Ahojte, už dlhšie rozmýšľam, že či prejsť z full xc na xc HT a zároveň toto HT používať aj na cestu a mix jazdenie. Momentálne mám full Meridu Ninety-six 800 a cesťák Dema Leony 6.0. Zaujal ma tento nový rám od Specialized https://www.specialized.com/sk/cs/chisel-frameset/p/184107?color=291519-184107&searchText=71721-7001. Rozmýšľam, že by som predal cesťák aj full rám s tlmičom z toho a komponenty prehodil na ten Spešl. Pomer jazdenia na mtb/cesta je asi 70:30. Na mtb dám občas nejaký maratón a nejaké vlastné dlhšie výjazdy okolo 130 km, tak raz za mesiac, inak bežné denné výjazdy do 90 minút. Niežeby ma cesťák nebavil, ale v poslednom období je mtb väčšia srdcovka. Budúci rok by som chcel vyskúšať aj dlhší bikepacking. Zároveň by som znížil asi o 1,5 kg hmotnosť a zjednodušil servis na jeden bajk. Je to dobrý nápad?
Ten pomer cesta terén by bol zachovaný, resp tej cesty by bolo ešte menej. Vymeniť prevodnik je najmenej. Kolesa sú rok staré, tak zatiaľ za microspline nechcem meniť a Sram nechcem.
Prevod 32/11 na cesty nebude bohviečo. Vozím to na endure a ak náhodou zabludim na cestu tak mne co nemám najazdené po ceste tak by sa aj ťažší zišiel to mám 32/10.
Ok, všetky kompromisy sú mi jasné. Prevody chcem dať 1x11 32/11-51. Tie som si pripravoval na ten full. Kolesa mám 29 s rafikmi 23 mm a rozmýšľal som nad plášťami Hutchinson Kraken 2,3 čo by mohol byt dobrý deal. Alebo Kraken+Skeleton. Skeleton 2,15 jazdím teraz vzadu a je to fakt rýchly plášť.
Budes mat mensi komfort v tetene. Budes pomalsi na ceste ako s cestakom. Ak das hladsie plaste na mtb 29nu tak sa da aj tam aj tam... V terene do kopca zrychlis z kopca spomalis... Ak chces jeden bike tak ok. Prevody si zvol s vecsim rozsahom... Pripadne si urob 2 sady kolies na cestu uzsie so slik plastami a na mtb hrubsie. Osobne mam full do terenu, Xc s pevnou vidlou na cestu a lesoasfaltky a cestaka na dlhe svihy. Kzkni moh profil zihadla 9
Tak neviem kto je kompetentný povedať či je to dobrý nápad, toto je čisto len o tvojich preferenciách čo chceš jazdiť. Ak to HTcko pokryje všetko čo jazdíš tak ano.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.