chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Potreboval by som poradit ake plaste na take AM vozenie, bol som rozhodnuty pre Maxxis Ardent ale akosi sa mi ta vzorka zda mala.
Jazdim: lesny teren - (hlina, listie, ihlicie); polne cesty- (prach, kamen); luky - (trava a chodniky- sucha utlacena hlina) a pod.
Cize casto idem po klasickej lesnej ceste kde je hlina utlacena s ihlicim alebo listim - hore kopcom aj dole - Hore mi sprehabuju (mam 1.95 wolverin) dole mi zase idu kolesa do smyku..
Urcite by som chcel 2.2-2.3 plaste do 35e za jeden s dobrou (agresivnejsou) vzorkou, hmotnost do 700g a kevlar - do sucheho max vlhkeho terenu - mokro nejazdim ani bahno. Viete mi poradit nieco z vlastnych skusenosti co by bolo na moje jazdenie dobre ?
PS: v suvislosti s tym som pozeral na continental der baron, rubber queen, schwalbe hans damf - len neviem najst viac info ako sa chovaju v tom teren aky potrebujem a tiez hmotnost tych plastov
na to co pises ti musia stacit XC plaste.. ale s odretymi usami sa zmestia do limitu hans damfy zo syncycle. akurat nie su skladom. vzorka je ako Fat albert akurat je to mensi balon
na to co pises ti musia stacit XC plaste.. ale s odretymi usami sa zmestia do limitu hans damfy zo syncycle. akurat nie su skladom. vzorka je ako Fat albert akurat je to mensi balon
Noo cena je fajn, a su v mojom uzsiom vybere - ako ej to s opotrebenim toho plasta ? Derie sa rychle ako ostatne schwable, alebo je natom lepsie (o Fat Alber som cital ze sa az tak nederu, no hans damf netusim..)
ano caliber, ale zmesti sa (az na ten Hans dampf,ktory ma 60mm co bude tesne) nakolko som premeriaval sirku prednej aj zadnej vidli a 65mm je na doraz cize taky napr. conti q r by vocisl pri svojich 55m v pohodicke - no radsej by som siel do agresivnejsej vzorky zo sirkou plasta do tych 2.3
Je to XC bicykel, máš tam 19mm ráfiky, zmesti sa to tesne ak vôbec... Tie plášte kritizovali aj tu http://www.bike-advisor.com/reviews/ctm-caliber-1-0-review-2013.html , to že sú veľmi zlé v niektorých ohľadoch neznamená že musíš hneď hľadať nejaký extrém. Poriadny AM plášť by mal plne dostačovať, navyše to bude ľahšia a pravdepodobne aj rýchlejšia voľba, ak nepreženieš šírku tak to bude použiteľné za každých podmienok...
no to ze mam 19mm rafik je jasne ale ako si som si to neuvodomil v tom smere ze aj nato musim pozerat no ok, teda.. skusim hladat nieco menej extremnejsie, mne nejde ani tak o 2,3 plaste ale urcite chcem sirsie ako 1,95 ide mi hlavne o vzorku a ta na hans dampf alebo fat albert je podla mna ssuper, nico take najst na sirke 2.1 -2.2 hned beriem - hlavne bocne drapy nech su dobre a strede co neprehrabne len tak na hocicom a tiez nech to nezjazdim na vikend
skus http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-wild-rock%C2%B4r-2-10/3855 mozno bude spokojny. FA v sirke 2.4 maju sice ovela istejsie bocne vedenie ale nie je to zly plast..hlavne v porovnani s tvojim. pre upresnenie.. od ziadneho plasta nemozes cakat ze ked sa postavis zo sedla a este sa naklonis nad riaditka tak nebude presmykovat.. to je dufam jasne
na ten Michelin wild rocker som pozeral ale na 2,25 (coz je tiez uz poriadny balon) a ta 2,25 je v zemsi C5/C6 ale 2,1 je v zemsi C4 - co sa mi vidi ze je ovela makksia (zaroven rychlejsie niciaca) zmes nie ?
