Force, čo tak niekedy vyraziť spolu. Ja som z Družstevnej a keď idem do Prešova, zvyknem chodiť cez Obišovce. Dnes som spravil Družstevná-Kechnec (benzínka)-Družstevná. Osobitne som si stopol čas od konca KE (pred odbočkou na Valaliky) po pumpu v Kechneci. Smerom na Kechnec som išiel celý čas proti hnusnému vetru, výsledkom čoho bola priemerka iba smiešnych 33,1 km/h. Pri pumpe som musel vypustiť tekutiny, ale potom som hneď išiel naspäť do KE. V podstate celú cestu späť som šiel medzi 40 a 50 km/h. Celková priemerná rýchlosť 38 km/h. Prešov a spať robím zvyčajne okolo 33 km/h priemer. Ak jazdíš pomalšie, prispôsobím sa. Ak rýchlejšie, sorry. Mám za sebou prvý mesiac jazdenia za celý môj život, takže zatiaľ som rád, že spravím aspoň tých 33 km/h do Prešova a spať. Čiže ak ťa nebaví stále chodiť osamote, ozvi sa.
Chápem, tiež som si svojho času kúpil auto s trojlitrovým motorom. Teraz mi však úplne stačí aj "jednašestka". Napíš o desať rokov, že ako.
Neviem, či práve príklad s autom je ten správny... Pri autách je to aj o spotrebe, pri bicykloch je to o tom, že cyklista by rád jazdil rýchlejšie, ako momentálne jazdí. A nesnaž sa mi nahovoriť, že to tak nie je. Celý svet klasickej cyklistiky je o tom, že sa snažia vyrábať stále rýchlejšie a rýchlejšie bicykle. Všade sa o tom debatuje. Ľahšie komponenty, ľahšie a rýchlejšie plášte, tuhší rám, ... Množstvo cestných cyklistov túži po rýchlejšej jazde. Možno sú aj takí, ktorí sa len vozia na svojej žiletke a nevadí im, keď ich predbehne niekto na horáku, ale takých nepoznám. Ako som napísal vyššie, presedlať na auto s menším objemom motora a menšou spotrebou mi dáva zmysel. Ale presedlať na pomalší a nepohodlný bicykel mi zmysel nedáva.
Množstvo cyklistov síce môže túžiť po rýchlejšej jazde ale nejdú tie čudá náhodou hore kopčekom zrazu pomaly jak sviňa? hehe Cyklistika nie je o vození sa po optimálnej rovinatej ceste zavretý v neskladnej králikárni. hehe
Máš úplnú pravdu, Laco. Človek chce stále viac a viac. Napr. rýchlosť 40 km/h po rovinke mi už teraz nestačí, preto sa už obzerám po novom Queste XS. Až sa po čase dostanem na vrchol svojich možností a budem sa musieť uspokojiť so 60-kou.
Trochu mi uniká pointa celej témy od strany 6.
Cougar, keď sa ti páči jazdiť na tých "prístrojoch", tak si jazdi.
Toto je téma cestná cyklistika, a je jasné ako vyzerá cestný bicykel.
Nemá zmysel porovnávať tieto "prístroje" s cestnými bicyklami.
Ak to bude patriť pod UCI, tak to bude mať osobitné súťaže (napríklad keď prišlo korčulovanie pri bežeckom lyžovaní tak vznikla nová kategória a klasika ostala).
Cougar, to nie je o spotrebe trojlitrového motora, ale o túžbach, ktoré časom väčšinou vyprchajú. O tom som pôvodne písal. Takže ešte raz, počkajme desať rokov a potom daj vedieť, že ako.
Množstvo cyklistov síce môže túžiť po rýchlejšej jazde ale nejdú tie čudá náhodou hore kopčekom zrazu pomaly jak sviňa? hehe Cyklistika nie je o vození sa po optimálnej rovinatej ceste zavretý v neskladnej králikárni. hehe
Nie. Benty s 28" kolesami sú do kopca rovnako rýchle ako klasika, velomobil je o niečo pomalší, ale vytiahneš na ňom aj do takého kopca, kedy už z cesťáka musíš zostúpiť. Aj v Alpách sa jazdí na velomobiloch. A Slovensko zase až také kopce nemá. A všetky velomobily sú OTVORENÉ, ak si to náhodou nezbadal. Tzv. "race hood" sa používa len na preteky alebo v daždi.
Trochu mi uniká pointa celej témy od strany 6.
Ak to bude patriť pod UCI, tak to bude mať osobitné súťaže (napríklad keď prišlo korčulovanie pri bežeckom lyžovaní tak vznikla nová kategória a klasika ostala).
Rekumbent, na ktorom jazdím ja, je podľa definície cestný bicykel. Preto patrí do témy cestná cyklistika. Velomobil nie je bicykel, to uznávam. Ale takisto patrí do témy cestná cyklistika, lebo je to cestný tricykel. Rozdiel je len v polohe jazdca.
