Pred zaciatkom novej sezony by som si chcel obstarat nove 26" MTB kolesa. Potreboval by som kolesa pre diskove brzdy s uchytenim kotuca Center Lock. Moj cenovy strop je cca. 250 EUR. Oslovili ma tieto:
Mavic Crossride disc:
http://www.bikesport.cz/cz/zapletena-kola-mtb-kola/mavic-crossride-disc-2009_1670
Shimano XT disc:
http://www.kupkolo.cz/produkty/kola-mavic-shimano-fulcrum_70/MTB-zapletena-kola_86/shimano_269/Shimano-WH-M775_3035.html
Fulcrum Red Metal 5 disc:
http://www.kupkolo.cz/produkty/kola-mavic-shimano-fulcrum_70/MTB-zapletena-kola_86/fulcrum_777/
ktore z tychto zapletenych kolies by ste mi odporucili a preco?
ak riesis nizky tlak koli komfortu tak sirsi bude lepsi - a cim rychlejsia, agresivnejsia jazda tym lepsi. ak viac fukas alebo jazdis pomaly, rekreacne na pohodu povozis sa aj na uzsich rafkoch.
povozis sa aj na 19mm ale ked sa uz kupuju nove (nekupujes kazdy den) tak sirsi bude urcite lepsi
tie 22mm by som zvazil jedine ak su UST - bez dier do ktorych nelepis pasku - kedze viac ako 2,25" obuvat nechces.
Ráfiky sú crossmax takže ust.
Nízky tlak bude aj pri 22 oproti prevedeniu plast+duša. Takže to sa nebojím. Ale celi čas mi ide o to aký tlak bude 22 vš 25. Rozdiel tam bude to je jasne. Ale ako veľký? Zanedbateľný alebo citeľný?
skus najskor vytiahnut pevnu os, precistit to a zlozit naspat. Mne sa stalo nieco podobne teraz cez vikend, "jemny pukavy/vrzgavy" zvuk od predneho kolesa. Ale kedze kolesa boli tiez nove a este sa mi nestalo take nieco zeby vyplet povolil az tak aby vydaval taketo zvuky, napadla ma oska ( mozno to bolo aj tym ze posledne tyzdne bolo sucho a uz som v urcitych usekoch jazdil doslova v prachu )
Nie nie toto to nebude, bike rozoberam a mazem kazdy tyzden. Osy kolies tiez. Ono to nieje hlucny zvuk ale dost neprijemny, ale urcite to ide od kolies, mne to pripada akoby sa spice treli o seba.
Predsa v porovnani s tvojimi sucasnymi 30mm kolesami.
UST je fajn, ale vezmi tiez do uvahy ceny a dostupnost nahradnych ZICRAL-ovych spic pre pripadny servis kolies. Pripadne ci ti ho bude mat kto spravit.
Co sa tych tlakov tyka, nezavisi to len od vnutornej sirky, ale aj od plasta. Skor sa ti bude zut Sworks bez ochrany, ktory ma bocnice makkucke ako dusa ako napriklad Onza, tuha tak, ze plast drzi svoj tvar v stoji ako keby mal drotene patky.
UST je fajn, ale vezmi tiez do uvahy ceny a dostupnost nahradnych ZICRAL-ovych spic pre pripadny servis kolies. Pripadne ci ti ho bude mat kto spravit.
Co sa tych tlakov tyka, nezavisi to len od vnutornej sirky, ale aj od plasta. Skor sa ti bude zut Sworks bez ochrany, ktory ma bocnice makkucke ako dusa ako napriklad Onza, tuha tak, ze plast drzi svoj tvar v stoji ako keby mal drotene patky.
To áno. Počítam s vyššími tlakmi oproti 30mm. Len to ze o koľko? V každom prípade to risknem a napíšem potom aký to je rozdiel.
peteradamek123 Kľudne si tie Crossmaxy kúp. Ja jazdím Crossmaxy s 23mm vnútornou šírkou, plásťe až do 2,5WT, vôbec sa to nežuje, s tlakmi od 1,8 do 1,4bar a klopím určite viac ako ty.
Ak budeš jazdiť na tých 22mm tlaky okolo 1,6-1,8baru tak sa im nič nestane, neklesneš s pocitom vlastnosti oproti tomu čo máš teraz.
Na margo tých š*****v a vlastnosti Mavic kolies, všetko sa dá kúpiť, sú na to servisy a spoľahliví ľudia, nie je čoho sa obávať. Ja som moje Crossmaxy centroval doteraz len raz aj to iba zadné a má za sebou Alpy, Dolomity, bajkparky, skoky, kamene, pády a rôzne nedoletene skoky a drží jak fras. Crossmaxov by som sa nebal.
peteradamek123 Kľudne si tie Crossmaxy kúp. Ja jazdím Crossmaxy s 23mm vnútornou šírkou, plásťe až do 2,5WT, vôbec sa to nežuje, s tlakmi od 1,8 do 1,4bar a klopím určite viac ako ty.
Ak budeš jazdiť na tých 22mm tlaky okolo 1,6-1,8baru tak sa im nič nestane, neklesneš s pocitom vlastnosti oproti tomu čo máš teraz.
Na margo tých š*****v a vlastnosti Mavic kolies, všetko sa dá kúpiť, sú na to servisy a spoľahliví ľudia, nie je čoho sa obávať. Ja som moje Crossmaxy centroval doteraz len raz aj to iba zadné a má za sebou Alpy, Dolomity, bajkparky, skoky, kamene, pády a rôzne nedoletene skoky a drží jak fras. Crossmaxov by som sa nebal.
Dik. Toto som potreboval. Reálna skúsenosť s takými kolesami. Servis mňa vôbec netrápi. Mechanika co mi vie spraviť mavic mam za rohom a všetky diely si viem zabezpečiť do par dni.
Inak Mavic boli super aj onehda, okrem toho nestastneho orecha na 2 zapadky, to bol des
Za tri roky sa mi nepodarilo poskodit ziaden spic
hh a este FTSL orecha, za to by som ich strielal do radu kto v tom mal prsty
poznate niekto tuto znacku?? https://www.lightbicycle.com alebo mate priamo skusenosti?? DIK
TurbiOno ten Force, co mam teraz uz viac ako 5 rokov sluzi nakoniec dobre. Tiez cakam, kedy sa Shimano naboje s novym ratchetom objavia, takze toto su len doplnkove/dalsie kolesa a dal som preto sancu alternative. Vsak uvidim ako sa osvedcia.
Palo TT Ahoj uz sa nejako osvedcili ?
poznate niekto tuto znacku?? https://www.lightbicycle.com alebo mate priamo skusenosti?? DIK
Zda sa mi, ze bobris mas od nich rafky, alebo sa mi to len mari ? Alebo spominal niekoho. Ale v kazdom pripade, ked som spekuloval s karbonovymi kolesami, tak uz som mal vybrane u nich. Ale 80$ postovne, clo, dph, atd.
originalna krabica je osvedcena metoda starostlivosti o komponenty .. poznam