chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Myslím že toto nebude taký problém. Som zvyknutý na starého NN a ten v mokre lietal dosť.
Skôr budem mať možno problém zvyknúť si na menšiu vzorku a tenší plášť vpredu...predsa len keď človek takmer rok nejazdí tak tam bude trochu psychický blok
Protection Verzie mi šli krásne nahodiť bez duše ,asi vdaka tvrdej bočnici...a verzia Protection je lacnejšia ako Snake Skin u Schwalbe a zdá sa mi odolnejšia, bál som sa že MK bude v predu na asfalte brzda no nič také zatial nebadám
momentálne jazdím Magic Marry vpredu a Rock Razora vzadu, u Marry nie je o čom tá sa zahryzne do všetkého, a Raozor je sakra rýchly plášť a nato aký má dezén drží celkom slušne, mám s ním čo to odjazdené aj vo vlhkých podmienakach bez väčších problémov takže za mňa táto kombinácia možno by dopredu mohlo ísť aj niečo uhladenejšie ako je Marry napríklad Hans Dampf alebo Noby Nic
Filus...no keďže sa kvôli kondičke snažím znížiť odpor a vzorku tak MM/RR asi nebude najvhodnejšia kombinácia na am.en samozrejme ale potrebujem niečo menšie preto ten Mking alebo NN Dampf by bola ešte agresívnejšia vzorka ako mám teraz na FA. A keďže som aj so zdvihom na biku pri kúpe prestrelil potrebujem to aspoň trochu odlahčiť
Mám na novom bajku 29tky Racing Ralphy. Tieto som ešte nejazdil, ako držia na trailoch, kameňoch, koreňoch? Prípadne ich porovnanie s X-Kingami... Prípadne fuknem dopredu Nobby Nica.
Toho som mal na starom biku v kobinácii prave s X-kingom.
takze to by nemal byt velky problem, ak tam dam 2.25, tiez ide o dt swiss ale xr 350
na nete som nasiel, ze vseobecne odporucanie je davat 2.125 max na 17 rafiky
tak jazdim bud rocket rony alebo vredestein black panter xtrac a tie maju realne sirky ako sa aj pisu, cize 2.25
podla tej tabulky by na 17 mali ist max 1.35 plaste
Mám na novom bajku 29tky Racing Ralphy. Tieto som ešte nejazdil, ako držia na trailoch, kameňoch, koreňoch? Prípadne ich porovnanie s X-Kingami... Prípadne fuknem dopredu Nobby Nica.
tiež som ich mal na bicykli, keď bol nový, tak som si povedal, že ich zatiaľ meniť nebudem, najazdené majú 900 km a zadný pôjde čochvíľa do péčka a mám pocit, že najlepšie držia akurát tak na asfalte, aj to suchom, okrem toho mám pocit, že mi to prepichne aj nasratá osa...takže som aj celkom rád, že ich budem onedlho meniť, možno robím ja niečo zle, ale nie som s nimi veľký kamarát
to je talianska vittoria na mtb .. zo skusenosti vyborne plaste na tvrdy povrch, asfalt, kamene, aj odolny .. do Talianskych sutrovych alp ako stvorene, stuple sa netrhali .. mal som aj nejaky, urceny na mokrejsie a drzal , na hlinu to asi nie je uplne idealny plast.
Nazdar, tak na koniec som namiesto Ardentov zobral Mountain kingy 2,4 od viperkiler. Je to najlacnejšia verzia, čo mu odpovedá aj konštrukcia. Zatiaľ som ich vyskúšal len na poľných cestách a cestných presunoch.
Prekvapilo ma výborné odvalovanie po ceste. Uvidím aké budú hlavne v lesnom teréne.
Tak zalezi asi aj na verzii...ta zakladna kevlarova hruza v zatackach...ak chces mam este doma jeden takmer novy vzadu som ho trpel trochu dlhsie, takze druhy trosku viac zjazdeny....
Toľko som rozmýšľal a špekuloval, až v tom mám nakoniec chaos Nie som spokojný s MK II ani s XK vzadu. Napriek tomu, že sú v ProTection verzii a mám ich bezdušové, by som ich rád vymenil, za niečo spoľahlivejšie. XK lieta na mokrom podklade ako besný, MK sa na mokre tiež bohvie ak neblysol.
Mám dve verzie plášťov, ktoré by som chcel obuť:
Schwalbe:
Nobby Nic vo verzii SS
Hans Dampf - Trailstar dopredu, Pacestar dozadu
WTB
TrailBoss dopredu
Vigliante dozadu
Jazdím hlavne lesné a poľné cesty, zmiešaný terén a asfaltové presuny (niekedy aj dlhšie trasy po asfalte) ale primárne les + zmiešaný terén.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skôr budem mať možno problém zvyknúť si na menšiu vzorku a tenší plášť vpredu...predsa len keď človek takmer rok nejazdí tak tam bude trochu psychický blok
jazdim 50/50 a
neviem sa rozhodnut medzi
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-racing-ralph-performance-29-mtb-plast-kevlar-99212.html
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/continental-race-king-performance-29x220-mtb-plast-kevlar-62311.html
mate niekto skusenosti?
savings Schwalbe RACING RALPH 29x2.25" Addix Performance plášť, kevlar
25,99 € savings
MOC 44,99 €Continental Race King 27.5x2.20" Performance, plášť, TLR, kevlar
37,99 €
MOC 41,99 €Toho som mal na starom biku v kobinácii prave s X-kingom.
na nete som nasiel, ze vseobecne odporucanie je davat 2.125 max na 17 rafiky
ale aj tak pri agresivnejsej jazde v klopenkach citit ze ten plast plave
zaleži aj od typu plasta a realneho rozmeru , niektore 2,1 su ako ine 2,25 a naopak
podla tej tabulky by na 17 mali ist max 1.35 plaste
tiež som ich mal na bicykli, keď bol nový, tak som si povedal, že ich zatiaľ meniť nebudem, najazdené majú 900 km a zadný pôjde čochvíľa do péčka a mám pocit, že najlepšie držia akurát tak na asfalte, aj to suchom, okrem toho mám pocit, že mi to prepichne aj nasratá osa...takže som aj celkom rád, že ich budem onedlho meniť, možno robím ja niečo zle, ale nie som s nimi veľký kamarát
to je talianska vittoria na mtb .. zo skusenosti vyborne plaste na tvrdy povrch, asfalt, kamene, aj odolny .. do Talianskych sutrovych alp ako stvorene, stuple sa netrhali .. mal som aj nejaky, urceny na mokrejsie a drzal , na hlinu to asi nie je uplne idealny plast.
Prekvapilo ma výborné odvalovanie po ceste. Uvidím aké budú hlavne v lesnom teréne.
Mám dve verzie plášťov, ktoré by som chcel obuť:
Schwalbe:
Nobby Nic vo verzii SS
Hans Dampf - Trailstar dopredu, Pacestar dozadu
WTB
TrailBoss dopredu
Vigliante dozadu
Jazdím hlavne lesné a poľné cesty, zmiešaný terén a asfaltové presuny (niekedy aj dlhšie trasy po asfalte) ale primárne les + zmiešaný terén.
Nejaké odporúčania, skúsenosti?