Po dlhom case som zacal znovu bikovat a kedze bolo leto, zatial som si docasne vystacil s letnym dresom a kratasmi s plienkou ktore som uz mal a neakymi teniskami. Teraz stojim pred otazkou co si kupit na jesen a zimu, popripade doplnit letnu vybavu. Nemam namysli iba jednotlive vyrobky, ale komplet zostavu na cely rok. Ci sa oplati radsej samostatne nakupit plienku/vlozku do gati a potom nakupit uz len rozne gate a kratasy, alebo radsej kupit vsite...ci je lepsie kupit plnohodnotne
rukavice a pouzivat ich aj v lete alebo mat radsej dvoje + zimne..atd. Tiez ma zaujima kolko to kompletne financne vyjde. Mam tym namysli gate, vrch, bunda, rukavice,
tretry (klasicke, nie naslapne), ponozky, navleky, funkcne pradlo... atd. Viem ze na nete je toho mraky a da sa urcite vybrat, ale vedel by mi niekto poradit kompletny set? Kvalitativne nieco v zmysle zlata stredna cesta. Najlepsie aby som to kupil v jednom obchode s moznostou dohodnutia aj neakej zlavy..
Tak
Takže sa potom srnka zamyslela - a vyskúšala. Jednu handru, dve...najprv staré darované obnosené, potom o p a t r n e prvé svoje "také drahé". A keď sa po dvoch rokoch rozhodla, že cyklistika je NAOZAJ to, čo ju baví a chce sa tomu seriózne venovať, "fajnové oblečko", jedno, druhé, na zimu, na leto nenechalo na seba už dlho čakať.
V sobotu vo Wildone:
dres s krátkym rukávom - v štartovnom za 30 E
krátke nohavice - 22,95 E
dres s dlhým rukávom - 29,95 E
dlhé gate - 44,95 E
vesta - 14 E
palcové rukavice - 9,95 E
nákolenice a rukávky - 6 E
nohávky - 9 E
...no co sa da robit. Hadam sa este neaka podobna moznost ako lacno nakupit kvalitne veci objavi. Takto neak by som si spolu s linkom vedel predstavit to, na co sa v tomto vlakne pytam. Vdaka za info aj ked je to uz neaktualne.
ak to nieje tajne, vedela by si mi doporucit panske oblecenie na bike na cely rok? Nieco na sposob ako je uvedene vyssie. Ak to nechces pisat do verejneho vlakna, mozes aj do posty. Diki moc.
Takže - skúsme: najprv by si sa mohol skúsiť zamerať na základnú spodnú vrstvu - tričko alebo tielko. Skús kúpiť najprv jedno, dve - ideálne každé inej značky, aby si vedel porovnať, ako sa Ti telo skamošilo s tou ktorou tkaninou. Moje osvedčené značky na spodnú vrstvu sú Storm, Moira, Q-lite. Potom letný dres. U mňa platí zásada: NIKDY supermarket. Supermarketové handry sú väčšinou anonymných značiek a sú chabými náhradkami kvality.Jediné, čo v supermarkete kúpim, sú doplnky, aj tie už mám vytipované, ktoré vydržia a sú kvalitné (rukavice). Pomerne dobre sa dajú na vyskúšanie kúpiť dresy v Gigasporte alebo v Exisporte, ale je to za málo peňazí málo muziky, väčšinou nie je možnosť väčšieho výberu, ale pre začiatok postačí.
Ber to ale všetko len ako možný návod, časom sa sám rozhľadíš, čo Ti najviac vyhovuje a poskytuje Ti na biku komfort.
Najlepsie by bolo, keby mu to niekto aj rovno kupil, idealne aj zaplatil. Nosit to bude uz sam.
viem velmi dobre co chcem.. nechcem ziadne vseobecne rady ale jeden stupidny zoznam konkretnych veci.. Idem na to jednoducho z opacnej strany. Podla konkretnych veci si chcem spravit obraz a rozhodnut sa potom co kupim. Je az privela kombinacii, moznosti a taktiez znaciek a pripada mi to celkovo ako rychlejsi a hlavne jedhoduchsi sposob, nez by som sa mal v celom tom spektre zorientovat z opacnej strany. Neviem ako to napisat aby tomu niektory ludia pochopili. Nechcem sa tym dotknut kohokolvek kto sa mi tu snazi poradit (za co som vsetkym tim ludom vdacny), iba vysvetlujem o co mi tu v tomto vlakne ide. To je vsetko. Ak zase niekomu pripada namahave zaoberat sa tym aby mi tu pisal zoznam vsetkeho textilu co ma, chapem to..nikoho do toho nenutim, ak niekomu nevyhovuje takyto sposob poradenia/pomoci nemusi prispievat do tohto vlakna.
http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?108054-dres-a-cyklokalhoty-craft-performance-logo-
www.craft.sk
nechcem ziadne vseobecne rady ale jeden stupidny zoznam konkretnych veci..
