chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Je to lepsie s tym Galferom ? Na XTckach mam RT86 a je to celkom pruser,neskutocne to trasie . Takze tieto kotuce musia prec a rozmyslam co tam dat.
Kamoš mal RT64, potom galfer kotuče ˇplus SLX 4 piesty a tiež mu to vibrovalo skúšal hádam aj troje platničky. Teraz ma BBB Powerstop kotúče z mtbikeru a je spokojnejší ale čo som skúšal jeho bike nemá to taký záhryz ako ten moj setup. Pred rokom som skušal zelene galfer platničky a rýchlo sa mi zodrali, ale bola zima a sneh, voda. Čierne Galfer mi na graveli a mechanikách vydržali skoro rok ale to sa si nedá porovnávať aj ked som najazdil na nom pomerne vela a často tam brzdím aj z 50tky - 60tky a tiež bolo vela snehových a blatových výjazdov.
https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/sinter-022-formula-cura-4-race-disc-brake-pads/138528629/p
branomelis diki. V Slovkolexe budú veddieť len dodacia doba je dlháá... bral som od nich platne do Dominionov a čakal som dobré 3 mesiace, tiež ich nemali skladom...
Mám na bajku kotúče Shimano MT905 Ice Tech s platničkami N03A resin.
Teraz mi prehadzovali brzdy zo starého bajku na nový (Shimano SLX M7120) a zadná zostala taká gumová alebo ako to nazvať, že ju jedným prstom stlačím až po grip.
Môže to byť tým, že sú už viacej platne zodrané? Prvé čo som riešil tak som brzdy hneď odvzdušňoval, predná (ktorú používam podstatne menej) je pekne tuhá.
Prípadne mám kúpiť také isté platne alebo mi doporučíte niečo lepšie?
Ďakujem za rady a pomoc ?
https://www.bikemag.com/gear/tested-shimano-bl-mt501-br-mt520-145-per-brake/
Ahojte, sry za asi blbu otazku ale neviem to najst. Mam šunt brzdy MT200 s kotucmi 160mm. Vymenil som aspon packy za BL-MT501 kvoli brzdeniu jednym prstom a teda urcite o dost lepsie ako MT200 packa. Jazdim rekreacne traily, ziadne bomby zatial. No a mam trosku problem ze sa mi zdaju tie brzdy makke. Pri brzdeni jednym prstom sotva najdem "kotvu", resp. ak ju aj najdem ze zatlacim viac tak si s packou uz narazim na prostrednik. V nejakom tazsom, strmsom traily to vidim ako mozny problem.
Cize otazka viem tie brzdy nejak nastavit aby bol chod paky kratsi, resp. som sa skor dostal k bodu kedy zablokujem koleso? Mozno aj na ukor modulacie. Co viem je ze sa da nastavit dosah packy k rajdom ale to mi sposobi opacny efekt ako chcem.
Dakujem za odpoved.
520tka je iný vesmír....
Na ebajku CTM Areon Xpert 2022 som hned vymenil original ZOOM HB875 prednu brzdu (nepouzitelny shit) za Shimano SLX 4- piestove M7120, brzdi to paradne, zachvilu sa mi ale vyderie platnicka na zadnej zoomke, ktorú som zatial nechal, normálne mi stačí na nenarocne traily, ale pri prudsich dlhych klesaniach nestaci (musim brzdit dvoma prstami), tak to chcem vymenit za nejaké shimano
Hladam teda
-zadnu brzdu na 25kg ebajk
Jazdím:
- vacsinou traily Malych Karpat napr. z Bieleho Krizu, Kamziku, Laskomerske singletraily v BB a podobne. ziadne extremy
- mám 80kg
- mám 180 mm kotúče
Chcel by som
- lepsi brzdny ucinok, aby som aj nejake prudsie pasaze vedel ubrzdit jednym prstom, (resp. aby sa nestalo ze nestacia ani dva prsty
(brzdím nepomerne viac prednou brzdou ako zadnou)
- podobne tvarovanú páčku ako má moje SLXo, tá mi sadla
Bude stačit napr. táto MT410 s pákou BLM4100, alebo takáto brzda nestačí, nieje to dostatocný upgrade , radsej neškudlit a prihodit na nejaké Deore alebo 4-piestovu MT420
Rád si vypočujem názory. Vdaka.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/kotucove-brzdy/shimano-brzda-hydr-mt410-blm4100brmt410-zadna-cierna-post-mount-1700mm-hadplatn-b05s.html?itm_medium=forum#306850
savings Shimano BL-M4100/BR-MT410 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1 700 mm + platničky B05S
46,99 € savings
MOC 71,99 €