chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Celé zle, najskôr by som zmenil techniku brzdenia (v podstate naopak ako teraz brzdíš). A keď máš strach, tak menej výkonne brzdy ti možno pomôžu aby si hneď nehodil tigra, keď sa naučíš, tak ich potom vymeníš
A ďalej, platničky nie sú v centrovane, teda samotnému prasiatku chyba len asi 1mm aby sa začalo triet o kotúč, brzdy nesuchaju, čo treba urobiť? Posunúť valčeky späť a znovu zabrzdiť? Chcem mať kotúč presne v strede prasiatka a tým pádom aj doštičky, je to problém v tých valcekoch?
Za jazdy keď trhnem volantom počujem ako sa jedna platnička volne hýbe a jemne suchá o kotúč, potom to prestane, keď trhnem tak znovu, je to ten istý problém? Hodil by sa magnet na ten valček vtedy by to bolo celkom ideálne.
EDIT: oba problémy som práve vyriešil, bolo treba posunúť piestiky a centrovat znovu,jednoduche. K čomu slúžia tie umelé krúžky stále netuším. Predpokladám že nejaký držiak hadice ale kde a naco?
Mám kotúče SM-RT54-M 180mm na brzdach BR-M315, (A zámok kotúča na každom kolese inačí...) Jedná sa o canyon neuron 5 a dá sa povedať že moja jediná výhrada sú tie brzdy, mám 190cm a 90kg a Malé Karpaty za domom, teda často som v kopcoch a počas zjazdu to neni ta práva brzda na ktorú by som sa chcel spoliehať, keď sa zohreje ešte sa aj zvlní.. pozerám po niečom efektívnejšom čo by ste poradili ? Bude stačiť kvalitnejší kotúč tento celkom dobre aj hodnotený ku tomu asi vhodné platničky, alebo aj brzdy rovno ?
PS: Nemá niekto kľúče na zhodenie kotúča požičať v Rači / Bratislave ? Keby to bol jeden tak si ho aj kúpim..
To su tie najshitnejsie kotuce ake existuju ( a vidim ich na 90% lacnych a stredne lacnych bikoch). Podla zaoblenych hran je vidiet ze je to razene raznicou z makkeho plechu. Aj tie najlacnejsie frezovane Aliexpresacke z nerezu odvedu lepsiu pracu ako tieto ... Najlepsie s kotucmi vymenit aj brzdy (teda aspon prednu na zaciatok) za nieco poriadne...
Bikedav... Icetech neradim medzi dobre kotuce... z principu ked ma byt kotuc tuhy a odolny oteru tak donho nebudem vkladat hlinikovu vrstvu... jeden z cyklo mytov, kde marketing predbehol funkcnost a hlavne trvacnost...
shimano deore m6000(kit za á 110) alebo
magura mt trail sport (kit v akcii za á150)
plus kotúče troška kvalitnejšie.
Hľadám niečo na trailové či xc jazdenie.. žiadne dh, enduro.. cenovku by som nechal nastavenú tak do 200-250 za komplet.
alebo sa tento rok na to vykašľať a dojazdiť čo mám a počkať na nejakú dobrú ponuku .. aj keď je to utrpenie.. pravdu poviem, kazí mi to zážitok..
zober Xt a kup väčšie kvalitne kotúče a maš pokoj... samozrejme nie šitmano icetch
to zakladne 4p prasiatko nebude mať kermický piest ani servo ako u novej paky XT prebratej od XTR 980....
najpr poskušaj na dlhom zjazde potom porovnavaj... do oboch treba samozrejme nahodiť na agresivnu jazdu metaliky
jazdim ich cca od 10/2017 so 4-pistom aj vzadyu a maximalna spojnost. S keramickymi piestami je to tazko, ked sa priseknu je ich komplikovane rozhybat, tak aby nepraskli