Zatial sa to vykrystalizovalo bud
-Shimano WH-M775(bezdusaky, 1677g, super recenzie v nemeckych casopisoch aj dobre ohlasy na tuhost ,odolnost a vraj na svoju vahu idu prekvapivo dobre),
-alebo zapliest klasicke XT naboje, 1,6draty a rafky No Tubes ZTR Alpine(330g) cele by to malo mat 1520g,pripadna lahka servisovatelnost, s paskou pouzitelne na bezdusovy system, celkom si nie som isty ci by to znieslo aj dlhodobejsie bezne jazdenie aj ked vacsina ohlasov je ze asi hej. Rad si to pustim co to da aj pomedzi kamene a konare, ale mam iba 65kg a bezne kolesa (rafky mavic 317 a 2mm draty centrujem iba vynimocne, tak raz za 2 roky a tie ZTR rafky ze vraj su rovnako odolne tak neviem. Tie shimano kolesa vahu rafkov(co ma asi najvecsi vplyv) sa neviem dopatrat bude to nieco medzi 400-450g.
Inac chcem skusit bezdusovy system, ale s klasickymi alebo TLR plastami.
Co by ste vybrali? Budem vdacny za akekolvek postrehy k obidvom.
Pripadne by mohlo byt aj nieco ine, ale sotva sa v takej cene (240Euro) najde cosi lepsie (na centerlock-koli kotucom )
Dik
posledný komentár: 26. 8. 2010 o 13:00
posledný komentár: 28. 4. 2010 o 21:41
Gulickovych lozisiek by som sa az tak nebal, deorecka som jazdil sedem rokov a zniesli i blatove krejzi este v povodnej dlzke. Samozrejme sa o to treba starat (skontrolovat, vycistit, vymenit gulicky), ale nevydrzi to vecne, dráhy sa ti vybrusia a gulicky polamu. Konusy netreba dotahovat na fest, ono sa to trochu stlaci na biku.
Ked prerabat kolesa na UST nejakou paskou a pod., tak je skoro jedno co bude zapletene. Osobne neverim, ze nekaliskovane 330 g rafiky vydrzia tolko co bezne kaliskovane 400+ g rafiky, takze na tom treba jazdit s rozumom. Problem by som nevidel ani v konusoch - XTckove su utesnene kvalitne a vyhoda je, ze sa daju lahko servisovat a da sa doladit vola. Na klasickom zapuzdrenom priemyselnom lozisku sa to neda a ked chyti volu, treba kupovat nove a ak nie je k dispozicii vhodne naradie, tak to treba davat do servisu...
Ta je skor v tych rafkoch, laka ma skusit nieco lahke pre tu opisovanu lahkost jazdy, ale neviem ci ten rozdiel je naozaj az taky (vecsinou ludia z prvotneho nadsenia dost prehanaju...)
400g rafky by boli istota ale to by uz nebolo tak vahovo zaujimave (navyse pri klasickych 400g rafkoch treba aj gumovu pasku +50g-to uz je nezaujimave a ZTR Arch maju 420g) v tom pripade by som bral tie Shimana.
Otazka je ci ten vahovy rozdiel cca 150g u tych rucne zapletenych bude taky citelny v rychlosti (vpodstate to bude na rotacnej hmotnosti) a ci to nebude prilis na ukor zivotnosti.
Zatial sa asi priklanam k tej lahsej variante aj vzhladom na kolesa co mam(XT, 2mm, Mavic117) to pripadne mozem striedat.
Uvidim zajtra ci sa mi s kompresorom podari nahodit plaste bez dusi (Nobby Nick, Racing Ralph), ak nie tak sa zas okruh zuzi asi iba na UST.Autopumpou som sa nechytal ale neskusal som ziadne mydlove vody ap.
Inak medzi obycajnymi a ZTR rafkami je nejaky vyraznejsi rozdiel v lahkosti nasadzovania ?
Akceleracia pre mna nie je az taka dolezita, jazdim skor dlhsie trate, ale v stupaniach to asi citit aj pri rovnomernom pohybe?
http://cnc-bike.de/product_info.php?cPath=320_133_510&products_id=7296&osCsid=939ae6fd9ac5be851281e9ab39e76ddd
to už potom tieto
http://cnc-bike.de/product_info.php?cPath=320_133_510&products_id=7105&osCsid=939ae6fd9ac5be851281e9ab39e76ddd
ale fajne ceny veru...
Zatial sa asi priklanam k tej lahsej variante aj vzhladom na kolesa co mam(XT, 2mm, Mavic117) to pripadne mozem striedat.
Uvidim zajtra ci sa mi s kompresorom podari nahodit plaste bez dusi (Nobby Nick, Racing Ralph), ak nie tak sa zas okruh zuzi asi iba na UST.Autopumpou som sa nechytal ale neskusal som ziadne mydlove vody ap.
Inak medzi obycajnymi a ZTR rafkami je nejaky vyraznejsi rozdiel v lahkosti nasadzovania ?
ak chceš jazdiť bez duší a máš dosť peňazí, tak nad "normálnym" ráfikom ani neuvažuj
Mohol by si to nejak konkretizovat?
Drahe a tazke UST plaste zatial neplanujem-jedine ze by to slo realne vozit bez tmelu, co pochybujem
Kupodivu obyc plast(NN) na Mavic 117 vcera upne bez problemov(mam v robote stlaceny vzduch), ale asi fakt nema cenu kupovat uz klasicky rafik, predpokladam ze za 1-2 roky budu vsetky plaste TLR. Asi tie No Tubes rafky budu na to lepsie(aj ked tu tiez sa objavuju nejake problemy s vyzuvanim plastov)
Drahe a tazke UST plaste zatial neplanujem-jedine ze by to slo realne vozit bez tmelu, co pochybujem
Kupodivu obyc plast(NN) na Mavic 117 vcera upne bez problemov(mam v robote stlaceny vzduch), ale asi fakt nema cenu kupovat uz klasicky rafik, predpokladam ze za 1-2 roky budu vsetky plaste TLR. Asi tie No Tubes rafky budu na to lepsie(aj ked tu tiez sa objavuju nejake problemy s vyzuvanim plastov)
myslel som to tak, že ráfiky ako ZTR a FRM ti ponúknu o dosť vyššiu šancu nahodenia a taktiež pohodlnejšie nahodenie, + do budúcnosti máš jednoducho viac možností (aj UST tam dáš bez problémov ak by si zmenil názor)... Ako bonus je tam ešte tá nižšia hmotnosť pri rovnakej šírke ráfika.
vyborne kolesa za dobru cenu, keby ze ich uz mam na biku tak som spokojny, ale vzhladom na to co tam mam, sa mi to zda zbytocne - klasicke rafky (staci na mojich nabojoch prepliest take iste rafky a mam za 100Euro zrovnatelne kolesa co sa tyka jazdnych vlastnosti).
Aj ked neviem este ako sa mi ten bezdusovy system osvedci v praxi, ale zda sa mi ze ked uz nieco lepsie tak ust kompatibilne...
Taky tak.
Steju čo bráni kúpiť z DE za 344e kolesá aj s 240s? Argumentovať to suncycle je ako tvrdiť že tu ešte stále máme komunizmus.
Cim iny? Su lahsie a asi dlhsie vydrzia ale inak aky rozdiel?