Kraťasy:
1. Axon
2. Lawi
3-4. Noname
Dlhe zimné :
1. Nyna s windstoper membranou
Pradlo :
1. Komplet Sensor Double face
2. Moira
Dres kratky rukav :
1. Northwave
2. Lawi
3. 4. 5. No name
Dres zatepleny dlhy
1. Nyna
Ponozky :
plny šuflik kratke, dlhe, letne aj zimne
Bunda :
Softshel zn Sportfull
Vesta
1. BBB
Rukavice :
1.2. letne
3. zimne s membranou
Vetrovka :
No name ale krasne žlta reflexná
Šatka na hlavu :
1.2. No name
Čiapka po prilbu :
1. Kellys
Ak som na nieco zabudol tak sa pytaj
P.S. Ak mi to módi nezmažú cítim v kostiah incident. hehe
Dvakrát do roka býva cyklistický týždeň u Hofera (Rakúsko, v Nemecku sa reťazec nazýva Aldi). Na jar s letným cykloošatením, na jeseň zo zimným. Každý rok kúpim krátke gate. Dresy sa mi nepáčia - materiál, ani design. Treba sledovať adresu http://www.hofer.at a v správny deň sa vybrať - smer Hainburg, Bruck alebo až Schwechat, na druhý-tretí deň sú už len okrajové veľkosti. Ceny sa pohybujú medzi 10-15 E. Toto leto som točil troje. Teraz jedny-dvoje odložím a vytiahnem iné, z trochu hrubšieho materiálu, pravdepodobne tiež od Hofera. Ak sa od jara dobre pamätám, tak jedny z tých hrubších budem musieť vyradiť, už sa začal rozchádzať materiál na zadku.
Raz po mimoriadne bohatých prémiách som sa praskol po peňaženke a kúpil som si gate s nápismi Campagnolo, za cca 3-4 tis. bývalých. Pri druhom výjazde s nimi som si ustlal a gate išli do smetí. Odvtedy s drahým oblečením neriskujem.
Dresov z krátkym rukávom mám asi 5 - kúpil som len prvý. Ostatné boli súčasťou štartovného na rakúskych maratónoch. Z maratónu mám aj jeden bezrukávový, v lete ho občas nosievam, aby som nemal také výrazné opálenie - prechody.
Najslabšie som na tom s dresmi s dlhým rukávom - jeden výborný Shimano, ale už ma po rokoch začína opúšťať a druhý, ktorý sa mi nepáči, nosím ho v zime pod zimnú bundu. Ten Shimano mi doniesol kamoš z Nemecka za pár mariek z nejakého výpredaja (zlacnel zo 100 na 10-15), druhý mám tiež od neho, kúpil mi ho u Aldiho. Teraz v sobotu som chcel kúpiť ďalší vo Wildone, nemali moju veľkosť.
Dlhé gate mám opať od Hofera - jedny normálne, druhé s membránou (ceny v súčasnosti do 15 E). Ešte mám jedny od Wiliera, tie boli drahšie, ale sú aj najstaršie a pri najbližšom vyprázdňovaní skrine asi pôjdu do smetí. Už sa začínajú rozchádzať. Túto jeseň by som si jedny chcel kúpiť u Hofera - ak sa vydarí...
Vestičku a bundičku na chladnejšie leto mám z maratónov.
Zimnú bundu od Hofera, kupoval som ju ešte za šilingy, cenu si už nepamatám. Podobné boli pred rokom-dvomi, do 20 E.
Rukávky a nohávky som mal dosť drahé s nápisom Campagnolo, kúpené u Koprnu (Zanzo), nohávky som po páde vymenil za lacnejšie z toho istého obchodu (400-500 SK?).
Návleky na tretry od Koprnu (do 500 Sk), možno ešte vydržia túto sezónu.
Dvoje zimné neprefukové ponožky, jedny talianske za 5 - E príležitostná kúpa od kamoša, ktorému boli malé, druhé do 10 E z Lidla (ešte som ich netestoval v prevádzke).
Jedno tielko a jedno scampolo? (také tielko z viacej materialu) od Moiry (každé do 500 Sk), dávam si ich na jar a jeseň, jedno zateplené tričko od Klimatexu (to už mám dávno, nosil som ho aj na lyžovačky).
Jedny palčiaky od Hofera za 9 E, druhé tenšie od Wiliera (do 700 Sk). Ak sa dobre pamätám, tak tie Wilierky túto zimu neprežijú.
Zabudol som na niečo? Pravidelne niečo vyhadzujem z dôvodu opotrebenia (vekom alebo následkom pádu), pravidelne niečo dokúpim. Už asi 10 rokov.
Ale nenakúpil som to naraz - vrátim sa po rokoch k bicyklovaniu a okrem bicykla si kúpim komplet oblečenie. Najlepšie dve sady... Najprv dres a krátke gate. Potom tretry. Potom aby sa dalo jazdiť na jar, tak dlhý dres a dlhé gate... A potom to už išlo... Radšej nepočítam, čo ma cyklistika stojí ročne. Či už materiál, doplnky, oblečenie, výjazdy, občas trochu pojazdenia v zahraničí, maratóny...
Najbližšie ma čaká kúpa dresu s dlhým rukávom (najlepšie dvoch - tenšieho aj hrubšieho, ale nebude to naraz) a dlhých gatí. Aj rukávky ma už začínajú opúšťať... Tenšie palčiaky... Návleky na tretry...
Drahé hobby...
Aha, ešte mám nákolenice, vlani som ich kúpil vo Wildone, cenu si nepamätám 6 alebo 9 E.