Cougar, to nie je o spotrebe trojlitrového motora, ale o túžbach, ktoré časom väčšinou vyprchajú. O tom som pôvodne písal. Takže ešte raz, počkajme desať rokov a potom daj vedieť, že ako.
Aha. Tak v tom prípade dúfam, že moja láska k cyklistike nevyprchá.
cougar ty zrejme nechápeš rozdiel medzi cyklistom a cykloturistom.. ty si ten turista ktorý chce chodiť rýchlo bez námahy a tak vymýšla rôzne blbosti a otravuje s tým svoje okolie..
cougar ty zrejme nechápeš rozdiel medzi cyklistom a cykloturistom.. ty si ten turista ktorý chce chodiť rýchlo bez námahy a tak vymýšla rôzne blbosti a otravuje s tým svoje okolie..
No neviem... nemám turistický bent. Ja som si kúpil highracer. Už samotné slovo "racer" naznačuje, že sa jedná o cestný pretekársky bicykel. Ale ak ma chceš nazvať cykloturistom, kľudne. Mne to nevadí.
Pozor na rozdiel medzi láskou a zamilovanosťou. Na začiatku sa jedná väčšinou o zamilovanosť. Či je to láska, to sa ukáže až neskôr.
Mne sa inak toto odbočenie od cestnej cyklistiky v Košiciach celkom páči. Aspoň nie je nuda. Ale asi to netreba brať až tak smrteľne vážne.
Na začiatku som pozýval ľudí na spoločný výjazd. Nikto sa neozval. Tak som tu hodil trošku teórie o bentoch... Vlastne, aby som neklamal, jeden košičan prijal moje pozvanie - Rasťo - spevák a zakladateľ skupiny Nocadeň.
No neviem... nemám turistický bent. Ja som si kúpil highracer. Už samotné slovo "racer" naznačuje, že sa jedná o cestný pretekársky bicykel. Ale ak ma chceš nazvať cykloturistom, kľudne. Mne to nevadí.
tvoja krabica možno nieje turistická ale ty niesi cyklista ale cykloturista
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Neviem, či práve príklad s autom je ten správny... Pri autách je to aj o spotrebe, pri bicykloch je to o tom, že cyklista by rád jazdil rýchlejšie, ako momentálne jazdí. A nesnaž sa mi nahovoriť, že to tak nie je. Celý svet klasickej cyklistiky je o tom, že sa snažia vyrábať stále rýchlejšie a rýchlejšie bicykle. Všade sa o tom debatuje. Ľahšie komponenty, ľahšie a rýchlejšie plášte, tuhší rám, ... Množstvo cestných cyklistov túži po rýchlejšej jazde. Možno sú aj takí, ktorí sa len vozia na svojej žiletke a nevadí im, keď ich predbehne niekto na horáku, ale takých nepoznám. Ako som napísal vyššie, presedlať na auto s menším objemom motora a menšou spotrebou mi dáva zmysel. Ale presedlať na pomalší a nepohodlný bicykel mi zmysel nedáva.
A na čo si prišiel?
Viem čo hovoríš. Ja mám 2x12 + stage
Ale pocit je to super
Nie. Benty s 28" kolesami sú do kopca rovnako rýchle ako klasika, velomobil je o niečo pomalší, ale vytiahneš na ňom aj do takého kopca, kedy už z cesťáka musíš zostúpiť. Aj v Alpách sa jazdí na velomobiloch. A Slovensko zase až také kopce nemá. A všetky velomobily sú OTVORENÉ, ak si to náhodou nezbadal. Tzv. "race hood" sa používa len na preteky alebo v daždi.
Rekumbent, na ktorom jazdím ja, je podľa definície cestný bicykel. Preto patrí do témy cestná cyklistika. Velomobil nie je bicykel, to uznávam. Ale takisto patrí do témy cestná cyklistika, lebo je to cestný tricykel. Rozdiel je len v polohe jazdca.
Aha. Tak v tom prípade dúfam, že moja láska k cyklistike nevyprchá.
Prečítaj si pozorne môj príspevok ešte raz. Presne o tom (citát) píšem.
Pozor na rozdiel medzi láskou a zamilovanosťou. Na začiatku sa jedná väčšinou o zamilovanosť. Či je to láska, to sa ukáže až neskôr.
Mne sa inak toto odbočenie od cestnej cyklistiky v Košiciach celkom páči. Aspoň nie je nuda. Ale asi to netreba brať až tak smrteľne vážne.
Na začiatku som pozýval ľudí na spoločný výjazd. Nikto sa neozval. Tak som tu hodil trošku teórie o bentoch...
tvoja krabica možno nieje turistická ale ty niesi cyklista ale cykloturista
Smola, nemám krabicu. Mám dvojkolesový bicykel...