Kategórie
Bike-techpotrebujem poradit, lebo sa absolutne nevyznam.
Po dlhych rokoch som sa vratila k bicyklovaniu, nie som uz ani najmladsia a zatial jazdim prevazne jemny lesny teren. Velmi ma lakaju traily. Nechcem sutazit ani nic take, len tak pre seba, pre radost. Mam len stary hardtail bike a vsetci mi vravia ze s tym na traily radsej nie, jednak ze ma vckove brzdy ale tiez je vraj tazky, nemotorny atd.
Chcem buduci rok skusit nejaku "mtb skolu" a naucit sa aspon zaklady ale co tak citam, tak aj tam sa od bikov vyzaduje nejaky stav, no neviem co presne.
Takze by som rada najst nieco na zaciatok v trailoch co by ma nestalo aj posledny cent ale bolo v pohode kym sa clovek nauci a ked budem chciet ist dalej (resp zistim ze nechcem vobec) tak sa bude dat aspon rozumne predat.
Neviem na ake komponenty pozerat, ani ake znacky alebo aku vahu ci cenu (asi bike za 4tisicky mi je zbytocny ale neviem kolko by mal clovek investovat aby dobre bolo). Netusim co je nevyhnutne mat na trail a co uz je zbytocne.
Prosim viete mi dat nejake tipy? ci uz na to co pozerat, co hladat alebo aj konkretne modely?
Dakujem
Edit: este pridavam, ze som zena 167cm a momentalne okolo 80 kg ak to zohrava nejaku velku rolu
posledný komentár: 10. 7. 2019 o 0:55
Výpredaj -21% GHOST Lector FS Advanced 29 bicykel, black/green
4 799 €
-21%
MOC 7 199 €
Akcia -23% Rock Machine Blizzard 90-297 RZ bicykel, strieborná/čierna/zelená
od 2 949 €
-23%
MOC 4 299 €
Akcia -21% Marin Rift Zone Carbon XR 29 bicykel, sivá/karbón
od 3 199 €
-21%
MOC 4 999 €
Výpredaj -42% Mondraker F-Podium Carbon DC (SPE) 29 bicykel, carbon/cherry red
2 999 €
-42%
MOC 5 199 €
-25% Rocky Mountain Instinct Carbon 50 Tour C1 29 bicykel, modrá/oranžová
3 899 €
-25%
MOC 6 100 €
-25% BMC Fourstroke LT LTD 29 bicykel, deep purple/black
8 999 €
-25%
MOC 11 999 €
-39% Orbea OCCAM SL H30 29 bicykel, slate blue/orange cloud
od 2 399 €
-39%
MOC 3 949 €
Výpredaj -26% Orbea OIZ H10 29 bicykel, apricot orange/limestone beige
2 749 €
-26%
MOC 3 699 €
Akcia -22% GHOST KATO Essential 27.5 bicykel, light blue pearl/orange gloss
539 €
-22%
MOC 779 €
Akcia -24% GHOST KATO Universal 29 bicykel, green pearl/azur blue metallic
od 669 €
-24%
MOC 889 €
-19% GHOST Kato Advanced 29 bicykel, black/orange matt, poškodený lak
799 €
-19%
MOC 989 €
A1ex a martin15 to je inak dobry point. Pedale mam asi tie co tam boli "od vyroby", nemyslim ze som ich menila (vyzorovo nieco taketo). A flat boty som si kupila tento rok, lebo sa mi stavalo obcasne ze pri nejakom divsom terene mi sklzavala noha. Odvtedy sa mi take uz nestalo, tak hadam tato kombinacia pedale plus boty je ok.
Pozri toto
https://www.facebook.com/share/1JvmqR98Tw/
Pokúsim sa tu od toho trochu odraziť a prejsť späť až ku samotnému začiatku.
