chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
... ale nevydrží veľa, a keď rocket ron tak len jeden širší do terénu, ... ja chcem niečo užšie napríklad na cestnú časovku v rači, minulý rok som sa tam na ronoch celkom trápil síce som predbehol tuším dvoch cesťákov ale cítil som že s užšími kolesami bez vysokého a hrubého vzorku, alebo časovka do kopca na dlháčoch, tam som tiež šlapal ako o život a väčšina žiletkárov mi ušla hneď v prvej zákrute.
A áno z mtb plášťov sú Rocket Rony na asfalte perfektné, ale keď to porovnám z plášťami určenými na asfalt tak na tom až tak dobre nebudú.
Co viem, Rony maju mensi valivy odpor ako Racing Ralph, nieco okolo 23W ? Opravte ma (kto vie presne).. Fre ma o 2 waty mozno menej. Pocitovo som viem to tak fakt je. Na slickoch som ale este nejazdil .. ale ak chces nieco co prezije aj teren , tak bud Ron, alebo Ralph. S Fredom a podobnymi by som do terenu nesiel
No, hmm, ale ak Ron ma podla teba vysoky a hruby vzorok, tak potom ber slicky .. pretoze podla mna Ron ma vzorok fakt maly .. alebo ... predam ti moje Geax Datony. Na asfalte su celkom rychle
Predpokladám že Fred a podobné nie sú primárne určené na asfalt ale na spevnený povrch typu udupaná hlina, udupaný štrk atď čiže všetko to čo je za suchého počasia v Bratislave a okolí (okrem prípadných miest s neudupaným a hrubým štrkom alebo s rozstrúsenými skalami).
Rocket Ron má vážne vyšší a hrubší vzorok ako ten ktorý práve hľadám.
Tak takto ... plášť na 98 % asfalt, zvyšok tvrdá udupaná hlina, priemerná rýchlosť 30 až 35 ... prípadné použitie na valcoch či trenažéry (len v zime, čiže nie je podmienka) aký plášť ?
a.ndrejko: na trenazer slick, tam neni co riesit, a to co pises .. tak mozno Furious Fred, skor ale Fast Fred. Ale ...asi vydrzi rovnako malo, je nutne pocitat, ze akonahle je na tvrdom povchu nieco sypke, kamienky a pod tak ... ved vies .. minuly rok som si vyskusal Fredy v tvrdom terene, a teda nic moc. Fast Fredy by boli o nieco lepsie. ALe neviem ci ides spravnou cestou .. uzky plast = mensi obvod kolesa, takze co ziskas na odpore, stratis aj tak. To uz lepsie cestak. Alebo .. potom nieco ako Schwalbe Maratona a pod. Ale su to tazsie gumy.
edit: alebo Michelin XC Dry, rychle odolne, do terenu (okmre mokra), akurat 600g jeden plast. Ale vydrzi tak 3x dlhsie. A treba , ak sa nahanas s cestakmi fukat poriadne gumy.Potom sa ti aj zmensi kontakt gumy s povrchom a znizis valivy odpor.
Teraz mam Hutchinson Toro 2.15 (5 cm), fajne plaste ale trochu tazke (570g). Chcem si kupit Rocket Rony a neviem ci 2.1 alebo 2.25. Chcel by som priblizne rovnako siroke ako tie moje Hutchinsony. Stacili by tie 2.1 ? neviem aku maju sirku, ale su od 9€ lacnejsie nez 2.25..
ja mam Rocket Rona 2.1 (sirka 54mm) a mne osobne stacia, 2.25 (sirka 57mm). Zalezi aky jazdis teren a styl jazdy. Ja mam tu 2.1 uz cca 900 km a max. spokojnost. Pozri si a rozhodni sa sam: http://www.schwalbe.de/language/ebooks/sl/flash.html#/16/
to je moj osobny pocit v porovnani s inymi plastami co som mal. na maksom, rozumej vlhkejsom podklade to proste nedrzi ale je fakt ze je to jedina situacia v ktorej som bol sklamany z tej gumy.
a ako rychlo dole. no poviem ti tak minuly rok som ho hodil na svojho fritzza v 2.25 dopredu a dozadu nakolko som potreboval nieco rychle a lahke na "chrtenie".
