chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Jediny problem tychto plastov na tvrdy podklad je bocne vedenie - jazdim RaceKing vpredu/vzadu. Na strku neradno velmi klopit. Trakcia za mokra nie je az taka zufala, ako by sa mohlo zdat, jasne, ze to nie je ako plaste na to urcene, ale nie je to ani uplna bieda. Odolnost na defekty pokial mas tubeless ready verziu, tak je uplne standardna. Ja odkedy mam bezduse som na vyjazde defekt nemusel riesit.
Dalsie plaste budu asi Aspeny, lebo tie plechove Continentaly nahodit na to treba velke kovove montpaky... Fakt sa s tym vzdy vytrapim.
Myslím že Aspen ako náhrada RaceKingov môže byť veľmi dobrá voľba. RaceKing bol super plášť. Naozaj to najrýchlejšie čo som mal, ale traily len také ľahšie a suché bez koreňov a skál. On nemá žiadne bočné segmenty na korene a náklon v náročnom teréne. Aspen má stred krásne rýchly, ale na bokoch stále sú veľmi výrazné bočné segmenty. Myslím, že také XC v suchších podmienkach s určitou dávkou techniky môže byť celkom dobrý...Sám som ho chcel na zadné koleso, ale nakoniec som na skúšku zobral Vittoria MEZCAL, ale v šírke 2,35 - podobný plášť, bočné segmenty na záber v náklone + rýchly stred.
Sponzorovaní jazdci majú od Maxxis úplne iné plášte sú komerčné plášte na predaj. Nino nejazdí sériovky. Tie plášte čo oni jazdia majú 170 TPI, špeciálnu zmes a celý plášť je taký ohybný, že sa dá poskladať ako duša. Samozrejme sú aj ľahšie. Oveľa lepšie držia aj v mokrých podmienkach vďaka lepšej zmesy.
Myslím že Aspen ako náhrada RaceKingov môže byť veľmi dobrá voľba. RaceKing bol super plášť. Naozaj to najrýchlejšie čo som mal, ale traily len také ľahšie a suché bez koreňov a skál. On nemá žiadne bočné segmenty na korene a náklon v náročnom teréne. Aspen má stred krásne rýchly, ale na bokoch stále sú veľmi výrazné bočné segmenty. Myslím, že také XC v suchších podmienkach s určitou dávkou techniky môže byť celkom dobrý...Sám som ho chcel na zadné koleso, ale nakoniec som na skúšku zobral Vittoria MEZCAL, ale v šírke 2,35 - podobný plášť, bočné segmenty na záber v náklone + rýchly stred.
lepší a rovnako rýchly je rekon race , ale lepšie drží v náklone
Môže byť. Rekony som mal , ale tú klasickú verziu v šírke 2,25. Celkom fajné boli. Kamarát čo chodíme na nedeľné jazdy tak má vpredu Ardent RACE a tiež to vyzerá schopný plášť. Maxxisy sú všeobecne celkom fajn plášte. Mne sa teraz celkom osvedčujú Vittorie...len tu chalanisko špekuloval RaceKinga nahradiť Aspenom, tak sa mi to zdalo ako fajn nápad. Vittoria už môže byť pre veľa ľudí ťažká...Má vyše 700g, ale až 120 TPI, čo je super hodnota.
ardent race 2,25 mám vpredu vo verzii EXO DC TR má ale až 800g!
recon race 2.25 vzadu rovnaká verzia 660g neviem či by som tie nové 2.4ky natrepal do stareho ramu pri 30mm rafloch....
Ja som začal koncom minulého leta po dlhoročnej prestávke naplno s bikom opäť a skúšal som gramáriť. Najlacnejší spôsob ako odľahčiť bike sú plášte. Tak som tam dal RaceKing-RaceSport,,Super..Do kopca som letel, len akonáhle sa ten plášť dotkol kameňa tak hneď vyzeral že sa pretrhne. Hmotnosť 499g. No..a postupom som tak zistil, že najlepšie plášte, ktoré sa dajú použiť aj na kamene a korene sú viac ako 620-650g. Takže aj túto kombináciu ArdentRACE + Rekon RACE by som rád vyskúšal..Len to by ma tie plášte už vyhodili z domu. A to mám ešte takmer nepoužité kombo parádnych MICHELINOV FORCE XC a AM comp line a jeden CONTI Mountaing KING.
