Zdravím, chcem sa opýtať, akú veľkosť bicykla si mám vybrať pri mojej výške 165 cm a váhe 72kg??
Sedel som na bicykly veľkosti M a nezdal sa mi byť príliž veľký, ale keď som z neho zosadol, tak stredová trubka bola veľmi veľmi na tesno Je výška stredovej trubky od zeme rozhodujúca pri veľkosti bicykla??
Co sa tyka tej velkosti orientacne prenasob dlzku noh nadoraz po rozkrok x 0,56 a mas vhodnu velkost biku v cm. To urci orinetacne aky velky bike musi byt aby si v pohode obkrocil hornu ramovu trubku, a aj to ci nebudes mat zbytocne malo alebo prilis vysunutu sedlovku. Toto vsetko zavysi len od dlzky noh. Dlzka hornej trubky ti potom zabezpeci aby si nebol na biku moc natiahnuty alebo moc vystrety. To ale mozes ladit aj predstavcom v rozmedzi 6cm, takze to nieje take kriticke.
A moja strandardna rada pri biku za 400, ak chces aspon nieco priemerne slusne zabudni na novy a kup si slusnu bazarovku.
Ak nemas nejake extra neproporcionalne telo, tak by si mal mat nohy cca 90cm a nasiel som ti super bike http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-pevne-a-hardtail/168281/haibike-edition-sl.html, ber ho kym to nepreda. Je o parnik dalej vybavou ako to co si postol nove. Tj nefunkcna vidla+ komponenty z blata(acera alivio) vs funkcna vzduchova + deore slx a xt na haibaiku. Brzdy ani nehovorim, neporovnatelne. A Haibike bude podstatne lahsi. Vobec nemaj strach z toho ze to nieje nove, bude to fungovat lepsie ako to co je na novych bikoch za 400.
Tak záleží od konkrétneho modelu, nejaký môže mať L-ko s 52cm sedlovou trubkou a nejaký s 48cm + prislúchať bude aj nejaký citeľný rozdiel v dĺžke.
Na ten rozkrok sa mi to zdá byť od 17,5" do 19", dĺžkovo to už nejako odhadneš podľa terajšieho bicykla/podľa toho čo si skúšal.
Dĺžka je nezávislá od veľkosti kolies, čo je a čo nie je akceptovateľné záleží od tvojich telesných proporcií, preferovaného posedu a možností úpravy v rozumnej miere (napr. pôvodný 10cm predstavec by sa dal v pohode vymeniť za kratší, ale meniť za dlhší už radšej nie).
Môžeš sa odraziť aj od údajov terajšieho, len niekedy treba dať pozor aj napr. na uhol sedlovej trubky a to ako sa s vysunutím sedlovky mení pozícia sedla voči kľukám/riadítkam...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A moja strandardna rada pri biku za 400, ak chces aspon nieco priemerne slusne zabudni na novy a kup si slusnu bazarovku.
Ak nemas nejake extra neproporcionalne telo, tak by si mal mat nohy cca 90cm a nasiel som ti super bike http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-pevne-a-hardtail/168281/haibike-edition-sl.html, ber ho kym to nepreda. Je o parnik dalej vybavou ako to co si postol nove. Tj nefunkcna vidla+ komponenty z blata(acera alivio) vs funkcna vzduchova + deore slx a xt na haibaiku. Brzdy ani nehovorim, neporovnatelne. A Haibike bude podstatne lahsi. Vobec nemaj strach z toho ze to nieje nove, bude to fungovat lepsie ako to co je na novych bikoch za 400.
Na ten rozkrok sa mi to zdá byť od 17,5" do 19", dĺžkovo to už nejako odhadneš podľa terajšieho bicykla/podľa toho čo si skúšal.
Môžeš sa odraziť aj od údajov terajšieho, len niekedy treba dať pozor aj napr. na uhol sedlovej trubky a to ako sa s vysunutím sedlovky mení pozícia sedla voči kľukám/riadítkam...
Taká známa kalkulačka je http://www.competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jsp