Ahojte,
som viac menej zaciatocnik a planujem si kupit Matts TFS Trail 500-D. Myslite ze je to dobra volba?
Chcel by som este poradit s vyberom velkosti kostry. Mam 175cm bude mi stacit 17" ?
18 palcový = veľkosť M. Ja mám 179 cm a M mi pasuje akurát na hranici. Meridy cesťák a nové celopéro 96. Nepárne "palce" Merida tuším nerobí. To robí mnou doteraz používaný (už len zimák s blatníkmi) Author (17,19...)
Ahojte,
som viac menej zaciatocnik a planujem si kupit Matts TFS Trail 500-D. Myslite ze je to dobra volba?
Chcel by som este poradit s vyberom velkosti kostry. Mam 175cm bude mi stacit 17" ?
mensie su zas lepsie ovladatelnejsie ako tie väcsie... ale mas dostatocnu vysku aj pre niejaky vyssi... myslim ze 17 ti bude stacit
Ahoje. Zacinam pozerat po novom bicykli, skumam jednotlive modely na internete, a vsimol som si, ze nie kazdy model sa vyraba vo vsetkych velkostiach. Mam 194cm, po ktorych velkostiach by som sa mal pozerat ? 21,5" bude malo? Diki.
Mal by to byt hardtail alebo full MTB. Samozrejme ze viem ze to treba vyskusat. Ja len dufam, ze mi netreba XXL 23" velkost, vyber by sa radikalne zuzil.
to musis vediet ty.co vlastne chces... ale velkos okolo 22" co je vzdalenost od stredu po vrch sedlovej trubky cca 55cm...
neuvazoval si o 29 MTB?pre teba urcite vhodnejsie
Hm... myslis ze taka 22" na 26kolesach bude vyzerat lepsie ako na 29?? ..Tiez sa mi 29 nepacia ,ale pri jeho vyske by to bola pravdepodobne lepsia volba..
Ahojte,
pripojim osobnu skusenost. mam 178 cm a mal som meridu tfs trail 700 velkost 19 a bola mi kratka. tato merida trail seria je kratsia oproti inym 19. 17ka mi pride mala na pohodlny vyslap. idealne by bolo vyskusat.
Spolieham sa zatial na to, ze 21" bude v pohode stacit na mojich 194cm, hlavne v spojeni s 29" by to mohlo byt ok. Dik.
Meriam priblizne tolko kolko ty a jazdil som 21" ram ale bol to 26er a v pohode mi to stacilo. Ale ked si rozhodnuty pre 29er....ja by som do toho nesiel. Aky model si vybral?
Ad 1: Potrebna velkost ramu nijak nesuvisi s velkostou kolies, takze uvazovat sposobom "väcsie kolesa, staci mensi ram" je nezmysel.
Ad 2: Ano, pre vysku 194 cm staci 21" v pohode (pri troche stastia bude stacit aj 350 mm sedlovka, v opacnom pripade treba 400 mm).
Meriam tolko kolko ty a jazdil som 21" ram ale bol to 26er a v pohode mi to stacilo. Ale ked si rozhodnuty pre 29er....ja by som do toho nesiel. Aky model si vybral?
ak by som siel do 26er, tak asi HaiBaike, 29er netusim, trochu ma odradza vyssia cena.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tu stiahni Plakát DURATEC FOG: http://www.duratec.cz/cs/fog/co-je-to-fog-/
a tu je nejaká mierka: http://oldwww.duratec.brabo.cz/index.php?page=fog-merici-system
ale neskúšal som to poslať čo to spraví
k tej meride.možno ti viac sadne veľkosť 18''.buď 17'' alebo 18''
aj pri tej čo tu dal: http://www.merida.sk/prodej/matts-tfs-trail-500-d-09
merida prestala robiť párne?
edit: pozrel som to robia aj aj.závisí od typu bicykla.buď má párne alebo nepárne
ano kazda merida s tou malou privarenou castou pod sedlom je v neparnych cislach...
mensie su zas lepsie ovladatelnejsie ako tie väcsie... ale mas dostatocnu vysku aj pre niejaky vyssi... myslim ze 17 ti bude stacit
Pozri si hlavne dĺžku. Tie Trail sú kratšie.
neuvazoval si o 29 MTB?pre teba urcite vhodnejsie
Hm... myslis ze taka 22" na 26kolesach bude vyzerat lepsie ako na 29?? ..Tiez sa mi 29 nepacia ,ale pri jeho vyske by to bola pravdepodobne lepsia volba..
Aspon by ten bike nevyzeral ako lesenie...
pripojim osobnu skusenost. mam 178 cm a mal som meridu tfs trail 700 velkost 19 a bola mi kratka. tato merida trail seria je kratsia oproti inym 19. 17ka mi pride mala na pohodlny vyslap. idealne by bolo vyskusat.
Meriam priblizne tolko kolko ty a jazdil som 21" ram ale bol to 26er
Ad 2: Ano, pre vysku 194 cm staci 21" v pohode (pri troche stastia bude stacit aj 350 mm sedlovka, v opacnom pripade treba 400 mm).
ak by som siel do 26er, tak asi HaiBaike, 29er netusim, trochu ma odradza vyssia cena.
http://www.kubicasport.eu/produkt/2044/Haibike-Edition-RX-Pro-2010/
http://www.kubicasport.eu/produkt/1991/Haibike-Q-RX-2010/