Kategórie
Bike-techAké kotúčové brzdy na MTB? # MTB # skúsenosti # poradenstvo # rady # jazda do kopca # technika jazdy # technické otázky
chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
-15% Shimano Deore XT BL-M8200/BR-M8200 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1 700 mm + platničky P03A
191 €
-15%
MOC 225 €
-21% MAGURA MT5 hydr. brzda, ľavá, 4-piest, Post Mount, had. 1 000 mm + adaptér, OEM
54,90 €
-21%
MOC 69,90 €
-5% MAGURA MT Sport hydraulická brzda, páčka 2-finger, predná/zadná
51,99 €
-5%
MOC 61,99 €
-17% Shimano BL-MT200/BR-MT200 hydr. zadná brzda, pravá, Post Mount, had. 1 400 mm (OEM)
23,99 €
-17%
MOC 28,99 €
77,99 €
-19%
MOC 113 €
savings Shimano Deore BL-M6100/BR-M6100 hydr. predná brzda, Post Mount, had. 1 000 mm + platničky G05S
60,99 €
savings
MOC 104 €
-29% SRAM Level T hydr. predná brzda, Post Mount, had. 950 mm + platničky
74,99 €
-29%
MOC 106 €
-8% Shimano Deore BL-M6100/BR-M6100 hydr. predná brzda, Post Mount, had. 1 000 mm + platničky G05S, OEM
53,99 €
-8%
MOC 64,90 €
-15% Shimano BL-MT501/BR.MT500 hydr. brzda, zadná, PM, had. 1 700mm
68,99 €
-15%
MOC 80,95 €
-14% Shimano BL-MT200/BR-MT200 hydr. zadná brzda, pravá, had. 1 600 mm, OEM
24,99 €
-14%
MOC 28,99 €
savings MAGURA MT Trail Sport hydr. brzdy, 4-piest/2-piest, páčky 1-Finger HC
132 €
savings
MOC 229,90 €
-15% Shimano XTR BL-M9200/BR-M9200 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1 700 mm + platničky
246 €
-15%
MOC 289 €
savings Shimano adaptér uchytenia brzd. kotúča, z Center Lock na 6 dier
10,99 €
savings
MOC 20,99 €
Vsak preto som pisal ze sa to objavuje aj na fabrickych bicykloch... a v tomto Shimano set up-e to potom vobec nema zmysel ta dvojica polohovatelnych podloziek... Ked si strmen sadne podla roviny adaptera a tym padom nie je regulovatelny. Cisto z technickeho hladiska ma vyznam budto na oboch stranach alebo ziadne...Vie k tomu niekto dat relevantne vysvetlenie...?
Ale pouzitim jednj sady len na jednej strane stracas moznost polohovat prasiatko...takze ked ti suchaju kotuce nevies to tym padom jemne doladit
ako bolo spomenute - konicke podlozky medzi strmen a adapter by bola blbost - tie maju 5mm, ja som potreboval 1,5 resp. 1mm. a pokial ide shimano strmen (alebo nieco ine na rovnaky sposob) priamo na ram/vidlicu tak ide priamo. konicke podlozky sa pouzivaju preto, lebo adapter ma v hornej casti iny rozmer ako v dolnej cim sa zmeni uhol dosadacej plochy a hlavy srobov by dosadli sikmo.
k avid systemu len tolko - nastavit to bolo pekna drina. myslienka sice fajn ale v praxi - stlacit paku, dotiahnut sroby a vsetko je hotovo - sa mi to nepodarilo ani raz.
vyhoda tychto TRP mechanik (asi koli ktorej su predrazene) ma byt v tom ze stlacis paku, dotiahnes sroby a mas hotovo. no nepodarilo sa mi to ani pri tomto systeme. zasa som sa vytrapil a stale to nieje ono. skusim to zabehnut a uvidim.
preto vzdy ked z akehokolvek dovodu musim demontovat strmen a znova nahodit ma ide slak trafit a nechavam si na to pol dna
V pripade ze su zafrezovane plochy post mount, a su presne kolmo na rovinu kotuca tak to moze dobre fungovat...otazka je vsak, kolko vidiel to ma zafrezovane... druha vec ze adapter musi mat takisto vsetku roviny kolme na kotuc. Staci niekde jeden, jeden a pol stupna odchylka a prasiatko uz bude nakrivo... Rovnako sa viem stotoznit s nazorom ze nastavovat "letmo" ulozene prasiatko s natacacimi podlozkami na oboch stranach je pakaren. Ale mam na to fintu (bolo to uz spominane aj tu na MTBikeri) ze treba nastavovat v protisvetle a ak budu medzi platnickami a kotucom rovnake spary tak je nastavene a dotahujem skrutky na striedacku a vzdy len o par stupnov. A po nastaveni mi to vzdy vydrzalo dost dlho. Asi budem musiet skusit nejaku sadu na zafrezovanie plosiek do roviny a potom pouzivat riesenie ako u Shimana, lebo doteraz som musel prasiatka vzdy polohovat, resp nikdy mi nesadli rovnobezne s korucom.
Finta s protisvetlom funguje najlepšie ak si pod bajk položíš biely alebo žltý papier, aby bol kontrast a špáry najlepšie viditeľné
https://www.parktool.com/product/disc-brake-mount-facing-set-dt-5-2
https://www.youtube.com/watch?v=zBsqYnYj_sE&t=384s