chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
to je tak, ked sa iba spomenie nazov plasta (niekedy dokonca iba firma), to ze z kazdeho plasta je na milu jarmilu verzii uz malokoho zaujima
Praveze v partii mame ardenty, za sucha pohoda, ale za mokra maju problem drzat stopu, nieto brzdit prednym, o korenoch a skalach nehovoriac, na vyjazdoch neraz sklamali, nikdy viac... Ano je milion verzii, viem, sam som dlho riesil ake plaste.. Ardent ktory by nieco podrzal je vo verzii 42ST a vazi skoro 1200 gramov, no ajtak ma nizky vzorok, no nekup to na am. Sice neplanuje jazdit za mokra, ale clovek nikdy nevie, v shmu sa zvyknu mylit
ak nebudu mat v libike tak sa obrat rovno na dovozcu, v eschope maju takme vsetky modely od maxxis
Praveze v partii mame ardenty, za sucha pohoda, ale za mokra maju problem drzat stopu, nieto brzdit prednym, o korenoch a skalach nehovoriac, na vyjazdoch neraz sklamali, nikdy viac... Ano je milion verzii, viem, sam som dlho riesil ake plaste.. Ardent ktory by nieco podrzal je vo verzii 42ST a vazi skoro 1200 gramov, no ajtak ma nizky vzorok, no nekup to na am. Sice neplanuje jazdit za mokra, ale clovek nikdy nevie, v shmu sa zvyknu mylit
ak nebudu mat v libike tak sa obrat rovno na dovozcu, v eschope maju takme vsetky modely od maxxis
No beriem, ja len ze s tymi W.Gripr maju skoro na vlas totoznu zmes tak my to nejde do hlavy, a k tomu ardent ma podla mna o trosicku vyssiu vzorku ako griper: http://www.mtb-forum.eu/mountainbike-forum/maxxis-ardent.jpg http://reviews.mtbr.com/wp-content/uploads/2012/07/P7232132.jpg
Nieco som o tych ardentoch a mokrom podklade cital no teraz fakt neviem. Ten griper sa za vlhka sprava ako ? Ja sice nebudem za mokra jazdit ale ako pises clovek nikdy nevie.. viacej sa bojim aby mi nehrabalo na sypkom podklade pri slapani do kopca, alebo aby ma pri "sikomom" zjazde dole kopcom(hlina, zmes-hlinalisite, ihlicie), nesklzavalo.. ako to robi teraz
a to som este nespomenul, ze aj ten isty plast sa znacne rozdielne sprava pri roznych tlakoch
a to uz ani neberiem do uvahy jazcove schopnosti (co jednemu klze, druhemu zabera...)
Caute,
zhanam setup 26" plastov na take XC a Trail jazdenie, proste to co je v okoli Bratislavy v horach , rad by som nieco lacne, co je pomerne rychle a co aj nieco udrzi, chcem 2.1" (+/-) sirku, vazim 100kilo tak nieco co hned neprerazim(na korenoch, kamenoch), taktiez by aj dlhsia zivotnost plastov prisla vhod. Preto som aj zamietol Schwalbe plaste, nakolko tie lacne verzie mi nepridu moc spolahlive.
Pred rokom som vozil Maxxis Minion DH f/r 2.35 tie krasne drzali, neprerazil som ich nikde ale boli pre mna zbytocne siroke by som povedal, kedze extremne narocny teren nejazdim. Aj na asfaltovych prejazdoch(tie sa snazim jazdit minimalne) sa dost lepili.
Kedze plastov je milion druhov a tato diskusia ma tak milion stran a nechce sa mi to cele citat a lurkovat co a ako, tak som napisal tento prispevok, snad niekto poradi.
