chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Teraz mám MK2 vpredu a vzadu XKing (obe RS)
Jazdí sa na tom celkom fajn, ale chcem skúsiť čosi ešte "terénnejšie", na asfalt budem mať HT
Zaujíma ma hlavne výdrž MK2 vzadu; ten polovičný dezén po 500km by ma mimoriadne nepotešil
Mne mk2 protection vzadu jazdil 500km a stale je ako novy. Celkom ma prekvapil. V predu uz 1500 a stale je ako novy. Jedina chyba je ze sa drolia bocne stuple.
A avsak xking rs vzadu po 500km vyzera o dost horsie. Doslova sa rozpadava.
Vsetko zavisi od zmesi. Ak je zla varka tak verim tomu ze vzorka dokaze zmiznut aj za par vyjazdov.
Zvažujem dopredu obuť NN a dozadu R Ron. Resp oba R Ron.
Asfalt, lesné cesty a chodníčky, zvážnice, ... (skákanie,skaly, ... nie). Má v tom prípade NN vpredu význam?
Ešte sa neviem rozhodnúť či 26x2,1, alebo 26x2,25. Aktuálne mám BONTRAGER XR1 26x2,2 a so šírkou som spokojný. Akurát v blate a prachu vôbec nedržia, pre to ich chcem vymeniť.
NN je v predu TOP a dozado RR alebo Racing Ralph a co sa tyka sirky na tvoju jazdu asi 2.25 urcite lepsie ako 2.1 ten NN drzi ako prilepeny fakt super plast
Mám NN v predu a aj vzadu(ešte od kúpy biku) a v prachu veľmi zle držia a v blate tiež.Ešte ich dorazím a potom kúpim aj ja niečo iné.
Na asfalte a tvrdom povrchu idú veľmi dobre a čo ma prekvapilo,že aj po odjazdení 4000 km mam na nich viac ako polovičný dezén a vyzerajú len trocha zjazdené.
Asi to bude aj mojou nízkou váhou.
Ja mám NOBY NIC 2,1 EVO v predu aj na zadnom ale jazdil som aj kombináciu NN v predu a RACING RALPH vzadu ale RR už bol z dezénom ako formula takmer hladký a doma bol po ruke ešte jeden NN po otcovi tak tam šiel.
Tiež majú nenormálnu výdrž ale na budúci rok už určite pojdu dole.
Zase sa tu niektorí bavíte o plášťoch ako keby každý model mal len jednu zmes a každý ho vozil na rovnakom tlaku. Nemá to takto zmysel, sú tam obrovské rozdiely.
NN nedrží a vydrží dlho aj vzadu - tak to máš asi Performance verziu, lubo28.
Presne ako píše PatrikL na výdrži či jazdných vlastnostiach sa podiela veľa faktorov (váha jazdca, tlak v pneu, spôsob jazdenia, nie vždy rovnaká zmes materiálu, druh terénu resp. jazdenie väčšinou asfalt ...)
Kombinácie ktoré mne vyhovovali:
* v predu NOBY NIC v zadu RACING RALPH - Jazda v suchom teréne ale nie štrk, poľné cesty, asfalt.
* v predu NOBY NIC v zadu NOBY NIC - v podstate univerzál ale mne v blate držali perfektne a nemali problém ani v snehu.
* v predu ROCKET RON v zadu ROCKET RON - zatiaľ naj plášte čo som jazdil (momentálne nahodené)
Všetky tieto kombinácie čo som jazdil boli v šírke 2,1 v kevlarovej trojzmesovej EVO verzii tlak v dušiach od 2,5 - 3 BARu a moja váha sa pohybuje od 80-90kg podľa toho v akom štádiu je sezóna momentálne 86kg
Práve naopak, z hľadiska valivého odporu budú na tom širšie väčšinou lepšie.
