Bubu sporí a v najbližšej dobe(samozrejme aj s pomocou rodičovských financíí) sa chystá vymeniť svojho Marina(ktorý síce slúži dobre, ale život je zmena) za niečo nové. Cenový strop chcem aby bol 1900 ojro, lebo určite viem, že za tu stovku sa bude ešte niečo dokupovať abo platiť poštovné a samozrejme tento strop sa môže prepočítať do akejkoľvek meny, čiže ak vychádza niečo na 1900€ v zahraničí a tu na slovensku viac, tak sa jasné, že kupuje zo zahraničia. No a moje predstavy, otázky a návrhy do diskusie... Takže keďže som slečna, nebolo by odveci mať aj babský bajk(pri Marinovi mi nesadol ten
rám až tak, aby to bolo úplne fajnové

) a tým pádom som sa snažila zamerať na babské, ale keďže je babských menej ako chlapských, tak som musela pozrieť aj tie chlopské(a vo výbere sú teda aj v prevahe)

. Ja som sa zamerala na fully, ale chcem počuť aj váš názor, či bude lepšie kupovať za tieto peniaze fulla alebo radšej niečo karbónové s lepšou výbavou. Zatiaľ ma zaujali tieto bajky>>>
Cube AMS WLS PRO(najlepšie R1 MAG, ale nevidím nejaké príšerné rozdiely s XT[ak nepočítam cenové])
Cube AMS PRO XT
Cube AMS 125 R1 Mag
Canyon Nerve XC W 7.0W
Pells RIDELIGHT Race
Scott SPARK 50
Bike by mal byť predovšetkým do lesíka, nejaké tie maratónčeky a hlavne, aby slúžil veľa rokov.
Tak a teraz prijímam nové návrhy, návrhy na shopy a komenty k mojmu výberu
nič v zlom ale tu je reč o babe.skús nájsť trošku empatie v sebe a rozmýšľať ako baba.koľko báb pustí zjazd naplno?koľko báb nepôjde celý zjazd na brzdách?alebo inak.daj anketu.koľko báb využíva zdvihy 140/140 a vyhovujú im..zober vzorku 100 žien a z nich možno dve také horko-ťažko nájdeš.pár ďalších ti povie mala som také ale na kopci ma stále musela partia čakať vyše 10 minút tak som dala nižšie zdvihy a je to v pohode.alebo to vezmime podľa teba..daj babe bike 150/160 veď u teba je to v pohode tak možno aj u nej to bude tak.akurát že si na sobotu naplánujete nejakú stovku po teréne veď na celý deň to nie je veľa to je v pohode -teda ty ju naplánuješ baba len prikývne a ide a po 40-tom km ti zaspieva že má dosť a ľahne niekde do trávy s tým že ide radšej domov.a o tom to je.prípadne vezmi nejakú babu na amen výjazd a pošli ju strmhlav zo skaly veď len o pol metra nižšie je dopad na predné koleso a má tam 140 tak to snáď zvládne..možno takú babu niekde náhodou nájdeš.akurát že 99 percent báb je na bike o polovicu slabších ako chalanov.aj silovo a aj odvahou.inak fakt by ma zaujímala tá anketa koľko báb jazdí na dlhších výjazdoch zdvihy 140/140 bez trápenia seba a aj celej partie
edit: tvoje slová: u mňa je pohodové to,že si užívam terén a sem tam idem aj na tú hranu pri zjazde a to mám už od puberty nejaký ten rôčik.. -to čo je ešte pohodové pre teba je pre babu už pravdepodobne neúnosné a druhá vec je tá že bike nie je iba o zjazde..ale snáď tých 140/140 bubu zvládne a nebude na jeseň nadávať na celý svet že prestrelila lebo sa jej to dole kopcom zdalo pohodlné..
koxo som chalan na bike nie úplne z tých najslabších nakladám si cca 80-100 km v pomere 50-60 percent terén a 40-50 percent šotolina spevnené lesné cesty a asfalt a váham ísť až do zdvihov 140/140 a vy jej tu o tom píšete ako o niečom čo sa dá spraviť ľavou zadnou..
ale kedze nie som pretekar viem si predstavit aj dobre spravenych 140-150/140-150 z vhodnou geometriou a primeranou vahou pricom som presvedceny, ze jazdne vlasnosti sa zmenia hlavne dole kopcom .. rovina plus hore minimalne ... tak isto si uvedomte ze zesty je skor xc bajk ako AM v zmysle ako to tu zrejme vacsina vnima
konecne aspon jeden normalny prispevok v tejto teme.
moj nazor na baby ktore, jazdia (vid.moja priatelka) je velmi podobny tomu tvojmu.
inak ja mam 140/150 fulla aj 100/120 a aj ked idem len na taky pohodovy vyjazd beriem 140/150,mozno sa kusok viac natrapim ale nie je to nic strasne ono je to hlavne o prioritach fully v poslednych rokoch isli hodne dopredu a aj pri takom 140/150 nie je az taky velky problem absolvovat vyjazd 80-100 km slapat do kopca.mozno si kusok pomalsi ako ostatni z partie, ktori maju nizsie zdvihy ale este raz opakujem je to o prioritach.
ak uvazuje kupit fulle mozes prist skusit moje dva fully - jeden 100/120 mm a druhy 140/150mm
sam uvidis co ti bude viac vyhovovat
- váha menej ako deväť kg
- cena astronomická
snad baba vie najlepsie co jazdi a co bude v buducnosti jazdit.
proste ide o to ci si chce UZIVAT jazdu dolekopcom alebo len pohodlne si prejst nejaky zjazd a jej.
Ak jej ide o uzivanie si (rozumej bomby dole s usmevom aka je to parada) aj cesty dole POTREBUJE 140/140 zdvihy s geometriou AM/EN ramu vzdialenou od XC strojov. Proste to je FAKT.
Ak toto nie je jej pripad tak 140/140 proste nepotrebuje a ani zdaleka ich nevyuzije a skor jej budu v dosledku inej geometrie a zbytocneho hupania sa na obtiaz a s prehladom jej budu stacit 100 az 120 zdvihy vpredu vzadu na klasickom pekne slapavom XCckovom rame.
Nedám, on ich má rád!
...ale ak Ťa to poteší, kľudne môžeš. Aj s kočíkom som bola sexi...
140mm je dnes pre pohodove jazdenie bezny standard a nebojim sa povedat, ze vdaka mensiemu vytraseniu sa na tom da prejst s radostou dlhsia vzdialenost ako na HT alebo 100/100 fulle.
140mm je dnes pre pohodove jazdenie bezny standard a nebojim sa povedat, ze vdaka mensiemu vytraseniu sa na tom da prejst s radostou dlhsia vzdialenost ako na HT alebo 100/100 fulle.
Má aj krásny dizajn, posudzujem ženským okom, pre ktoré je taký "detail" dosť dôležitý. Myslím, že ak bola bubu37 spokojná pri testovaní, bude pravdepodobne spokojná aj keď si ho kúpi. Ale ja osobne by som ešte pobehala predajne, kde ponúkajú test biky na vyskúšanie a ešte nejaký test by som spáchala.
Myslím, že Maťku ... ehm ... tak trošku podceňujete