na stránkách, přeci jim tohle i šetří práci, že takové maily nebudou muset řešit.
Mlok: klasika .. 99% tych, co si to kupi to neriesi ...
tie mi nepripadajú prakticky použiteľné - za seba jedine "lámací"
No tiez by som sa asi prihovoril o speci forum SERVIS. Uz sa nazhromazdilo dost peknych a cennych informacii.
drotar: jj, tema o momentovych klucoch a tato sa vzajomne prelinaju a doplnuju.