Dopredu by som určite hodil skôr niečo s mäkšou zmesou/nejaké čo lepšie držia a dozadu by sa hodila aj nejaká ochrana bokov/tuhšia bočnica.
v mojom prípade je strop za dva plášte 50 E, takže zvažujem len verziu performance. Neviete mi niekto zmerať reálnu šírku NN a RR pri veľkostiach 2,1 a 2,25. Porovnal by som si to s tým, čo mám teraz.
na ráfikoch mavic ST-vnútorná šírka 19 mm,majú obidva 54 mm (predný NobbyNic EVO SnakeSkin,zadný RacingRalph EVO DoubleDefens,obidva rozmer 26 x 2,25,u verzíí s drôtenou pätkou to ale môže byť o cca 1 mm viac alebo menej,záleží aj od tlaku-ja mám vpredu 1,8 vzadu 2 BAR
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jazdí sa na tom celkom fajn, ale chcem skúsiť čosi ešte "terénnejšie", na asfalt budem mať HT
Zaujíma ma hlavne výdrž MK2 vzadu; ten polovičný dezén po 500km by ma mimoriadne nepotešil
A avsak xking rs vzadu po 500km vyzera o dost horsie. Doslova sa rozpadava.
Vsetko zavisi od zmesi. Ak je zla varka tak verim tomu ze vzorka dokaze zmiznut aj za par vyjazdov.
je to ta najlacnejsia kevlarova verzia
Asfalt, lesné cesty a chodníčky, zvážnice, ... (skákanie,skaly, ... nie). Má v tom prípade NN vpredu význam?
Ešte sa neviem rozhodnúť či 26x2,1, alebo 26x2,25. Aktuálne mám BONTRAGER XR1 26x2,2 a so šírkou som spokojný. Akurát v blate a prachu vôbec nedržia, pre to ich chcem vymeniť.
Na asfalte a tvrdom povrchu idú veľmi dobre a čo ma prekvapilo,že aj po odjazdení 4000 km mam na nich viac ako polovičný dezén a vyzerajú len trocha zjazdené.
Asi to bude aj mojou nízkou váhou.
Tiež majú nenormálnu výdrž ale na budúci rok už určite pojdu dole.
NN nedrží a vydrží dlho aj vzadu - tak to máš asi Performance verziu, lubo28.
Kombinácie ktoré mne vyhovovali:
* v predu NOBY NIC v zadu RACING RALPH - Jazda v suchom teréne ale nie štrk, poľné cesty, asfalt.
* v predu NOBY NIC v zadu NOBY NIC - v podstate univerzál ale mne v blate držali perfektne a nemali problém ani v snehu.
* v predu ROCKET RON v zadu ROCKET RON - zatiaľ naj plášte čo som jazdil (momentálne nahodené)
Všetky tieto kombinácie čo som jazdil boli v šírke 2,1 v kevlarovej trojzmesovej EVO verzii tlak v dušiach od 2,5 - 3 BARu a moja váha sa pohybuje od 80-90kg podľa toho v akom štádiu je sezóna
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-schwalbe-nobby-nic-performance-26-kevlar/4324
moja váha +/- 90kg, tlaky nemám čím merať, ale snažím sa fúkať na tvrdo. Asi v šírke 2,25, najmä z vizuálneho hľadiska sa mi 2,1 zdajú úzke. Akurát neviem posúdiť, ako citeľne postrehnem pri šlapaní väčší odpor 2,25iek.
savings Schwalbe ROCKET RON 26x2,25" Performance Addix E-25, plášť, TLR, kevlar
26,99 € savings
MOC 44,99 €savings Schwalbe Nobby Nic 26x2.25" Performance Addix plášť, TLR, kevlar
29,90 € savings
MOC 44,99 €Dopredu by som určite hodil skôr niečo s mäkšou zmesou/nejaké čo lepšie držia a dozadu by sa hodila aj nejaká ochrana bokov/tuhšia bočnica.
Áno,je to NN performance.
V cene je dosť