Ale nebranim sa vasim tipom + ten zadny plast by som bral asi aj 2.1 siroky ak by sa nieco v dobrej cene naslo
Inak mozno som strelil uplne vedla, tak ked tak ma opravte
Len pre upresnenie "holdaholda" pises ze si jazdil Maxxis Minion DH 2.35 a zdali sa ti siroke, terza chces nieco okolo 2,1 - Aby si nebol prekvapeny lebo tie miniony 2.35 - su uvadzane ako 2.35 ale v reale maju sirku iba ako 2.1 - Su len 52-53mm siroke - to som cital X-krat. Cize moze sa stat ze sirkou ak pojdes do 2.1 nic neporiesis, no urcite budes (ak nepojdes do podobneho dezenu) mat rychlesku gumu - nakolko minion su troska tazkopadnjesie (su skor na DH, FR ale vla ludi ich ma na AM a nestazuje si.) Ak nejazdis tazky teren skus Michelin Wild Gripr 2.1 budu to sice sirkou take gumy ako si bol zvyknuty u minion 2.35 ale ovela lahsie a rychlejsie ten dezen tam je o dost mensi. Lebo tie Wild Rockry su tiez to extremneho terenu (maju by som povedal minimalne rovnako velke figury na vzorke a tiez su mierne lenivsie.
--citam studujem vsetky fora zahranicne a ja nase a co to som sa podozvedal lebo tiez teraz chcem nove plaste ale ja do tazsieho terenu - preto uz co to o minion, rockroch, griproch viem lebo tiez ich mam v hladaciku Skus pozriet aj maxxis ardent
Potvrdzujem, ze maxxis minion su uzke. Bol som az smutny ked som ich nafukal. Oproti Wild Rock 2.25 su vyrazne uzsie.
Presne.. Okrem toho ze boli uzsie ako sa ti pozdavali ? Mal si dhF aj dhR alebo obydva FF ? Asi zoberiem tieto plaste len posledna vec neviem ci F+F alebo F+R
Ahojte, hladam nejakeho bikera co ma skusenost s plastami nobbi nic evo 2.25 na trail biku vpredu aj v zadu. Aky je jeho nazor na tuto konfiguraciu pre trail bike, maratony a ako kompromis medzi gripom a valivym odporom. Momentalne mam rocket ron evo TLR 2.25 jeden som uz znicil a druhy zahodim hned ako to bude mozne. Tieto plaste maju super hmotnost dobry grip ale su velmi nachylne na defekt, prakticky su nejazditelne. Pevnu UST verziu Rocken Ron som uz nikde v obchodoch nenasiel, skoda bol by to asi ideal. Nobbi nick som jazdil vzdy len v predu tam nema chybu, ale rad by som ho skusil dat aj do zadu, co si o tom myslite? Plaste chcem TLR alebo UST. Kombinacia RacingRalph vzadu a NN vpredu ma napadla, ale neviem ci RacingRalph vzadu podrzi na traili alebo zjazdovani. Dik za rady a motivacie.
Zaujimava skusenost, mozno vyrobca zmenil technologiu, ja som jazdil NN 3 roky dozadu a mal som za 2 sesony snad 1-2 defekty, ale to vcelku opravnene. Celkom rozumne mi vychadza aj kombinacia NN 2.25 vpredu a wild grip 2.25 vzadu. Ak mi to niekto nevyhovori, tak asi tuto kombinaciu skusim a dam vediet aka je skutocnost.
Ak mam terza plaste 1.95 a idem menit za 2,25 treba mi menit aj dusu ? Neviem aku tam dal vyrobca povodne ale pocitma te taku klasicku 1.9-2.1 - ci to nebue malo na 2,25 ?
Vlastne ked tak nad tym uvazujme jedine co sa stane ze dusa (kedze sa viac roztiahne) stensi svoju stenu cize bude tensia ako ked bola v 1.95 plasti (mozno nachylnejsia na defekt tym padom bude)
Este otazocka na zaver na 19mm rafiku nebudu plastne 2.25 priliz vela (ako zalozit ho zaloim) skor jazdne vlastnosti ma zujimaju, nebude to pri naklone gumenne, robit pocit neistoty, lability, ustrelovat a pod ?
Lebo riesim poslednu vec ci Maxxis ardent 2.25 alebo maxxis minion 2.35 (kotry by mal mat v reale iba 2.1)
Ahojte. Hladam novy plast na zadne koleso, doteraz mam obude RaRa vpredu/vzadu no po 2tis sa uz so mnou zadny luci. Jazdim asfalt/lahsi teren 50:50, takze mi vyhovuju skor rychlejsie plaste (a 2,1), no rad by som bral nieco odolenejsie ako RaRa a hlavne nech to vydrzi viac, tych 4tis. Ma niekto skusenosti s tou double defence verziou RaRa, ci to stoji za tie prachy a ci to vydrzi viac ako tych 2tis. Alebo nejake ine znacky ako predrazeny papier?
verzia double defence je odolnejšia proti prerazeniu a behúň sa rovnako rýchlo ojazdí.
