chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ak by si dal tento príspevok na konci sezóny, tak ja by som ti povedal, že dojazdi a na jar nový. Ja osobne by som tam dal už nový .Neviem aký typ terénu jazdíš, či polnačky a asfalt, alebo nejaký seriózny les/trail? Aj tie prechodové a bočné štuple sú už ohlodané. Podľa mňa s ďalšími pribúdajúcimi km budú jazdné vlastnosti len degradovať viac a viac.
podla tvojho pocitu. toto je uz na zahodenie, ale jazdil som aj horsie.
popravde by sa mal menit ked zmiznu tie drazky v stuploch na behuni - vtedy si zodral tu makksiu zmes. na asfalte plast zrychli ale viac klze na mokrom.
Za mňa je to teda tiež už hodne zjazdený plášť. Ak vieš, čo robíš, tak do suchých podmienok a ľahkého terénu / na asfalt je to ešte OK, no pri čomkoľvek serióznejšom už imho to opotrebovanie pocítiš.
niekomu ho posun za 2 piva na jazdnie do prace.
ja som včera na zadnom menil TUfo ,mal vyšší dezen aj ked štuple som mal viac ošklbané.. už to tak nebrzdilo a nedržalo v naklone....
Jezus ano dik, 90% asfalt plus dake lesne cesticky. Islo mi o to, aky najuzsi plast na tie rafiky co su tam viem nahodit. 2,10" by bolo fajn, ak by to slo.
Najuzsi pouzitelny je prave ten cca 1,5" (37-38 mm) co som nan dal link. Ale ta sirka nie je az tak dolezita. Skor ten dezen robi rozdiel. Hladky slick bude na asfalte samozrejme najlepsi a v terene najhorsi. Okrem toho Rapid Roba je celkom dobry univerzal aj Smart Sam:
manila ešte pridám k možným riešeniam aj Schwalbe Hurricane, a podľa mňa nie je úplne dôležité riešiť šírku plášťa, ja mám na Hurikanoch 2,4 obutu sadu kolies na enduro, chodím s tým na asfaltovy pumptrack a funguje to dobre ...
Na Hurricanoch som dával keydsi po na asfalte celkom dlhé štreky a nemožem sa sťažovať, Mimo asfalt to už také dobré nie a mal som šťastie aj na dosť defektov. Na cestu ale dobrá voľba.
vdaka za odpovede
na starom 26" som mala schwalbe smart sam, a na Kellys rapid rob, vsetko 2,1" a mam pocit ze jazda po asfalte bola omnoho lepsia ako na tych nobby nic co su teraz na GC.
Popozeram a objednam nieco z tych co ste poradili.
Tak Nobby Nic nieje moc vhodný na asfalt a v 2,4" má dobrých 900g. Keď si vyberieš niečo s jemnejšim vzorom a hmotnostou cca 700g na plášť, tak sa ti bude zdat, že letis
Pace vs NN.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
popravde by sa mal menit ked zmiznu tie drazky v stuploch na behuni - vtedy si zodral tu makksiu zmes. na asfalte plast zrychli ale viac klze na mokrom.
ja som včera na zadnom menil TUfo ,mal vyšší dezen aj ked štuple som mal viac ošklbané.. už to tak nebrzdilo a nedržalo v naklone....
Mtbiker mi cenu na barzo nedorovnal /znížil na 45€/
https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/vittoria-barzo-tnt-graphene-2.0-tubeless-29-x-2.35-mtb-tyre/140558670/p
Inak aj conti 5000 s majú stále pod 60
Kupoval som kombo mezcal/barzo TNT začiatkom roka z bikeinn. Cena bezkonkurenčná 60€ za oba plášte.
Zodraty ikon sa prave prejavi tym, ze velmi naprd brzdi v lese.
Pokial jazdis vacsinou asfalt a na pohodu, tak to este mozes tisicku pojazdit.
Na denne dochadzanie do prace po hradzi su 2,4" dost masaker.
Neviem sa k tomu nikde dopatrat, pridavam aj link na bike, vdaka:
https://www.canyon.com/en-mk/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon/grand-canyon-8-wmn/3274.html?dwvar_3274_pv_rahmenfarbe=WH&dwvar_3274_pv_rahmengroesse=M#productDetailModalTriggerGridContainer
Ak by to malo byt pouzitelne aj na nespevnene povrchy a s nizkym odporom na asfalte, tak potom toto: https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-rapid-rob-29x210-plast-drot-p71335.html
savings Schwalbe RAPID ROB 29x2.10" plášť, drôt
14,69 € savings
MOC 24,99 €CST Control Viva Eco 28x1.50" plášť, drôt
12,19 €
MOC 12,99 €1,8": https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-treking/trekingove-plaste/schwalbe-smart-sam-700x45c-plast-drot-p95699.html
2,1": https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-smart-sam-29x210-addix-performance-plast-drot-p32995.html
Schwalbe SMART SAM 700x45C plášť, drôt
29,99 €
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-pace-29x210-plast-drot-p149707.html
Dal by sa dať aj užší plášť, ale nech sa zachová aspoň aké také pohodlie.
-14% Maxxis Pace 29x2.10" plášť, drôt
19,69 € -14%
MOC 37,99 €na starom 26" som mala schwalbe smart sam, a na Kellys rapid rob, vsetko 2,1" a mam pocit ze jazda po asfalte bola omnoho lepsia ako na tych nobby nic co su teraz na GC.
Popozeram a objednam nieco z tych co ste poradili.
Pace vs NN.