Nie nie...Mám ešte jeden REKON (klasický 29x2,25), ale ten má niekoľko 100 km, ale ja jazdím len 29ky kolesá. Niektoré tie mierne jazdenky by som aj daroval, lebo ak raz obujem ten plášť a chcem predať za 10-15 eur, tak bez šance..Len nejazdené som popredával aj to pod cenu hlboko
Ahoj, chcem sa poradiť vo výbere nových plášťov.
Jazdím síce na hardtail-i 29" s klasickými 2.2, ale obzerám sa po niečom "ľahšom, užšom a s hladším dezénom", nakoľko popravde 90% mojich výjazdov sú skrz tatranské osady - teda asfalt nie 100%-nej kvality - a ešte o čosi horší pri cestách napr. na a z Sliezskeho domu, PP pleso a podobne ... Neviem ale zhodnotiť až o koľko menej robustné plášte si môžem dovoliť, aby ma to pri nejakom rýchlejšom zjazde či pokropenej ceste na tej mojej 14 kg šunke už nevykotilo do lesa či poľa...
Viete mi poradiť, pod akú šírku plášťa teda už radšej neísť, no aby som si zároveň uľahčil šliapanie po takýchto cestách a do kopcov? Ráfiky sú 622x18. (nepohrdnem ani konkrétnymi typmi ) Vopred ďakujem.
zdravim, jazdi tu niekto maxxis aspen na prednom? predpokladam, ze vzadu je v pohode, ale vpredu by mal asi menej skuseny jazdec, tak ako ja na nejakom viac technickom traily problem... rozmyslam, pretoze cycle ma momentalne kevlarove za 20 dukatov, ale bez exo...
mal som ho na skušku, max na polňacky a gravela, nedrží nič v naklone v predu ani moc vzadu, a bez EXo je to papierik, na kamene nie... na hlinu fajn ,na prachu šmýka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dalsie plaste budu asi Aspeny, lebo tie plechove Continentaly nahodit na to treba velke kovove montpaky... Fakt sa s tym vzdy vytrapim.
lepší a rovnako rýchly je rekon race , ale lepšie drží v náklone
recon race 2.25 vzadu rovnaká verzia 660g neviem či by som tie nové 2.4ky natrepal do stareho ramu pri 30mm rafloch....
Vittoria Barzo plášť 27.5x2.25", kevlar - 18€
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/vittoria-barzo-plast-27-5x2-25--kevlar.html
Maxxis Ikon 27,5x2,20" MTB plášť kevlar - 19€
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/maxxis-ikon-27-5x2-20-mtb-plast-kevlar.html
Continental Trail King Performance 27.5x2.20" Tubeless Ready, kevlar - 19,4€
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/continental-trail-king-performance-27-5x2-20-tubeless-ready-kevlar.html
Continental Race King Performance 27,5x2,20" MTB plášť kevlar - 21€
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/continental-race-king-performance-27-5x2-20-mtb-plast-kevlar.html
Continental Race King 27.5x2.20" Performance, plášť, TLR, kevlar
37,99 €
MOC 41,99 €Vittoria Barzo 27.5x2.25" plášť , kevlar/drôt
27,99 €
savings Maxxis Ikon 27.5x2.20" plášť, kevlar
26,99 € savings
MOC 47,99 €Jazdím síce na hardtail-i 29" s klasickými 2.2, ale obzerám sa po niečom "ľahšom, užšom a s hladším dezénom", nakoľko popravde 90% mojich výjazdov sú skrz tatranské osady - teda asfalt nie 100%-nej kvality - a ešte o čosi horší pri cestách napr. na a z Sliezskeho domu, PP pleso a podobne ... Neviem ale zhodnotiť až o koľko menej robustné plášte si môžem dovoliť, aby ma to pri nejakom rýchlejšom zjazde či pokropenej ceste na tej mojej 14 kg šunke už nevykotilo do lesa či poľa...
Viete mi poradiť, pod akú šírku plášťa teda už radšej neísť, no aby som si zároveň uľahčil šliapanie po takýchto cestách a do kopcov? Ráfiky sú 622x18. (nepohrdnem ani konkrétnymi typmi