Force, čo tak niekedy vyraziť spolu. Ja som z Družstevnej a keď idem do Prešova, zvyknem chodiť cez Obišovce. Dnes som spravil Družstevná-Kechnec (benzínka)-Družstevná. Osobitne som si stopol čas od konca KE (pred odbočkou na Valaliky) po pumpu v Kechneci. Smerom na Kechnec som išiel celý čas proti hnusnému vetru, výsledkom čoho bola priemerka iba smiešnych 33,1 km/h. Pri pumpe som musel vypustiť tekutiny, ale potom som hneď išiel naspäť do KE. V podstate celú cestu späť som šiel medzi 40 a 50 km/h. Celková priemerná rýchlosť 38 km/h. Prešov a spať robím zvyčajne okolo 33 km/h priemer. Ak jazdíš pomalšie, prispôsobím sa. Ak rýchlejšie, sorry. Mám za sebou prvý mesiac jazdenia za celý môj život, takže zatiaľ som rád, že spravím aspoň tých 33 km/h do Prešova a spať. Čiže ak ťa nebaví stále chodiť osamote, ozvi sa.
No to mi je jasné, Einstein. Preto UCI nechce pustiť benty na TdF...
Cougar a čo bráni bentistom usporiadať si vlastnú TdF? veď nepotrebujete nejakú UCI ani nič podobné... určite by to boli úžasné súboje, taký prejazd cez "pavé" v okolí Roubaix, to by som si pozrel
ty to stále nechápeš alebo sa len robíš takým blbým? ak sa robíš tak to už nieje ani vtipné ale ty to asi myslíš vážne však?
Nechápem, o čo ti ide. V zahraničí jazdia na tých istých pretekoch aj benty, aj klasika. A nikto s tým nemá problém. Každý tam vie, že benty sú rýchlejšie, a predsa im to nevadí. Tak by si proti mne prehral... No a čo? Nejde o to dobre si zajazdiť a potom pokecať pri pivku? Alebo ide o niečo iné? Slovák je iný ako Holanďan alebo Američan?
Cougar a čo bráni bentistom usporiadať si vlastnú TdF? veď nepotrebujete nejakú UCI ani nič podobné... určite by to boli úžasné súboje, taký prejazd cez "pavé" v okolí Roubaix, to by som si pozrel
Benty a velomobily majú svoju organizáciu. V Holandsku sú známe preteky pod názvom Cyclevision. V USA sa tiež robia preteky v rôznych kategóriách. Ale je ti dúfam jasné, že na svete neexistuje ani jeden profesionálny bentista. Všetko sú to amatéri a nadšenci. Vieš, UCI zakázala bentom jazdiť na TdF po tom, ako jeden amatér na bente pravidelne začal porážať profíkov na klasike. Viem si predstaviť, že ich to sralo... Keby sa vtedy neudial najväčší podvod v histórii cyklistiky, dnes by si na TdF sledoval benty a klasický bicykel by bol vystavený iba v múzeu ako jeden z omylov ľudských dejín. Nemusíš tomu veriť, ale tak to bohužiaľ je.
to jako keby si porovnával preteky aut na dráhe /formule/ a pustil by si tam WRC
alebo preteky klasických bikov a horákov
proste je to celkom niečo iné
to je ako keby sa na štart postaví formula a fabia ako tu už niekto spomínal, a aj ked bude fabiu šoferovať profik a formulu normálny človek tak fabia prehrá a nechápem prečo tak strašne chceš mať výhodu na pretekoch, na pretekoch podla mna ide o to porovnať sa zo seberovnými no nie? ked chceš usporiadaj si vlastné preteky krabíc alebo choj do holandska...
ale veď o tom píšem, prečo si nezorganizujú vlastnú profi súťaž, vlastné tímy, prečo by sa malo niečo rušiť...ľudia by sa už rozhodli sami, čo ich viac zaujíma...cestná cyklistika má svoje preteky, ktoré majú svoju históriu nezmazateľne spätú s cestným bicyklom, nezaujíma ju nejaký bent...keď benty pritiahnu miliardu ľudí na trate a k obrazovkám, bude to ok...ale zatiaľ po bente neštekne ani pes a je to "najdokonalejší/najrýchlejší ľudskou silou poháňaný stroj"...kde sa stala chyba?
ale veď o tom píšem, prečo si nezorganizujú vlastnú profi súťaž, vlastné tímy, prečo by sa malo niečo rušiť...ľudia by sa už rozhodli sami, čo ich viac zaujíma...cestná cyklistika má svoje preteky, ktoré majú svoju históriu nezmazateľne spätú s cestným bicyklom, nezaujíma ju nejaký bent...keď benty pritiahnu miliardu ľudí na trate a k obrazovkám, bude to ok...ale zatiaľ po bente neštekne ani pes a je to "najdokonalejší/najrýchlejší ľudskou silou poháňaný stroj"...kde sa stala chyba?