S tym presmikom je mi to jasne, len men to hrabe do kopca aj ked sedim na bajku a taham na lahkom (a to mam 85kg)
Pozeral som aj na tento, len som z neho mal taky subjektivny pocit ze tie stredove "drapy" niesu extra velke - bude sice rychly ale ci zvladne aj taky sipky, kamenisty teren, neviem..
Tie Wild rockry by sovjou vzorkou boli urcite super ale 2.25 je velky balon pre mna a 2.1 vyzera byt OK az nato ze oproti 2.25 (kde ze zmes C5/C6) maju C4 - Ak je C4 to iste ako zmes 40a tak to je extrnre makka zmes - sice krasne "lepiva" no rychlo sa niciaca, bojim sa aby mi pri brzdeni na kamenoch netrhalo "figurky" z dezenu..
Pozeral som aj na tento, len som z neho mal taky subjektivny pocit ze tie stredove "drapy" niesu extra velke - bude sice rychly ale ci zvladne aj taky sipky, kamenisty teren, neviem..
Tie Wild rockry by sovjou vzorkou boli urcite super ale 2.25 je velky balon pre mna a 2.1 vyzera byt OK az nato ze oproti 2.25 (kde ze zmes C5/C6) maju C4 - Ak je C4 to iste ako zmes 40a tak to je extrnre makka zmes - sice krasne "lepiva" no rychlo sa niciaca, bojim sa aby mi pri brzdeni na kamenoch netrhalo "figurky" z dezenu..
Taký terén ako píšeš zvládne v pohode a ako napovedá aj názov, grip majú veľmi dobrý. Mám na nich najazdené cez 2000 km a keď ich zoderiem tak pôjdem do nich asi znovu. Tie rockery sú skôr do extrémnejších podmienok a ako si písal tak sa aj určite rýchlejšie zoderú a budú klásť aj väčší odpor... Na jazdenie bez väčších etrémov je podľa mňa vhodnejší griper
OK tak tie michelny vyradzujem.
Tak a teraz dve otazky an koniec:
1)MAXXIS Ardent EXO, kevlar 26x2.25 - 705g alebo Michelin Wild Grip´r 26x2,25 kevlar - 570-680g ---- Ide mi o dobry pomer rychlost a zaber
2) aky je rozidiel medzi Michelim Wild Grip´r a Wild Grip´r advenced (okrem hmotnosti-advenced je ten 570g)
Ardent? Poprsi a mas problem, rovno vyhod ak nejazdis iba za sucha. Wild grip, alebo Continental Rubber Queen
O tom v suvislost s Ardent som nieco pocul, ale nechapem preco.. ved Ardent sa vyrabaju v niekolkych tvrdostiach, myslim ze to je: 70a, 60a a 42a No a ak by to bola 70a tak je to jasne ale 60a by uz mala byt cekom OK. A druhy fakt je ze ak som dobre pozeral tak tie gripery sa vyrabaju v zmesi tiez okolo 60a cize by to malo byt narovkano z ardent (Ak som dobre pozeral) Nehadam sa len uvazujem
Tak som is to overoval Ardent je vo variantach ( co sa GUMY tyka)
3C-70a+42a+40a
super traci - 42a
a "klasicky" 70a
tiez v jednozmesi 60a
Michelin Wild gripr je v dvoj zmesi 59a/55a
-cize je to narovnako s tou 60a ardent, ale neviete niekto ktory e-shop sa zaobera spolupracou s MAXXIS ? Lebo mam poziadavku na tento plast MAXXIS Ardent 26x2,25 EXO, kevlar 60a no nikde ho nemozem najst.. Jedine v zahranici mi vybehol aj to na jednej stranke iba.
Vdaka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jazdim: lesny teren - (hlina, listie, ihlicie); polne cesty- (prach, kamen); luky - (trava a chodniky- sucha utlacena hlina) a pod.
Cize casto idem po klasickej lesnej ceste kde je hlina utlacena s ihlicim alebo listim - hore kopcom aj dole - Hore mi sprehabuju (mam 1.95 wolverin) dole mi zase idu kolesa do smyku..
Urcite by som chcel 2.2-2.3 plaste do 35e za jeden s dobrou (agresivnejsou) vzorkou, hmotnost do 700g a kevlar - do sucheho max vlhkeho terenu - mokro nejazdim ani bahno. Viete mi poradit nieco z vlastnych skusenosti co by bolo na moje jazdenie dobre ?
