chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Definitívne som sa rozhodol že budem obutie meniť: na preteky Rocket Rony v 2,1" (i keď rozmýšľam nad širšími), bežné vozenie niečo ťažšie, zatiaľ to vyzerá na Karmy od Kendy verziu ešte nemám rozhodnutú, ale chcel by som i niečo užšie na cca 85% asfalt a zvyšok terén.
Zobrať najužšie Furious Fredy alebo radšej niečo ako cyklokrosové plášte ? Poradte.
a.ndrejko: rocket ron 2.1" je pomerne slusny balon .. ako racing ralph. Jedine co mi na nich vadi je ostra hrana, ale inak skvele plaste .. staci performance verzia je to kevlar stoji o do st menej a vaha 430g (real). A nema papierove boky ako Fred
Uzsie plaste inak ti zmensia obvod kolesa, niekedy dost .. to treba zvazit. Ak mas balonoveho Furious Freda 2.25" tak sa obvodom kolesa dostavat na uroven ziletky Inak Furious Fred ma naprd vzorok, Fast Fred bol daleko lepsi
epo: ano, mam doma par dratovej verzie, z roku asi 2006 .. 2.3" je siroke ako 2.0" rocket ron .. vysoky dezen, drat je tazky dost (750g), na asfalte rychle, dobre na nejake blato, kde sa tie stuple uplatnia.
Tak oprava je to Big Jim , hmm, a 2.25" ... zaujimave.
No .. objemovo je maly, zo stuplami viac. Idem kuknut schwalbe.
edit:
Fred 2.25" sirka 57-559 strasny balon
Ron 2.1" sirka 54-559 slusny v objeme
Jimmy 2.1" sirka 54-559 ... no, budto bude ako Ron, alebo tu sirku meraju cez stuplne, ale neviem,toto budu novsie
pre porovnanie :
Michelin XC Dry 2.0" sirka 52-559 je cca nieco medzi Ron a Fred , real sirka 51mm
Geax Datona 2.20" TNT, sirka 56-559 , realna sirka 53-54mm (nie cez stuple)
Kto vie, kedy sa začnú dovážať na Slovensko nové typy plášťov Michelin? Plášte s označením XCR sú už off. Začali namiesto nich robiť plášte s označením WILD- na začiatkoch názvu jednotlivých Michelin TOP plášťov. Napr. Michelin wildrockr. Našiel som ich zatiaľ v jednom francúzskom obchode, ale na Slovensko zatiaľ tovar neposielajú. A pred pár dňami mal Michein opravenú ponuku nových plášťov iba na ich Francúzskej stránke. Anglická mala ešte stále staré... Dyk to čó jé?
Tá stará XCR mudka odišla kvôli reznej rane na boku a vykukla duša. Na suchom a asfalte by som ju inak dral do kostry ako to robím na cestných plášťoch. Zhodou okolností aj druhá je porezaná, ale nie cez všetky vrstvy. Podlepil som ju a zatiaľ na nej od februára jazdím po zlezení poľadovice. Bolo by jej škoda, pretože je ako nová. Jazdil som na nej len cca 3000 km na prednom kolese a potom mala skoro 2 roky pauzu, pretože na prednom ju nahradil nobby nic. Ale našťastie mám v rezerve XCR xtremky. Ich dezén sa mi páči. Zdá sa, že milujem 2xM. Michelin a Meridu. Hehe! Ešte k tomu pridať nejakú Majku alebo Mišku a je to OK = 3xM.
a.ndrejko: rocket ron 2.1" je pomerne slusny balon .. ako racing ralph. Jedine co mi na nich vadi je ostra hrana, ale inak skvele plaste .. staci performance verzia je to kevlar stoji o do st menej a vaha 430g (real). A nema papierove boky ako Fred
Rocket Rony 2.1 som vozil celú minulú sezónu ako default
Uzsie plaste inak ti zmensia obvod kolesa, niekedy dost .. to treba zvazit. Ak mas balonoveho Furious Freda 2.25" tak sa obvodom kolesa dostavat na uroven ziletky Inak Furious Fred ma naprd vzorok, Fast Fred bol daleko lepsi
Fast Fred sa mi zdá vzorkom už moc, ... chcel by som to ako náhradu žiletky (asfalt časovka, dlhšie výjazdy po asfalte napr Viedeň, a na zimu, možno ak niekedy kúpim valce) s tým že by to zvládlo aj občasný prejazd polnou či lesnou cestou.
Martinux, nechcem definovať dokonalé hľadanie a čiastočné... Na nemecké stránky som nešiel. Len som kukol www.michelin a potom niečo z Francúzska. Nechcelo sa mi pri googli sedieť celý deň. Mimochodom moja otázka bola položená trošku ináč, ale neva. Ale dík za info.
Treba vedieť hľadať, mne to trvalo pár minút. Celý deň treba sedieť ak tak na biku
Viem čo si sa najskôr pýtal, no potom si vyplakával, že žabožrútsky shop neposiela na SR ako keby si ich chcel kúpiť zo zahraničia.
BTW, tu je ponuka Wild Michelinov kompletnejšia s lepšími cenami: http://www.bike-components.de/advanced_search_result.php/keywords/michelin+wild/page/1
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Váha mi je jedno
nemám v tom nejaký extra prehľad,ale napadá ma:
Michelin Country Mud
Continental Mountain King 2,20
Continental Explorer
Kenda Nevegal 2,10
Continental Vertical
+poraďte nejaké iné...
.kujéém
Asi Mountain King 2.2 z tohoto .. aj ked 2.2" MK je siroky ako Schwalbe 2.1
rozhodni sa podla ceny alebo vahy
Zobrať najužšie Furious Fredy alebo radšej niečo ako cyklokrosové plášte ? Poradte.
Ráfik 559x18
Uzsie plaste inak ti zmensia obvod kolesa, niekedy dost .. to treba zvazit. Ak mas balonoveho Furious Freda 2.25" tak sa obvodom kolesa dostavat na uroven ziletky
epo: ano, mam doma par dratovej verzie, z roku asi 2006 .. 2.3" je siroke ako 2.0" rocket ron
No .. objemovo je maly, zo stuplami viac. Idem kuknut schwalbe.
edit:
Fred 2.25" sirka 57-559 strasny balon
Ron 2.1" sirka 54-559 slusny v objeme
Jimmy 2.1" sirka 54-559 ... no, budto bude ako Ron, alebo tu sirku meraju cez stuplne, ale neviem,toto budu novsie
pre porovnanie :
Michelin XC Dry 2.0" sirka 52-559 je cca nieco medzi Ron a Fred
Geax Datona 2.20" TNT, sirka 56-559 , realna sirka 53-54mm (nie cez stuple)
Rocket Rony 2.1 som vozil celú minulú sezónu ako default
Fast Fred sa mi zdá vzorkom už moc, ... chcel by som to ako náhradu žiletky (asfalt časovka, dlhšie výjazdy po asfalte napr Viedeň, a na zimu, možno ak niekedy kúpim valce) s tým že by to zvládlo aj občasný prejazd polnou či lesnou cestou.
http://www.bike-discount.de/shop/a26345/wildrockr-210.html?mfid=104
http://www.bike24.net/p113052.html
Viem čo si sa najskôr pýtal, no potom si vyplakával, že žabožrútsky shop neposiela na SR ako keby si ich chcel kúpiť zo zahraničia.
BTW, tu je ponuka Wild Michelinov kompletnejšia s lepšími cenami:
http://www.bike-components.de/advanced_search_result.php/keywords/michelin+wild/page/1