Chyba sa stala v roku 1934, keď vyhral strach a peniaze. Každý vtedy na vlastné oči videl, že amatér na bente poráža profíkov na klasike. Vtedy UCI vyhlásila, že benty majú aerodynamickú výhodu, preto nesmú pretekať proti "uprightom". Po tomto verdikte benty upadli na celé desaťročia do zabudnutia. Až nedávno bol tento koncept "lehokola" vzkriesený. Dnes držia všetky rýchlostné rekordy pre bicykle. Každý rok pribúdajú noví výrobcovia bentov, takže ich počet každým rokom rastie. Predpokladám, že UCI pravidlá nezmení, preto ich asi medzi profíkmi neuvidíme. Ale aspoň si už dnes ľudia majú možnosť zvoliť medzi klasikou a bentom či velomobilom. To, že ich UCI nepustí na profi preteky, je podľa mňa škoda. Videli by sme množstvo nových rekordov, o akých sa doteraz nikomu ani len nesnívalo. Ale mňa osobne toto až tak netrápi, lebo cyklistiku aj tak nesledujem.
nesleduješ cyklistiku, ale to že UCI ignoruje benty je škoda...pre koho? počítam, že si nikdy nebol na žiadnych pretekoch, či už osobne, alebo ako divák...nezažil si dojazd horskej etapy na TdF, Gire alebo niekde inde, alebo atmosféru jarnej klasiky v Belgicku...poviem ti pravdu, ani si nechcem predstaviť ako by to vyzeralo na tých bentoch...
nesleduješ cyklistiku, ale to že UCI ignoruje benty je škoda...pre koho? počítam, že si nikdy nebol na žiadnych pretekoch, či už osobne, alebo ako divák...nezažil si dojazd horskej etapy na TdF, Gire alebo niekde inde, alebo atmosféru jarnej klasiky v Belgicku...poviem ti pravdu, ani si nechcem predstaviť ako by to vyzeralo na tých bentoch...
Nebol som naživo na žiadnych takých pretekoch. Verím ti, že atmosféra je fantastická. O tom fakt nepochybujem. Len som napísal, že na bentoch by bolo vytvorených množstvo nových rekordov, či už na TdF alebo iných významných pretekoch. A napr. na časovkách by bežne presahovali 60 km/h. Súčasný rekord (tesne nad 55km/h) by padol hneď na prvých pretekoch. A to hovorím len o bentoch, nie o velomobiloch.
stále si omieľaš to isté...tie preteky sú preto pojmami, lebo sa jazdia na cestných bicykloch, nie na rekumbentoch ani velomobiloch...keď budú v telke nejaké preteky z Belgicka a chalani si to na tých bentoch budú rozdávať v daždi napr. na takom Koppenbergu s 25 % sklonu na dlažobných kockách, až vtedy sa uvidí čo je zaujímavejšie...zatiaľ však o tom môžu sotva tak snívať a nadávať na UCI, že v 1934-tom nepustila niekoho na cestu...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nechápem, o čo ti ide. V zahraničí jazdia na tých istých pretekoch aj benty, aj klasika. A nikto s tým nemá problém. Každý tam vie, že benty sú rýchlejšie, a predsa im to nevadí. Tak by si proti mne prehral... No a čo? Nejde o to dobre si zajazdiť a potom pokecať pri pivku? Alebo ide o niečo iné? Slovák je iný ako Holanďan alebo Američan?
Benty a velomobily majú svoju organizáciu. V Holandsku sú známe preteky pod názvom Cyclevision. V USA sa tiež robia preteky v rôznych kategóriách. Ale je ti dúfam jasné, že na svete neexistuje ani jeden profesionálny bentista.
to jako keby si porovnával preteky aut na dráhe /formule/ a pustil by si tam WRC
alebo preteky klasických bikov a horákov
proste je to celkom niečo iné
Chyba sa stala v roku 1934, keď vyhral strach a peniaze. Každý vtedy na vlastné oči videl, že amatér na bente poráža profíkov na klasike. Vtedy UCI vyhlásila, že benty majú aerodynamickú výhodu, preto nesmú pretekať proti "uprightom". Po tomto verdikte benty upadli na celé desaťročia do zabudnutia. Až nedávno bol tento koncept "lehokola" vzkriesený. Dnes držia všetky rýchlostné rekordy pre bicykle. Každý rok pribúdajú noví výrobcovia bentov, takže ich počet každým rokom rastie. Predpokladám, že UCI pravidlá nezmení, preto ich asi medzi profíkmi neuvidíme. Ale aspoň si už dnes ľudia majú možnosť zvoliť medzi klasikou a bentom či velomobilom. To, že ich UCI nepustí na profi preteky, je podľa mňa škoda. Videli by sme množstvo nových rekordov, o akých sa doteraz nikomu ani len nesnívalo. Ale mňa osobne toto až tak netrápi, lebo cyklistiku aj tak nesledujem.
Tak napr. "off-road" bent považujem ja osobne za hlúposť.
no tak to si sa pekne vyfarbil chlapce, toto si pekelne prestrelil
prosim ta, nepis uz tie bludy o kadejakych vyhodach, kebyze je to pravda tak by sme na cestach videli viac privrzencov takych zvratenych strojov
nema to cenu natahovat tuto temu, kazdy si pomysli svoje ked vidi take cudo, ak odporujes sam seba klames
tak tak veduci, uz si to priznal
tak naco preboha diskutujes na BIcyklovom fore v teme CESTNA CYKLISTIKA
tak naco preboha diskutujes na BIcyklovom fore v teme CESTNA CYKLISTIKA
Lebo jazdím na cestnom bicykli.
ak na niecom takomto http://dopice.sk/1KS tak nic som nepovedal
rekumbent tam nevidno, co tak?
Nebol som naživo na žiadnych takých pretekoch. Verím ti, že atmosféra je fantastická. O tom fakt nepochybujem. Len som napísal, že na bentoch by bolo vytvorených množstvo nových rekordov, či už na TdF alebo iných významných pretekoch. A napr. na časovkách by bežne presahovali 60 km/h. Súčasný rekord (tesne nad 55km/h) by padol hneď na prvých pretekoch. A to hovorím len o bentoch, nie o velomobiloch.
Myslím, že viem. Ty si myslíš, že na bente nie je možné zašprintovať?