Hľadaj pneu s hustejším vzorom. Napr. Monti Race King. Mne vydržali cca. 11000 km.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://shop.dema-bicycles.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=49219&product_id=385432&Itemid=1
http://shop.dema-bicycles.com/index.php?searchword=ardent&ordering=&searchphrase=all&option=com_search
Vyborne maju ho tam - presne ten co chcem, diky
http://shop.dema-bicycles.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=49219&product_id=385432&Itemid=1
http://shop.dema-bicycles.com/index.php?searchword=ardent&ordering=&searchphrase=all&option=com_search
No beriem, ja len ze s tymi W.Gripr maju skoro na vlas totoznu zmes tak my to nejde do hlavy, a k tomu ardent ma podla mna o trosicku vyssiu vzorku ako griper:
http://www.mtb-forum.eu/mountainbike-forum/maxxis-ardent.jpg
http://reviews.mtbr.com/wp-content/uploads/2012/07/P7232132.jpg
Nieco som o tych ardentoch a mokrom podklade cital no teraz fakt neviem. Ten griper sa za vlhka sprava ako ? Ja sice nebudem za mokra jazdit ale ako pises clovek nikdy nevie.. viacej sa bojim aby mi nehrabalo na sypkom podklade pri slapani do kopca, alebo aby ma pri "sikomom" zjazde dole kopcom(hlina, zmes-hlinalisite, ihlicie), nesklzavalo.. ako to robi teraz
a to som este nespomenul, ze aj ten isty plast sa znacne rozdielne sprava pri roznych tlakoch
a to uz ani neberiem do uvahy jazcove schopnosti (co jednemu klze, druhemu zabera...)
zhanam setup 26" plastov na take XC a Trail jazdenie, proste to co je v okoli Bratislavy v horach
Pred rokom som vozil Maxxis Minion DH f/r 2.35 tie krasne drzali, neprerazil som ich nikde ale boli pre mna zbytocne siroke by som povedal, kedze extremne narocny teren nejazdim. Aj na asfaltovych prejazdoch(tie sa snazim jazdit minimalne) sa dost lepili.
Kedze plastov je milion druhov a tato diskusia ma tak milion stran a nechce sa mi to cele citat a lurkovat co a ako, tak som napisal tento prispevok, snad niekto poradi.
Mne sa javi ako celkom fajn kombinacia toto:
Predok: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-wild-rock´r-2-10/3855
Zadok: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-wild-racer´r-2-0/3704
Ale nebranim sa vasim tipom + ten zadny plast by som bral asi aj 2.1 siroky ak by sa nieco v dobrej cene naslo
Inak mozno som strelil uplne vedla, tak ked tak ma opravte
-10% Michelin COUNTRY RACER 26x2.10 plášt, drôt
18 € -10%
MOC 22,99 €Michelin Wild Enduro Front Magix Competion line 29x2,40 TS TLR MTB plášť kevlar čierny
79,99 €
MOC 88,99 €--citam studujem vsetky fora zahranicne a ja nase a co to som sa podozvedal lebo tiez teraz chcem nove plaste ale ja do tazsieho terenu - preto uz co to o minion, rockroch, griproch viem lebo tiez ich mam v hladaciku
Presne.. Okrem toho ze boli uzsie ako sa ti pozdavali ? Mal si dhF aj dhR alebo obydva FF ? Asi zoberiem tieto plaste len posledna vec neviem ci F+F alebo F+R
Este otazocka na zaver na 19mm rafiku nebudu plastne 2.25 priliz vela (ako zalozit ho zaloim) skor jazdne vlastnosti ma zujimaju, nebude to pri naklone gumenne, robit pocit neistoty, lability, ustrelovat a pod ?
Lebo riesim poslednu vec ci Maxxis ardent 2.25 alebo maxxis minion 2.35 (kotry by mal mat v reale iba 2.1)
Vdaka
Hľadaj pneu s hustejším vzorom. Napr. Monti Race King. Mne vydržali cca. 11000 km.