Teraz ich idem menit lebo po ani nie 1000km su zodrate. Jazdenie 70% les 30% cesta.
Rocket Ron a pisu to vsade je cisto zavodny plast ktory je vyborny a keby este vydrzal aj trochu viac tak nema daleko k dokonalosti
Takze idem to menit za Nobby Nic len este sa musim rozhodnut ci 2.25 alebo 2.4
mam pocit ze Schwalbe ma asi plaste len na vahu... ked zistia ze nejaky ich produkt prd vydrzi (co skoro vsetky) tak to oznacia privlastkom "zavodny". Neviem co tie plaste stoja ale ked zaratam 25E/kus to mam 50E na 1000km. Nech sa to lepsie rata je to 1.5Sk na 1km. Tomu vravim fajiiiin prevadzkove naklady. A to su len plaste. Asi mame drahy konicek
mam pocit ze Schwalbe ma asi plaste len na vahu... ked zistia ze nejaky ich produkt prd vydrzi (co skoro vsetky) tak to oznacia privlastkom "zavodny". Neviem co tie plaste stoja ale ked zaratam 25E/kus to mam 50E na 1000km. Nech sa to lepsie rata je to 1.5Sk na 1km. Tomu vravim fajiiiin prevadzkove naklady. A to su len plaste. Asi mame drahy konicek
ja zase rozmýšľam nad Racing Ralph ale nad verziou pre cross/treking prečítal som si katalóg pár príspevkov nado mnou čo je tu naň link a sú naň pomerne pozitívne ohlasy takisto je tu aj veľa pozitívnych reakcií na ne ale na originálne 26" aký máte na ne názor? nieje to až príliš veľký luxus na cross bike? lebo normálne plášte na cestu za tú cenu kúpim 3 v poslednom čase často jazdím po poľných cestách a tieto sú asi najlepšie čo som našiel...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A áno z mtb plášťov sú Rocket Rony na asfalte perfektné, ale keď to porovnám z plášťami určenými na asfalt tak na tom až tak dobre nebudú.
No, hmm, ale ak Ron ma podla teba vysoky a hruby vzorok, tak potom ber slicky .. pretoze podla mna Ron ma vzorok fakt maly .. alebo ... predam ti moje Geax Datony. Na asfalte su celkom rychle
Rocket Ron má vážne vyšší a hrubší vzorok ako ten ktorý práve hľadám.
Tak takto ... plášť na 98 % asfalt, zvyšok tvrdá udupaná hlina, priemerná rýchlosť 30 až 35 ... prípadné použitie na valcoch či trenažéry (len v zime, čiže nie je podmienka) aký plášť ?
edit: alebo Michelin XC Dry, rychle odolne, do terenu (okmre mokra), akurat 600g jeden plast. Ale vydrzi tak 3x dlhsie. A treba , ak sa nahanas s cestakmi fukat poriadne gumy.Potom sa ti aj zmensi kontakt gumy s povrchom a znizis valivy odpor.
nedrzi nic v zakrutach? to jazdis na cistom lade?
to je moj osobny pocit v porovnani s inymi plastami co som mal. na maksom, rozumej vlhkejsom podklade to proste nedrzi ale je fakt ze je to jedina situacia v ktorej som bol sklamany z tej gumy.
a ako rychlo dole. no poviem ti tak minuly rok som ho hodil na svojho fritzza v 2.25 dopredu a dozadu nakolko som potreboval nieco rychle a lahke na "chrtenie".
Teraz ich idem menit lebo po ani nie 1000km su zodrate. Jazdenie 70% les 30% cesta.
Rocket Ron a pisu to vsade je cisto zavodny plast ktory je vyborny a keby este vydrzal aj trochu viac tak nema daleko k dokonalosti
Takze idem to menit za Nobby Nic len este sa musim rozhodnut ci 2.25 alebo 2.4
co sa vsak tyka jazdenia na mokrom - mal som ich na Sv.Jurskom maratone a neustrelili/nelahol som ani raz. a sucho tam fakt nebolo
Rocket Ron stoja 2x tolko
http://www.kolokram.sk/product_info.php?products_id=4369
http://www.kolokram.sk/product_info.php?products_id=4369
dakujem. uz objednavam nobby nicy
fajn ceny naozaj