Na svoj starý bike nekupuj nič, maximálne tak tie pedále. Všetko ostatné bude len strata času a peňazí a väčšina vecí ti na nový bike potom nebude aj tak pasovať alebo ich ani nebude treba. Ten už bude mať schopné riadidlá ktoré maximálne tak skrátiš. Gripy budú ok, zoderieš a kúpiš nové, prípadne lepšie. Tlaky na tvojich úzkych ráfoch, dušiach a úzkych basic plášťoch nerieš. Strata času a zvýšené riziko defektu či iného poškodenia.
Takže v prvom rade na svoj horák s V-brzdami zabudni. Poďakuj mu, svoju úlohu už splnil no netreba ho za každú cenu ťahať tam kam nikdy nepatril. A teda sme teraz tu a je čas na jeho výmenu aby si mohla začať jazdiť traily a učiť sa techniku.
Či HT alebo Full, všetko má svoje pre a proti, nebudem ťa presviedčať čo je lepšie. Žiaden gamechanger to ale nebude. V podstate je to jedno. Oboje ťa nejako posunie ďalej.
Takže ak HT vyberaj okolo 1000€
Cannondale habit HT, marin san quentin, dartmoor primal atď...je toho hromada.
Ak full navýš budget aspoň na 1500€ +. Tam už sa dajú zohnať celkom schopné bajky ak vychytaš zľavy alebo výpredaj.
Nevidím najmenší dôvod prečo nekúpiť už spomínaný CTM skaut, pozri tiež marin rift zone, nejaký ten radon skeen. Rockrider feel AM atď. Škoda že nezháňaš veľkosť M. Tu by som ani neváhal a doporučil tento sunn kern s2. Za tie prachy parádne ohádzaný defakto hotový bike.
https://origos.eu/bicykle-horske-bicykle/kern-s2-2024-13303-sk/
Ďalšia vec, v kamenných predajniach ti vedia dať často zľavu na mieste. Taktiež je tu možnosť nákupu aj na splátky ak s tým nemá niekto problém.
Ďalšia super alternatíva je ten bazár. Dajú sa nájsť zaujímavé kúsky ale aj odpad. Ak ale nekupiš bike po nejakom bikeparkovom strelcovi nemala by to byť až taká tragédia. Netreba sa toho báť.
stanos4 na sedlovke rychloupinak mam, samozrejme ze ho spustam dole. Dakujem za info o tlakoch a ako to overit, vyskusame.
fixska dakujem aj tebe za hinty. Ako vravis, nekupujem uz teraz nic, setrim na bike
EroF1 dakujem za bazarove tipy, jeden uz bude nad rozpocet, druhy zvazime.
mdfk
Iggy52 do jari bolo myslene ako ze na jar ho uz chcem mat. takze ano pozeram uz teraz, zbieram dukaty, vidim to na jesen/zimu realne
https://www.sadesport.sk/focus-jam-6-8-melon-glossy-diamond_z111653/#140515
u nich ked som si objednal boty na flaty, prisla clipless verzia a predajca ma presviedcal ze to nevadi, ved to je vlastne to iste
alebo ked som spominal ze chcem po kupe dirta bachnut prednu brzdu a zistil som az doma ze sa to neda (nekompatibilita vidla a naboj v zmysle boost). clovek nikdy nevie na koho natrafi.
v inzercii na to sluzi historia/hodnotenia predajcu ktoru mam aj ja. moja skusenost s ostatnymi je v drvivej vacsine pozitivna, urcite cez 90% a to maju aj predajne/eshopy aj ked statisticky sa tam vychadza z velkych cisiel. co mozem dostat od inzerenta navyse, je pokec pri biku z pohladu cloveka, ktoremu na nom napr nieco nevyhovuje, od majitela mozem dostat lepsi popis ako od predajcu pretoze majitel ten bike uz jazdil.
co sa bazaru tyka, aj ten suvisi s temou ht vs full. logicky na fulle toho treba skontrolovat viac a teda kupa fullu z bazaru nesie so sebou vacsie riziko.
Ja by som aj zakopol kebyze je vacsi🤪