chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Dokoncujem druhu sadu Maxxis Larsen TT 26x2.0 (vpredu aj vzadu). Hladam nieco podobne co by ale zaroven bolo tichsie na asfalte. Tie Larsen TT pri 20km+ na asfalte fakt hucia. Jazdim 70% lahky suchy teren (blato skutocne minimalne) a zbytok asfalt. Rozmer 26", sirka 1.9 az 2.0, dusove, jedno ci drot alebo kevlarova patka. Co by ste poradili?
Ja som Pace zmenil . Teraz mám oboje Panaracer Comet. Pri Pace sa mi často stalo že na poľnačke vyletel zadok biku. Pri CrossMark za dažda na asfalte smrť v očiach.
Ahojte, potreboval by som nové plášte. Doteraz som používal Continental Race king 26x2.2. Sú fajn, ale vadí mi ako nedržia v zákrutách. Na spevnenom povrchu sú fajn, ale na zvažniciach kde najčastejšie jazdím im moc nedôverujem. Obyčajne jazdím v suchu, ale už keď mám pred sebou vodu, tak sa nevyhýbam. Potrebujem ich strede tvrdé, lebo jazdím aj po cestách (nejak sa musím dopraviť) a po stranách niečo "drsnejšie", aby ma ten bajk podržal. Mali by byť kevlarové. Drôt už nechcem. Na cene nejak nezáleží, ale profi model asi nevyužijem. Priorita rýchlosť a váha. Dikes za rady.
Ten Aspen je zatial favorit. Nemate niekto skusenosti ako je na tom s odolnostou voci defektom?
Moja skusenost s Larsen TT je biedna - priemerne defekt kazdych 100km!! Fukam podla potreby na 3 az 4.5baru. Maly trn, crepina zo skridle, hocico male cez ten plast prejde!! Defekt opravujem kazdy tyzden!
peter2 neviem koľko vážiš, ale tie tlaky máš veľké. Skus niekedy nafúkať zadok 2 bar, predok okolo 1,6 a povoziť sa po nejakej svažnici. Hneď uvidíš ten rozdiel
peter2 neviem koľko vážiš, ale tie tlaky máš veľké. Skus niekedy nafúkať zadok 2 bar, predok okolo 1,6 a povoziť sa po nejakej svažnici. Hneď uvidíš ten rozdiel
ako sa to vezme. na plasti je pisany tlak 2.5 az 4.5baru. Mam 80kg, pri 2.5bar vzadu je to moc makke. 3.5 je tak akurat. ked idem vacsinu po asfalte tak prifuknem vzadu na ten max tlak co pisu. Po zvazniciach jazdim minimalne, riesim skor odolnost voci defektom - vyssi tlak by mal pomoct.
ak jazdi duse, tak 1.6 a aj 2 je malo ...
ale 4 je uz moc - moc aj na asfaltovy presun (kde bude citit kazdy kamienok)
ja fúkam v teréne s dušou na 1,8 bar. vzadu a 1,5 bar. vpredu mám 79kg a je to tak akurát aby som nechytil ráfik na koreňoch či ostrých skalách ale mám HT takže jazdím kľudne žiadne bláznovstvá . Na rozbitej asfaltke tak cca. 2,5 bar vpredu aj v zadu. Ak idem na cestu tak cca. 3,5 baru.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vieš mi niečo odporučiť co ma dobru výdrž a vydržia aj bočnice čosi viac
aj to sa môže stať, najistejšie napísať priamo na eshop a spýtať sa na to a bude mať istotu
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/continental-x-king-performance-29x220-mtb-plast-kevlar-12053.html
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/continental-x-king-performance-29x220-mtb-plast-kevlar-12053.html
Dal by si ich do zadu aj do predu ?
2x Continental za 23,90 + postovne 5€ stale mi to pride ako velmi dobra cena.
Jazdím XK vzadu, aj vpredu...bez problémov.
dobrá volba na lahký teren je
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/maxxis-aspen-mtb-plast-kevlar-26x210-8392.html
edit: ten race sa zda ze nie je v 26"
dobrá volba na lahký teren je
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/maxxis-aspen-mtb-plast-kevlar-26x210-8392.html
Ten Aspen je zatial favorit. Nemate niekto skusenosti ako je na tom s odolnostou voci defektom?
Moja skusenost s Larsen TT je biedna - priemerne defekt kazdych 100km!! Fukam podla potreby na 3 az 4.5baru. Maly trn, crepina zo skridle, hocico male cez ten plast prejde!! Defekt opravujem kazdy tyzden!
ako sa to vezme. na plasti je pisany tlak 2.5 az 4.5baru. Mam 80kg, pri 2.5bar vzadu je to moc makke. 3.5 je tak akurat. ked idem vacsinu po asfalte tak prifuknem vzadu na ten max tlak co pisu. Po zvazniciach jazdim minimalne, riesim skor odolnost voci defektom - vyssi tlak by mal pomoct.
ak jazdi duse, tak 1.6 a aj 2 je malo ...
ano, jasne ze s dusou. oni vedeli ze preco na plast dali min 250kPa.