chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
ja mám NN 09 podla návodu.. tieto nové keď majú len jeden smer rotácie dal by som oba rovnako.. výrobca zas nie je mumák aby netušil ako sa mu majú točiť plášte..
ja neviem, ale stale sa mi nezda ten ich patentovany U-block profil ci co to je... podla mna maju rotaciu naznacenu opacne. ked si predstavim silu posobiacu na plast a stuple na prednom kolese pri prejazde zakruty, vyzera to a si takto
NN 2010:
U-bloky. Prostrední bloky nejsou smerové. Prední plášť se montuje stejne jako zadní,tak mohou U-bloky na obou pláštích skvele zabírat v zatáčkách.
Schwalbe mierne zmenilo dezén, takže NN plášte vpredu aj vzadu majú rovnaký smer rotácie
misak XC AT:prave som ho objednaval , po vikende ti dam vediet,ako drzi v blate .....,konnky ho jazdi dlhsie, je to slusny balon(aj ked len 2ka )na zadne bude dobry...ak chces poriadny univerzal zober ten XCR xtreme....
no blatko odskusane na inovci pocas cyklotury... blatka obcas nad rafiky.vody pozehnane...v zabere nebol problem , cistenie vyborne... v zjazdoch chybalo trosku stability v zakrutach. redsie stuple na krajoch.... na zadne v poho , do predu by som ho nedaval....uvidime kolko vydrzi, guma je tvrdsia.. na sypkom povrchu bez problemov....len na asfalte je citit vysoky dezen...ale je to plast do narocnejsich podmienok....vaha trosku vyssia, ale zase dlhsie vydrzi....uvidime po lete...
dopredu uvazujem nad:http://www.kolokram.sk/product_info.php?cPath=22_67_232&products_id=4434
S tým AT súhlasím. V zákrutách niekedy chýba stabilita, no jazdím ho už 3 roky (najprv 2,0 teraz 2,2") a zvykol som si. Ale keď je mokro stabilita nie je najlepšia, síce v zábere ide fajn aj sa dobre čistí.
Teraz sa chystá náhrada v podobe RQ 2,2" dúfam, že do piatku dorazí.
no blatko odskusane na inovci pocas cyklotury... blatka obcas nad rafiky.vody pozehnane...v zabere nebol problem , cistenie vyborne... v zjazdoch chybalo trosku stability v zakrutach. redsie stuple na krajoch.... na zadne v poho , do predu by som ho nedaval....uvidime kolko vydrzi, guma je tvrdsia.. na sypkom povrchu bez problemov....len na asfalte je citit vysoky dezen...ale je to plast do narocnejsich podmienok....vaha trosku vyssia, ale zase dlhsie vydrzi....uvidime po lete...
dopredu uvazujem nad:http://www.kolokram.sk/product_info.php?cPath=22_67_232&products_id=4434
tento Wild Grip´R ale 2,1 chcem nahodit dozadu. Vpredu mam Rocket Rona 2,1 a zatial maximalna spokojnost.
Poprosím Vás o radu:
v súčasnosti mám (ako žihadlo 5) micheliny XC AT (mám s nimi blbý pocit za vlhka a v zákrutách)
Avšak uvažujem aj s nejakými náhradnými plášťami do tohto počasia (t.j. mokrého, mokré lúky, občas blato, vlhké blatisté zvážnice a pod.).
Oplatí sa kúpiť Schwalbe RN/NN, alebo nejaké Maxxisy napr. Medusa do tohto počasia?
S tým, že moje pôvodné plášte by boli u mňa stále jednotkou až do zodrania a Maxxisy resp. Scwalbe by som nahodil len za mokra, vlhka a pod (rozmer mi stačí do 2.1).
Ja dufam, ze do piatku dorazia Big Betty 2.4 , ale Koloshopu to tento raz trva... Pisali ze to malo byt uz minuly tyzden :-/
Tak práve som sa informoval, rovnako ohladne objednávky z koloshopu a vraj zásielka so Schwalbe a Conti nie a nie prísť. Takže Varín si dáme asi obaja ešte na starých plášťoch.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
U-bloky. Prostrední bloky nejsou smerové. Prední plášť se montuje stejne jako zadní,tak mohou U-bloky na obou pláštích skvele zabírat v zatáčkách.
Schwalbe mierne zmenilo dezén, takže NN plášte vpredu aj vzadu majú rovnaký smer rotácie
Si si isty? Tak preco zrazu zo sezony na sezonu meni smer rotacie?
http://www.kupkolo.cz/produkty/Pneu_66/MTB_221/michelin_723/Plast-MTB-Michelin-XC-A/T-cerny_4436.html
popripade s jeho nastupcom:
http://www.kolokram.sk/product_info.php?products_id=4435&osCsid=ioYufLhx8m4M1MbPJbBg5Wxhe10
Teraz sa chystá náhrada v podobe RQ 2,2" dúfam, že do piatku dorazí.
tento Wild Grip´R ale 2,1 chcem nahodit dozadu. Vpredu mam Rocket Rona 2,1 a zatial maximalna spokojnost.
no som zvedavy
v súčasnosti mám (ako žihadlo 5) micheliny XC AT (mám s nimi blbý pocit za vlhka a v zákrutách)
Avšak uvažujem aj s nejakými náhradnými plášťami do tohto počasia (t.j. mokrého, mokré lúky, občas blato, vlhké blatisté zvážnice a pod.).
Oplatí sa kúpiť Schwalbe RN/NN, alebo nejaké Maxxisy napr. Medusa do tohto počasia?
S tým, že moje pôvodné plášte by boli u mňa stále jednotkou až do zodrania a Maxxisy resp. Scwalbe by som nahodil len za mokra, vlhka a pod (rozmer mi stačí do 2.1).
Tak práve som sa informoval, rovnako ohladne objednávky z koloshopu a vraj zásielka so Schwalbe a Conti nie a nie prísť. Takže Varín si dáme asi obaja ešte na starých plášťoch.