chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Wetscream jazdit na enduro by bolo doslova smiesne Tak mozno v zime na sneh. Tak neviem potom. Mozno si uz nepomozem. Jedine sirsi plast, len to by som skapal do kopca.
Zablokovane koleso, smykam teren, no chcelo by to vacsie trenie aby ma viac spomalovalo. Poznas tie pasaze ked mas gule na zadnom kolese, kazdu chvilu cakas kedy pride tiger, a predna brzda ani dotknut.
Môže skúsiť aj niečo bez duše, plášť bude lepšie kopírovať terén a možno aj tlaky budeš voziť nižšie (ak už teraz nemáš nejaký veľmi nízky). Tiež to bude rýchlejšie (pri porovnaní rovnakého plášťa) a v prípade že zoberieš nejaký "poctivý" plášť tak to aj niečo vydrží.
Ráfik nemá najideálnejší profil, ale sú aj horšie
No bezdus by som rad dal ale nemam na to raf vhodny. Nechcem tie poulicne riesenia lebo ludia to potom vyzuvaju v terene. Tlaky mam okolo 2bar co je fakt moc ale nenavyberam si ked nechcem sekat. V zime vymyslim ine kolesa a UST ma neobide.
By si zistil po nahodení že vyzuť niektoré TLR plášte bude obrovský problém aj na tvojom ráfiku.
Jediné čo by ten ráfik menej vhodným profilom spôsobil by bolo jednoduchšie odsunutie pätky plášťa od pätky ráfiku a teda by si občas tmel odgrcol keby vhodne trafíš nejakú hranu alebo tvrdo dopadneš...
Ťažko takto porovnávať. Nový Rocket Ron sa mi po cca 600km momentalne zda podstatne lepsi ako starsi (predne koleso). Stuple su trosku väčšie a stred stuplu je plny a nie vydlabany ako na starsej verzii. Celkovo su vo vysledku tie stuple pevnejsie a aj pocit z gripu je lepsi. Vyzera, ze aj trochu dlhsie vydrzi.
Na druhej strane performance verziu som nejazdil a neviem co to je za zmes gumy. Predpokladam, ze je tiez ina a ovplyvni jazdne vlastnosti aj vydrz.
No bezdus by som rad dal ale nemam na to raf vhodny. Nechcem tie poulicne riesenia lebo ludia to potom vyzuvaju v terene. Tlaky mam okolo 2bar co je fakt moc ale nenavyberam si ked nechcem sekat. V zime vymyslim ine kolesa a UST ma neobide.
ved skus nafukat na max. povoleny tlak..., ja jazdim okolo 2, stale pocuvam ci nemam defekt
edit: palo1707 skus stlacit autopneu ked nie je nahodena, je to trochu iny matros ako na bike
Marinada aké tam máš duše? Ja jazdím trochu viac ako sú minimálne povolené tlaky,defekty som mával iba vzadu a teras už dlhšie zatial nemám odkedy vozím maxxis freeride dušu. Ono možno aj tu bude problém s tým brzdením,keĎ je plášť príliš nabombovaný nemá až takú schopnosť sám brzdiť...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Širšia verzia toho istého plášťa - celkovo menší valivý odpor pokiaľ teda nešlapeš stále po asfalte
Ráfik nemá najideálnejší profil, ale sú aj horšie
Jediné čo by ten ráfik menej vhodným profilom spôsobil by bolo jednoduchšie odsunutie pätky plášťa od pätky ráfiku a teda by si občas tmel odgrcol keby vhodne trafíš nejakú hranu alebo tvrdo dopadneš...
je v tomto prípade lepšie ísť do EVO strej, alebo PERORMANCE novej http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?cPath=22_223_224&products_id=104845
Na druhej strane performance verziu som nejazdil a neviem co to je za zmes gumy. Predpokladam, ze je tiez ina a ovplyvni jazdne vlastnosti aj vydrz.
2 bary je moc? to je zvycajme minimum, nie?
je v tomto prípade lepšie ísť do EVO strej, alebo PERORMANCE novej http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?cPath=22_223_224&products_id=104845
podla obrazka by som sa radsej neorientoval
edit: palo1707 skus stlacit autopneu ked nie je nahodena, je to trochu iny matros ako na bike