chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Toho s tou kazivosťou sa nemám báť? Neviem ale nič konkrétne, či netečú alebo čo...
Keby mám moc penez 4piesty XT beriem hneď
Výkon viac než dobrý...
Výkon viac než dobrý...
Super, díky zatiaľ. Ešte posledná otázka...
https://enduro-mtb.com/en/best-mtb-disc-brake-can-buy/
Podľa tohto testu, je to trochu zvláštne, ale akoby boli xt silnejšie. Aj pri meraní celkovej sily, a aj pri čase spomalenia. Tomu trochu nerozumiem, kde sa potom majú tie 4 piesty prejaviť?
Si všimni, že podľa ich testu ZEE majú priemernú silu brzdenia menšiu ako XT (75 vs 78Nm), ale na 30-15km/h spomalení sú o polovicu lepšie ZEE (1.7s vs 3.4s).
A dostalo ma, že Deore majú porovnateľné spomalenie zo 45-0km/h ako SAINT ??? (9.6s vs 8.8s)
Podľa mňa úplný nonsense.
Za mňa jednoznačne ZEE, 4 piesty oceníš najmä pri dlhých zjazdoch a prudkých brzdeniach. Spoľahlivosťou na rovnakej úrovni ako XT.
Tie 375 boli až tak zlé? Ja uvažujem o výmene rafkovych za nejaké kotúče. Kolesá mám 26 tak ani priemer kotúča neviem.
ale sudim hlavne podla seba, nakolko mam 100+ kg
ako pise [tag:*****ta]KinDo[/tag:*****ta] vozim ich teraz ja na pracovnom/zimaku po meste, sem tam do lesa s plavajucimi kotucmi 160/160 z ciny. V meste nie je problem, som snimi spokojny, v lese pri dlhsom brzdeni ako par sekund uz prichadza pocit neistoty, ale viem sa nato pripravit, cize prisposobim aj jazdu. Ako tu ale znalci viac krat hovorili, tymto sposobom sa neda posunut v technike jazdy. Akonahle vezmem druhe HT, kde mam brzdy deore (teraz asi M8000) a 180/180 (cinske avidy) je to o niecom inom, samozrejme lepsie. Jazdim vsak len XC so vsetkym co ku tomu sa pritrafi
idealne niekolko kilometrove klesanie - zistis, ako brzdia ...
nebolo by lepšie po tolkých rokoch už kupiť celý nový bike? kupis len kolesá na starý a zachvilu ti prdne rám