Ako neviem čo na tieto trendy má človek povedať.... veď už 29 je pre menšie postavy príliš... Možno to na pretekoch dá pri určitých podmienkach výhodu, ale neverím, že by tento nezmysel bežný hobby amatér niekedy potreboval. Hlavný účel je asi klasicky vytiahnuť zase nejaké tie lóve zo zákazníkov.
adam8687 no nerobil by som unáhlené závery…nakoniec podobné reči tu boli aj pri 29” a pozrime sa dnes…
Jazdci ak Imro, Cepo, alebo tu vyššie Polo by mali k tomu celkom iný postoj. Ja osobne to vidím pri XC na ponuku pre XS,S na 27,5, M, L na 29” a XL, XXL na 32”
Chce to čas…no vidím v tom zmysel. Jazdím HTčko a 32” vs 29” by mohla byť fajn skúsenosť. No ktovie či s mojími 187 cm nebudem na nich za “krpatého”
AdMich No nie je to celkom to isté, lebo 29 je vlastne 700c ráfik ktorý tu je už pekne dlho čiže ono to žiadna revolúcia nebola v podstate Ale toto je načo komu už? Väčší ráfik = viac materiálu tj väčšia hmotnosť a asi aj cena, menšia tuhosť kolesa, viac energie potrebnej na roztočenie, menšia obratnosť... problem pre menšie postavy atď atď. Proste zas nejaký nezmysel aby sa pod vplyvom marketingu kupovalo. Určite to prinesie ďalšie problémy na ktoré potom výrobcovia prinesú super riešenie. Len bež a kupuj
Skor mali zväčšiť cestne kolesa..tie su dosť prtave....
nič nezískaš. Cesty nie sú tak nerovné ako koreňové terénne pasáže. Tu sa prechádza na objemnejšie plášte, t.j. mierne narastá aj obvod. Ale zväčšením kolesa stratíš tuhosť a zvýšiš obvodovú hmotnosť.
Keď ľudia nadávajú na váhu pri 29, čo potom povedia pri 32...
Treba masírovať predaje, lebo cash-flow je slabý.
Nazachytila som, že by niekto masíroval. Veľké značky sú ticho. 32" bajky prezentujú iba malí výrobcovia. Pokiaľ teraz už citiš masírku tak si neviem predstaviť čo budeš robiť keď sa nejaká kampaň spustí
win 10 je na hovno, win XP je nejalepsi a navzdy inak.
uplne zbytocna diskusia navyse zle zaradena,
konspiracne - 32 budu skor o velkosti postavy. zatial ma nechavaju uplne chladnym. ak by som mal 160 zvazoval by som iny rozmer ale mam 180cm a 29 vnimam ako spravnu zmenu. no 32 mi pride zatial moc. tak ako napr. rozmer kluk - doretaz sa to moc neriesilo. teraz je na vyber - pre niektorych marketing, pre niektorych vykupenie.
a IMHO presmyku som sa zbavil hned ako to bolo prakticky mozne. asi najhorsia vec na MTB bicykli.
marketing sa snazi vykreslit danu vec v dobrom svetle. od diskusie by som cakal vecne zhodnotenie - co je plus, co minus, pre koho ano a pre koho nie. a nie polbunkove komentare hodne FB a podobnych institucii.
Mne 29 prisla vzdy ze by este nejakeho pol palca chcela. Teda aspon myslim ze mne by to vyhovovalo viac. Skor som ale cakal ze prijde novy rozmer niekde medzi 29inou a 27,5kou, blizsie k tej 29ine ... cisto koli dnesnym mullet bikom a analogii k 69er bikom v minulosti. Ze zacinaju skusat 32" ma hodne prekvapilo.
je potrebné si uvedomiť, prevody na 32" bajkoch budú musieť byť iné ako na 29". Keďže rozmer kazety je viac menej daný (10-52z alebo 10-51z), bude potrebné jazdiť prevodníky z menším počtom zubov. Tie sa budú opotrebovávať o niečo rýchlejšie ako prevodníky z väčším počtom zubov. Zvýši sa hmotnosť neodpruženej hmoty. Vidlice budú musieť zvládnuť väčšie zaťaženie. Vidlica bude dlhšia a teda pôsobiť väčšou pákou na puzdra, t.j. budú musieť byť mohutnejšie, aby sa zachovala tuhosť.
.....jazda na takýchto obludne velkých kolesách bude mať taký gyroskopický efekt,že ked človek po jazde s bajku zosadne tak bude mať pocit že ho prešiel vlak
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://mtbs.cz/clanek/uci-povolila-32-kola-pro-sezonu-2026-co-to-znamena-pro-mtb/kategorie/tech-news
Ako neviem čo na tieto trendy má človek povedať.... veď už 29 je pre menšie postavy príliš... Možno to na pretekoch dá pri určitých podmienkach výhodu, ale neverím, že by tento nezmysel bežný hobby amatér niekedy potreboval. Hlavný účel je asi klasicky vytiahnuť zase nejaké tie lóve zo zákazníkov.
Jazdci ak Imro, Cepo, alebo tu vyššie Polo by mali k tomu celkom iný postoj. Ja osobne to vidím pri XC na ponuku pre XS,S na 27,5, M, L na 29” a XL, XXL na 32”
Chce to čas…no vidím v tom zmysel. Jazdím HTčko a 32” vs 29” by mohla byť fajn skúsenosť. No ktovie či s mojími 187 cm nebudem na nich za “krpatého”
nič nezískaš. Cesty nie sú tak nerovné ako koreňové terénne pasáže. Tu sa prechádza na objemnejšie plášte, t.j. mierne narastá aj obvod. Ale zväčšením kolesa stratíš tuhosť a zvýšiš obvodovú hmotnosť.
Nazachytila som, že by niekto masíroval. Veľké značky sú ticho. 32" bajky prezentujú iba malí výrobcovia. Pokiaľ teraz už citiš masírku tak si neviem predstaviť čo budeš robiť keď sa nejaká kampaň spustí
uplne zbytocna diskusia navyse zle zaradena,
konspiracne - 32 budu skor o velkosti postavy. zatial ma nechavaju uplne chladnym. ak by som mal 160 zvazoval by som iny rozmer ale mam 180cm a 29 vnimam ako spravnu zmenu. no 32 mi pride zatial moc. tak ako napr. rozmer kluk - doretaz sa to moc neriesilo. teraz je na vyber - pre niektorych marketing, pre niektorych vykupenie.
a IMHO presmyku som sa zbavil hned ako to bolo prakticky mozne. asi najhorsia vec na MTB bicykli.
marketing sa snazi vykreslit danu vec v dobrom svetle. od diskusie by som cakal vecne zhodnotenie - co je plus, co minus, pre koho ano a pre koho nie. a nie polbunkove komentare hodne FB a podobnych institucii.