chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Ďalej som sa tiež riadil pravidlom: že spoľahlivé, silné a účinné brzdy sú pre mňa najdôležitejšia vec na biku..
Voľba padla na Shimano Saint + kotúče a brzdové doštičky XT IceTech
Odstupom času viem že to bola pre mňa správna voľba - brzdný účinok,bezporuchovosť,spoľahlivosť za každých prevádzkových podmienok ma len presvedčili...
PS:nič v zlom, no dobré a kvalitné brzdy, sú súčiastky na ktorých sa nešetrí !!!!
nepytam sa na cenu
saint ma paku podobnu xtr, akurat trochu inak ulozenu. hlavny citelny rozdiel (ak sa nebavime o tom ze saint kupujes s metal doskami s chladicom) je ze saint ma taky tvrdsi feel., je to asi hadicou. minimalne ti viem povedat ze po vymene hadic SH XT a ZEE za zlate saint mi brzdy pridu o tik tvrdsie.
(mam saint, zee a XT a jednu kombinaciu = zee prasa, saint paka a hadicu zo starej XTR)
cokolvek od shimana nieje zla volba. cokolvek odtrhnes alebo zlomis, mozes vsekto cross kombinovat do blba.
Takze budte radi ze vam tvrdne, je to totiz vzdy lepsie ako ked zmäkne
A to v kazdom pripade
avidy elixiry 9 carbon mi odvzdusnuje manzel, nestazuje sa, asi mam dobry kus, ziadne problemy s chodom paky, skrtanim a podobne