PS: v suvislosti s tym som pozeral na continental der baron, rubber queen, schwalbe hans damf - len neviem najst viac info ako sa chovaju v tom teren aky potrebujem a tiez hmotnost tych plastov
Vdaka
Noo cena je fajn, a su v mojom uzsiom vybere - ako ej to s opotrebenim toho plasta ? Derie sa rychle ako ostatne schwable, alebo je natom lepsie (o Fat Alber som cital ze sa az tak nederu, no hans damf netusim..)
Dopredu http://www.skvarka.sk/katalog/105-xc-trail/1181-purgatory-control , dozadu http://www.skvarka.sk/katalog/105-xc-trail/2941-ground-control
Na aký bicykel to ide? Ak na http://www.ctm.sk/model/mtb/caliber-2-0/ , tak z toho tvojho výberu by som tam nedával žiadny plášť. Však sa tam ani nezmestia
Michelin Wild Enduro Front Magix Competion line 29x2,40 TS TLR MTB plášť kevlar čierny
79,99 €
MOC 88,99 €S tym presmikom je mi to jasne, len men to hrabe do kopca aj ked sedim na bajku a taham na lahkom (a to mam 85kg)
Michelin Wild Enduro Front Magix Competion line 29x2,40 TS TLR MTB plášť kevlar čierny
79,99 €
MOC 88,99 €Pozeral som aj na tento, len som z neho mal taky subjektivny pocit ze tie stredove "drapy" niesu extra velke - bude sice rychly ale ci zvladne aj taky sipky, kamenisty teren, neviem..
79,99 €
MOC 88,99 €Tie Wild rockry by sovjou vzorkou boli urcite super ale 2.25 je velky balon pre mna a 2.1 vyzera byt OK az nato ze oproti 2.25 (kde ze zmes C5/C6) maju C4 - Ak je C4 to iste ako zmes 40a tak to je extrnre makka zmes - sice krasne "lepiva" no rychlo sa niciaca, bojim sa aby mi pri brzdeni na kamenoch netrhalo "figurky" z dezenu..
Taký terén ako píšeš zvládne v pohode a ako napovedá aj názov, grip majú veľmi dobrý. Mám na nich najazdené cez 2000 km a keď ich zoderiem tak pôjdem do nich asi znovu. Tie rockery sú skôr do extrémnejších podmienok a ako si písal tak sa aj určite rýchlejšie zoderú a budú klásť aj väčší odpor... Na jazdenie bez väčších etrémov je podľa mňa vhodnejší griper
Tak a teraz dve otazky an koniec:
1)MAXXIS Ardent EXO, kevlar 26x2.25 - 705g alebo Michelin Wild Grip´r 26x2,25 kevlar - 570-680g ---- Ide mi o dobry pomer rychlost a zaber
2) aky je rozidiel medzi Michelim Wild Grip´r a Wild Grip´r advenced (okrem hmotnosti-advenced je ten 570g)
Vdaka
O tom v suvislost s Ardent som nieco pocul, ale nechapem preco.. ved Ardent sa vyrabaju v niekolkych tvrdostiach, myslim ze to je: 70a, 60a a 42a No a ak by to bola 70a tak je to jasne ale 60a by uz mala byt cekom OK. A druhy fakt je ze ak som dobre pozeral tak tie gripery sa vyrabaju v zmesi tiez okolo 60a cize by to malo byt narovkano z ardent (Ak som dobre pozeral) Nehadam sa len uvazujem
3C-70a+42a+40a
super traci - 42a
a "klasicky" 70a
tiez v jednozmesi 60a
Michelin Wild gripr je v dvoj zmesi 59a/55a
-cize je to narovnako s tou 60a ardent, ale neviete niekto ktory e-shop sa zaobera spolupracou s MAXXIS ? Lebo mam poziadavku na tento plast MAXXIS Ardent 26x2,25 EXO, kevlar 60a no nikde ho nemozem najst.. Jedine v zahranici mi vybehol aj to na jednej stranke iba.
Vdaka